Meisje ligt op de operatietafel voor orgaandonatie. Dan knijpt ze opeens in haar moeders hand

Geen categoriefeb 24 2016, 12:00
Het meisje werd neergeschoten bij een massale schietpartij.
Eergisteren berichtte De Dagelijkse Standaard al over de vreselijke schietpartij die werd aangericht in het Amerikaanse Michigan. Een doorgedraaide taxichauffeur schoot in totale willekeur mensen neer, waarbij meerdere doden vielen.
Één van de slachtoffers was de 14-jarige Abigail Kopf. Omdat ze zich had opgegeven als orgaandonor, lag Abigail na de schietpartij in het ziekenhuis om haar organen operatief te laten verwijderen. De tiener was hersendood verklaard, en de artsen bereidden de operatie voor. Abigails moeder houdt de hand van haar dochter vast, voordat de operatie begint.
Dan gebeurt het ongelooflijke: plotseling knijpt Abigal in haar moeders hand. Het meisje geeft een teken van leven, en blijkt dus niet hersendood te zijn. Wanneer haar moeder vraagt of ze haar kan horen, knijpt Abigail weer. En wanneer de dokter vraagt om haar duim op te steken, steekt Abigail beide duimen omhoog. Ze kon dus niet alleen horen wat de mensen om haar heen zeiden, ze begreep ook wat ze bedoelden.
Natuurlijk werd de operatie snel afgelast. In plaats daarvan werd Abigail razendsnel naar de intensive care gebracht om haar leven te redden. Haar familie vertelt:

"De prognose van onze dochter is onzeker, en ze vecht nog steeds voor haar leven."

Hopelijk komt er snel verbetering in de toestand van Abigail. Voor haar familie was het kleine wonder in het ziekenhuis enorm hoopgevend – het is maar goed dat ze nog net op tijd in de hand van haar moeder wist te knijpen!
Screen Shot 2016-02-22 at 10.06.51
Terwijl Abigal voor haar leven vecht, zit schutter Jason Dalton (45) achter de tralies. Hij is onder arrest voor zes moorden en twee pogingen tot moord. De taxichauffeur, die op meerdere plekken in de stad in koelen bloede mensen doodschoot, hoorde zijn aanklacht zonder enige emotie aan. Gelukkig is zijn moorddadige rit tot een einde gekomen: Dalton zal waarschijnlijk nooit meer op vrije voeten komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten