VNL krijgt 2,5 ton subsidie die anders naar PVV zou zijn gegaan

VNL — de partij van Joram van Klaveren, Louis Bontes, en Laurence Stassen — is waarschijnlijk maar wat blij dat de PVV nog steeds geen ledenpartij is.

Daardoor heeft VNL namelijk 2,5 ton subsidie gekregen:

Partijen met meer dan 1000 leden en een verbinding met een fractie in de Tweede Kamer hebben recht op dat bedrag voor partijactiviteiten. Afgesplitste partijen zoals VNL mogen een deel van de subsidie van hun oude partij opeisen. Dit moet naar rato van fractiegrootte worden gedeeld. Omdat de PVV geen leden heeft, krijgt VNL dus het hele bedrag.

Ter vergelijking: Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk snoepen slechts 15.000 euro af van hun oude partij, de PvdA, omdat die wél leden heeft.

Als je VNL bent is het dus geweldig dat de PVV geen leden heeft. Dat levert je immers in één klap even 250.000 euro op, wat betekent dat je genoeg geld hebt om de partij verder uit te bouwen. En dat is natuurlijk van het grootste belang: VNL moet de komende maanden gebruiken om groter, invloedrijker en bekender te worden. Als dat lukt kan de partij wellicht niet alleen de huidige twee zetels houden, maar daar misschien nog één, twee of meer aan toevoegen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Wim

  Wel of geen leden maak niet uit Bij de VNL is het nu al een zooitje met leden.

  http://nos.nl/artikel/2080739-dusseldorf-worstelt-met-grote-groep-noord-afrikaanse-criminelen.html

  1. Wim

   Voor ik het vergeet Merkel schijnt geroepen te hebben bij haar partijdag willen jullie meer of minder Marokkanen (zie vluchtelingen).de zaal bulderde meer, meer.

 2. Wim

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/01/De-held-van-Kln-Kroatische-kickboxer-redde-tal-van-vrouwen-van-verkrachting-door-migranten

  Dom in Köln als symbool voor christelijk Duitsland ‘aangevallen’

  Wat de media, politie en politiek tot nu toe verborgen wisten te houden is dat moslims doelbewust de oudejaarsdienst in de Dom in Köln –die van 18.30 tot 19.45 duurde- verstoorden door massaal vuurwerk op en tegen het gebouw te gooien. Het lawaai was dermate erg dat de duizenden kerkgangers er bijna van in paniek raakten.

  Een bezoeker verklaarde tegen de Frankfurter Allgemeine Zeitung dat het overduidelijk was dat de Dom als symbool van het christendom en van Duitsland door de moslimmigranten werd ‘aangevallen’. ‘Hierdoor was tevens duidelijk dat de politie de situatie op het plein al om 19.00 uur niet meer onder controle had

 3. Beukman

  Dit zal PVV-Kamerleden aan het denken zetten: splits je af op een strategisch moment, richt een nieuwe partij op, ritsel via Faceboek 1000 mensen die lid willen worden met de belofte dat ze hun lidmaatschapsgeld later dubbel weer terug ontvangen, en je ontvangt van de staat een kwart miljoen.
  Een integerder constructie is natuurlijk ook mogelijk, maar dat vergt meer inspanning.

 4. Aa

  Die gasten van VNL lachen zich een hoedje. Wisten natuurlijk dat dit geld er aan zat te komen. Bram wist het nog niet en werd dus snel eventjes langs de kant gezet.
  Kassa! Bij de PVV van Wilders klagen ze altijd dat er geen geld is….nu, mensen van de PVV aan het Binnenhof…..dat komt door jullie eigenwijsheid.
  Hero Brinkman zag dit indertijd al aankomen.
  Wie zich brandt moet op de blaren zitten.

  1. Wim

   Bij de PVV van Wilders klagen ze altijd dat er geen geld is….nu, mensen van de PVV aan het Binnenhof…..dat komt door jullie eigenwijsheid.

   Bron graag.

   1. toetssteen

    @Wim
    Zou ik ook graag willen weten, want de PVV krijgt geen subsidie en dat is dikke prima. Geen leden; stelt immers toch geen bliksem voor, er zijn meer mensen lid van het Wereld Natuurfonds dan van een politieke partij.
    Prima om zelf de broek op te houden. Zou voor alle partijen moeten gelden. Praten we daarna nog eens.

    1. Wachteres

     De opmerking onder jouw reactie is wel erg dom. De dappere strijder had net kunnen lezen dat geen partij – behalve de PVV – zijn eigen broek ophoudt.

     Links beschuldigt altijd in het wilde weg. Dat klinkt zo lekker.

    2. M. Brandenburg

     Het wereld Natuurfonds ontvangt meer belastinggeld dan politieke partijen ook dat is iets dat naar nul terug gebracht dient te worden. Ook met dat is elke belastingcent er een te veel. NGO’s dienen rond te komen van NGO geld, wat wil zeggen geld van hun donateurs!

   2. Aa

    Bron??
    De vele bijeenkomsten die de PVV heeft gehouden in het verleden over het gehele land. Ook als er zo te hooi en te gras eens een interview is of gesprek in de 2e kamer met Powned. Wat er binnenkomt is dus uit giften. Uit Nederland zal weinig of niets komen. Uit de VS? Ja, maar dat gaat dan weer op aan de processen die tegen Geert worden aangespannen. Als u de moeite neemt in de gaten te houden waar er in het land bijeenkomsten zijn en die zijn er dan kunt u daar gewoon heen en uw vragen stellen.Net als ik doe en dan kom je dingen te weten.

 5. Krijgsman

  Die rechts-populisten zijn een graaierig volkje.

 6. M. Brandenburg

  Ik blijf het vreemd vinden dat politieke partijen belastinggeld ontvangen. OP deze manier kunnen ongewenste partijen blijven bestaan. Je zou denken als het volk echt op je zit te wachten dan kan je je eigen broek ophouden.

  Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn, politieke partijen krijgen geen cent belastinggeld, en enkel burgers mogen doneren. Dan zien we op het eind wel welke partij het meest gesteund wordt door de bevolking. Politici die geld ontvangen/aannemen van bedrijven zouden bestraft moeten kunnen worden met een paar jaar onvoorwaardelijke gevangenis straf en natuurlijk beslaglegging op bezittingen, zoals we dat met criminelen doen.

  1. nick

   Mee eens! Belachelijk dat politieke partijen belastinggeld ontvangen, mijn belastinggeld ook dus… en dat terwijl ik ze allemaal veracht en ze geen cent gun!
   En het sterkt me alleen maar om die profiteurs/verraders van VNL nog het meest te verachten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.