Jorien Ter Mors is de schaatskoningin van het jaar

De midden-afstandsrijdster heeft flink huis gehouden op het WK.

Jorien Ter Mors heeft naast de 1.000 meter nu ook de 1.500 meter gewonnen. Daarmee is zij de duidelijke schaatskoninging van het WK in Kolomna.

De Telegraaf legt uit:

Ter Mors kwam al in de eerste ronde in actie en zette meteen een dijk van een tijd neer. Vervolgens zag ze alle favorieten, onder wie Wüst, Richardson, Bowe, Sablikova en Leenstra, zich stukbijten op haar tijd.

 

Ireen Wüst viel zelfs buiten de top drie, wat voor haar een flinke teleurstelling was. De nummer één was Ter Mors; zij werd gevolgd door Heather Richardson werd tweede (1.54,67) en haar landgenote Brittany Bowe. Met andere woorden, de 1.500 meter resulteerde in goud voor Nederland, en zilver en brons voor de Verenigde Staten.

Hoewel we als Nederlanders natuurlijk graag gezien hadden dat Wüst en Ter Mors de topplaatsen onderling verdeeld hadden maakt dat eigenlijk niet zoveel uit. Op een WK telt immers alleen de eerste plek. Niemand weet volgend jaar wie er in 2016 tweede en derde werden; je maakt je onsterfelijk in de sport door te winnen. Daar draait het immers om.

En zo heeft Ter Mors dus haar beste jaar ooit. Twee keer goud op het WK, wat een nagenoeg ongekende prestatie is. En dat op de twee mooiste afstanden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.