PvdA-afdelingsvoorzitter: "we hopen allemaal dat Wilders sterft"

Geen categoriefeb 11 2016, 13:48
De Katwijkse PvdA'er uitte de lugubere doodsverwensing jegens Wilders op Twitter.
Een nieuw dieptepunt voor de PvdA. Landelijke prominenten zoals Hans Spekman zijn al niet fantastisch in de omgang met de media, maar lokale partijleden maken het bij tijd en wijle nog veel bonter. Zo ook Willem den Hertog, voorzitter van de PvdA-afdeling in Katwijk. De sociaaldemocraat plaatste op Twitter namelijk een doodsverwensing aan het adres van Geert Wilders:
Screen Shot 2016-02-11 at 13.30.48
De macabere tweet van de PvdA'er was een reactie op een tweet van Geert Wilders zelf, die dinsdag meldde dat "als de kogel komt", er "PvdA op de zijkant staat geschreven". De heftige uitspraak van de PVV-leider lijkt niet ongegrond als lokale PvdA'ers dit soort uitspraken doen.
Den Hertog heeft zijn tweet inmiddels verwijderd, en gemeld dat hij het bericht beter niet had kunnen plaatsen. Ook meldde hij dat het niet zijn bedoeling was om mensen "ondersteboven te krijgen". Tja, dat had hij beter eerder kunnen bedenken. Een doodsverwensing aan het adres van iemand die al jarenlang onder permanente bewaking leeft, is niet bepaald grappig. De tweet is verstuurd om 23:55, dus wellicht had de PvdA'er al wat (rode) wijntjes op, maar dat is geen excuus.
Ook als het niet serieus bedoeld is, moet je dit soort opmerkingen gewoon achterwege laten. Wilders wordt vanwege zijn mening met de dood bedreigd, al jarenlang. Dat is heftig genoeg zonder dat er ook nog eens lokale PvdA'ers "grappige" doodswensen op sociale media plaatsen. Iemand die dit niet inziet, is niet geschikt om actief te zijn in de politiek, ook niet op lokaal niveau. Het zou Den Hertog dan ook sieren om direct op te stappen, en de politieke pijp aan Maarten te geven. Bovendien moet de landelijke PvdA dit soort fratsen keihard veroordelen.
Update: Den Hertog is inmiddels de laan uitgestuurd door zijn eigen afdeling. Ook de landelijke PvdA heeft afstand genomen van de doodsverwensingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten