Leonardo DiCaprio heeft zijn Oscar dan eindelijk binnen, Brie Larson verovert Hollywood

Geen categoriefeb 29 2016, 8:00
Vriend en vijand gingen ervan uit dat Leonardo DiCaprio afgelopen nacht zijn eerste Oscar zou winnen voor zijn rol in The Revenant. En ja, we bleken allemaal gelijk te hebben: hij werd de winnaar van de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol.
Voor een individuele acteur is dat de mooiste prijs die je kunt winnen; geen wonder dat 'Leo' er bijzonder blij mee was. En dat was al helemaal zo omdat het maar liefst de zesde keer was dat hij genomineerd was. De zesde keer. Er was dit keer dus geen ontkomen aan voor de organisatie; hij zou en moest winnen.
En dat gebeurde dus ook. Eindelijk is het dan zover: DiCaprio, die al veel eerder een Oscar verdiende, mag zich eindelijk "Oscar-winnaar" noemen. Geweldig.
Het was dus een geweldige awardshow voor DiCaprio, maar er waren ook andere grote winnaars en winnaressen. Zo won de fantastische Brie Larson (mijn persoonlijke favoriet dit jaar) de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol.
https://www.instagram.com/p/BCXHXMkkZv5/?taken-by=brielarson
Larson speelt de hoofdrol in Room, een fantastisch mooie (onafhankelijke!) film over een moeder en zoon die opgesloten worden in één kamer; en dan niet voor een paar dagen, maar zeven jaar lang. Het jongetje weet niet beter: zijn moeder overtuigd hem ervan dat dit normaal is en dat er voor de rest geen andere wereld is. Dan ontsnappen zij en haar zoon, en ontdekt het jongetje dat de wereld wel degelijk enorm groot is. Het is een schitterende en bijzonder emotionele film. Brie Larson verdient de prijs dan ook zeker, en ik twijfel er geen moment aan dat ze in de rest van haar carrière vrijwel zeker meer Oscars zal verdienen.
Overigens geldt dat natuurlijk ook voor DiCaprio. Hij is weliswaar niet meer zo jong als hij was toen Titanic gemaakt werd, maar hij heeft nog enkele decennia om andere Oscarwaardige rollen te spelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten