Zeg nee tegen dierenmishandeling! De FBI doet er iets aan

Het is wat mij betreft één van de ergst mogelijke misdaden: het mishandelen van dieren.

De reden dat ik het zo erg vind is dat de meeste dieren volstrekt niet in staat zijn om zichzelf te verdedigen. Het is vergelijkbaar met het mishandelen van kinderen: de agressor weet dat hij ermee weg kan komen omdat het slachtoffer niets terug kan doen. En dus wordt het geweld steeds erger, terwijl het slachtoffer ongelooflijk lijdt.

Daarom vind ik het een fantastisch idee dat de FBI hier eindelijk iets aan doet. In Amerika dus:

Dierenmishandeling is zo’n groot probleem geworden voor de politie dat de FBI in actie is gekomen. Vanaf 1 januari 2016 is de FBI dan ook begonnen met het volgen van alle zaken van dierenmishandeling in het land. Tot nu toe viel ‘dierenmishandeling’ in de brede categorie ‘andere misdrijven,’ aldus Mark Kumpf van het dierenwelzijncentrum in Montgomery County.

De FBI heeft al een landelijke database voor misdrijven als verkrachting en moord. Nu doet men hetzelfde wat dierenmishandeling betreft. “Dit is de grootste verandering bij de FBI. Dit is een grote stap in de goede richting, en politiemensen gaan er dan ook terecht mee aan de haal,” zegt Kumpf.

De FBI gaat de data gebruiken om dierenmishandeling beter te begrijpen, om patronen te leren herkennen, en er vervolgens alles aan te doen om dit soort misdaden te voorkomen.

Eén van de redenen dat de FBI zich hiermee bezighoudt is dat mensen die dieren mishandelen, martelen en zelfs vermoorden uiteindelijk bijna altijd hetzelfde willen doen met andere mensen. Dierenmishandeling is maar al te vaak de eerste stap in de carriere van een moordenaar. Daarom is het zaak om er hier zo snel mogelijk op te zitten en dierenmishandelaars aan te pakken.

Zoals Kumpf uitlegt:

“Deze stap geeft zowel federale als lokale autoriteiten de gelegenheid om de correlatie te onderzoeken tussen dierenmishandeling en kindermishandeling, en gewelddadig gedrag, moorden en bendegeweld. Ook stelt het hen in staat om te onderzoeken waar dit soort misdrijven in de toekomst gepleegd kunnen worden.”

Dat laatste zorgt er natuurlijk voor dat ze bepaalde buurten en zelfs woonhuizen en gezinnen in de gaten kunnen houden en in kunnen grijpen als het mis dreigt te gaan.

Het is een bijzonder belangrijke stap in de juiste richting. Mensen die dieren mishandelen moeten keihard worden aangepakt. Niet alleen omdat het mishandelen van dieren een afgrijselijke misdaad is, maar ook omdat ze maar al te vaak uitgroeien tot moordenaars van mensen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Seneca

    Als het waar is, dan is het een nobel streven.

  2. wendy

    ik heb een vraag,is het wettelijk niet verboden om je hond 4 dagen,alleen te laten,alleen met water en een bak eten,met de tuindeur open,word geslagen,loopt vaak buiten,,dat na 4 dagen bedorven is ,4 dagen dat beestje janken door merg en been,ze zijn op vakantie gegaan,politie ingeschakeld kunnen weinig doen ook 144 gemeld,ze zij dat ze had geregeld na dat er iemand niet op kwam dagen ,mooi verhaal ,maar hoe ver word er ingegrepen,dat beestje is vermagerd,krijg slaag,ratten hebben daar ketelpakken aan,zo vies,en word wettelijk maar toegelaten,ik kan als dierenliefhebber dat niet aan zien,maar werd goed geholpen door 144 ,maar kon ook niks doen,als de politie niks doet want een dier is een ding,dat is wettelijk vast gesteld,sta nog te stuiteren,een ding ,een dier het zelfde gevoel als een mens ,dat ik nog meer ging stuiteren,er is al aangeboden dat iemand dat beestje wilt hebben,wat moet ik hier tegen doen toe kijken kan ik niet,als dierenliefhebber,

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.