Zeg nee tegen dierenmishandeling! De FBI doet er iets aan

Geen categoriejan 06 2016, 13:00
Het is wat mij betreft één van de ergst mogelijke misdaden: het mishandelen van dieren.
De reden dat ik het zo erg vind is dat de meeste dieren volstrekt niet in staat zijn om zichzelf te verdedigen. Het is vergelijkbaar met het mishandelen van kinderen: de agressor weet dat hij ermee weg kan komen omdat het slachtoffer niets terug kan doen. En dus wordt het geweld steeds erger, terwijl het slachtoffer ongelooflijk lijdt.
Daarom vind ik het een fantastisch idee dat de FBI hier eindelijk iets aan doet. In Amerika dus:

Dierenmishandeling is zo'n groot probleem geworden voor de politie dat de FBI in actie is gekomen. Vanaf 1 januari 2016 is de FBI dan ook begonnen met het volgen van alle zaken van dierenmishandeling in het land. Tot nu toe viel 'dierenmishandeling' in de brede categorie 'andere misdrijven,' aldus Mark Kumpf van het dierenwelzijncentrum in Montgomery County.

De FBI heeft al een landelijke database voor misdrijven als verkrachting en moord. Nu doet men hetzelfde wat dierenmishandeling betreft. "Dit is de grootste verandering bij de FBI. Dit is een grote stap in de goede richting, en politiemensen gaan er dan ook terecht mee aan de haal," zegt Kumpf.

De FBI gaat de data gebruiken om dierenmishandeling beter te begrijpen, om patronen te leren herkennen, en er vervolgens alles aan te doen om dit soort misdaden te voorkomen.
Eén van de redenen dat de FBI zich hiermee bezighoudt is dat mensen die dieren mishandelen, martelen en zelfs vermoorden uiteindelijk bijna altijd hetzelfde willen doen met andere mensen. Dierenmishandeling is maar al te vaak de eerste stap in de carriere van een moordenaar. Daarom is het zaak om er hier zo snel mogelijk op te zitten en dierenmishandelaars aan te pakken.
Zoals Kumpf uitlegt:

"Deze stap geeft zowel federale als lokale autoriteiten de gelegenheid om de correlatie te onderzoeken tussen dierenmishandeling en kindermishandeling, en gewelddadig gedrag, moorden en bendegeweld. Ook stelt het hen in staat om te onderzoeken waar dit soort misdrijven in de toekomst gepleegd kunnen worden."

Dat laatste zorgt er natuurlijk voor dat ze bepaalde buurten en zelfs woonhuizen en gezinnen in de gaten kunnen houden en in kunnen grijpen als het mis dreigt te gaan.
Het is een bijzonder belangrijke stap in de juiste richting. Mensen die dieren mishandelen moeten keihard worden aangepakt. Niet alleen omdat het mishandelen van dieren een afgrijselijke misdaad is, maar ook omdat ze maar al te vaak uitgroeien tot moordenaars van mensen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten