Ajax verslaat Feyenoord: Rotterdammers weer een echte subtopper

Geen categoriefeb 07 2016, 17:00
Het is weer eens zover: Feyenoord moet weer accepteren dat het gewoon echt geen topclub is.
De klassieker stond vandaag op het programma, wat betekent dat heel voetbal-liefhebbende Nederland geconcentreerd naar de televisie keek. Laat die Amerikanen zich maar bezighouden met presidentiële debatten (of vanavond de Super Bowl), bij ons draait het allemaal om voetbal!
Gelukkig kregen liefhebbers waar voor hun geld. Of hun tijd.
Het was namelijk een behoorlijk spannende wedstrijd. Helaas voor fans van Feyenoord -- en voor het bestuur van die club -- kwam Ajax uiteindelijk als winnaar uit de bus:

Na rust riep Feyenoord het noodlot over zich af door teveel achteruit te lopen. Het werd twintig minuten schaken, waarna Younes zijn goochelkunsten etaleerde. Feyenoord kreeg de bal niet weg en Klaassen legde af op Bazoer. Met de buitenkant van de rechtervoet produceerde de 19-jarige middenvelder een heerlijke krul, die Vermeer kansloos liet: 2-1.

Daarna kreeg Ajax nog een penalty. Normaal gesproken zou Lasse Schöne die nemen, maar het was zowaar Gudelj die het wilde doen. Het resultaat? De bal belandde ergens in de tweede ring. Goed gedaan jongen, laat penalties de volgende keer alsjeblieft over aan een ander.
Hoe dan ook, de belangrijkste les die we uit deze wedstrijd kunnen trekken is Feyenoord nog steeds geen echte topclub is. Natuurlijk was het dat ooit wel, maar dat is al meer dan tien jaar niet meer zo. De Rotterdammers hebben de aansluiting met Ajax en PSV verloren en zijn niet in staat om het gat te dichten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten