PvdA-voorzitter die Wilders doodwenste op Twitter wordt laan uitgestuurd

De doodsverwensing betekent het einde van de politieke “carrière” van Wim den Hertog.

Goed nieuws: de Katwijkse PvdA’er die Geert Wilders doodwenste op Twitter, kan zijn functie vaarwel zeggen. Vrijwel direct nadat het nieuws over de tweet bekend werd, zegde de landelijke PvdA het vertrouwen in Wim den Hertog op. Bovendien nam de partij in ferme bewoordingen afstand van de uitspraken, bij monde van voorzitter Hans Spekman:

“Ze zijn misplaatst en fout. Hier nemen wij afstand van. Wij voeren het debat op inhoud.”

Ook Den Hertogs eigen afdeling in Katwijk verklaarde dat zijn positie onhoudbaar geworden was. De doodsverwensingen kosten Den Hertog dus al gauw zélf de kop – figuurlijk, tenminste.

Wilders zelf reageerde ook op de tweet – via Twitter, zoals we van de PVV-leider gewend zijn. Hij hield het kort:

De bizarre uitlatingen van de Katwijkse PvdA’er schoten zelfs zijn eigen landelijke leiding in het verkeerde keelgat. Gelukkig maar, want dat soort “grappen” zijn niet acceptabel – zeker niet jegens Wilders, die al jarenlang met zware beveiliging moet leven vanwege doodsbedreigingen die wél serieus zijn.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Wim

  Zoiets komt niet uit de lucht vallen ik denk dat deze man juist eerlijk de werkelijkheid binnen de PVDA weer geeft. Deze voor de Bühne maatregel is ongeloofwaardig

  1. Wim

   Nog een aanvulling, het is nu wel duidelijk dat alleen nog de Tokkies bij de PVDA zitten,de rest is al weggelopen gezien de peilingen.

  2. Lex

   Deze man zorg dat de PVDA nog verder gaat zinken in de peilingen. De partij was al Lang niet meer zo geloofwaardig.

   De partij van de arbeid heeft een gave om de verkeerde mensen aan te trekken en op verkeerde plek neer te zetten.

   Mensen zonden ambities en zonder visie met de verkeerde beslissingen en mentaliteit.

   Allemaal goed bedoelde acties tegen de PVV, tegen Geert Wilders wiens bloed ze wel kunnen drinken. Dankzij deze acties zal de PVV nog verder gaan stijgen in de peilingen.

   Niet dat ik dat betreur want ik behoor zelf ook te die PVV achterban. Ooit stemde ik ook PVDA a is dat lang geleden.

   2012 kabinet Rutte2 had ik nog enig vertrouwen in de PVDA en dacht nog dat ze het echt waar gingen maken en dacht wie weet krijgen ze in de toekomst mijn stem nog wel.

   Toen begon het al met de inkomens afhankelijke ziektenkostenpremie dat in de vuilnisbak belanden, modaal en dubbel modaal nederland kwam in opstand het dak vloog er af en werd er werd flink water bij de wijn gedaan.

   Dan nog het boterzachte asielbeleid allerlei maatregelen waardoor nederland overspoeld werd met gelukzoekers en de mokerslag dat ook het strafbaar stelen van de illegaliteit dankzij de PVDA niet door ging.

   Eindelijk een maatregel waarmee we de duizenden illegalen het land uit konden schoppen. Nederland stroomt vol met gelukzoekers die hier waarschijnlijk nooit en ten nimmer meer weg gaan.

   Mensen die de staat der Nederlanden kan onderhouden als het tegen zit tot hun dood aan toe.

   Barmhartigheid en tegen armoede daar stond ooit de PVDA voor, nog nooit is er zoveel armoede geweest onder het nederlandse volk, zoveel mensen in de eindeloze schulden, mensen die structureel te weinig geld hebben om van te leven.

   Mensen die in een neergaande spiraal terecht komen waar ze nooit meer uit komen.
   Mensen in een uitzichtloze situatie waar ze niet meer uitkomen, te veel maken een einde aan hun leven omdat ze geen enkel perspectief meer zagen.

   Daar heeft de PVDA dus ook aan mee gewerkt.

   Zoveel mensen die diep teleurgesteld zijn in de PVDA, in hun beleid maar vooral in hun daden.

   De PVDA heeft zoveel averij opgelopen dat het schip is zinkend op weg naar de reparatiewerf voor groot onderhoud.

   Ik hoop dat het zinkend schip het gaat halen.

   Ik vrees dat van de PVDA een kleine oppositie partijtje overblijft.

 2. Krijgsman

  Dat voorspelde ik reeds, de PvdA is geen PVV.

  1. Wachteres

   Absoluut niet, anders was ik er wel bij gebleven, net als heel veel andere mensen.

   Als de PVDA hier geen maatregelen had getroffen dan was men qua zeteltal nog onder de SGP uitgekomen.

   Niet dat ik dit erg had gevonden.

  2. Anna

   Krijgsman. De fatsoenlijken zijn naar de democratische PVV gelopen. PvdA bestaat nog uit overgebleven tokkies.

 3. Wachteres

  Tja, we vinden het blijkbaar al ‘normaal’ dat sinds de islam hier is mensen 24/7 beschermd moeten worden.

  Aanpassen aan die godsdienst gaat razendsnel; de meest aangepasten, door de islam gehersenspoelde linksen, gaan zelfs al zover dat ze zeggen dat Wilders zelf schuldig is, ‘had hij zijn mond maar moeten houden’.

  En daarmee bevestigen zij – en ze werken eraan mee – dat de sharia in West-Europa steeds meer invloed krijgt:

  Kritiek op de islam is – volgens diezelfde sharia – voor gelovigen en ongelovigen ten strengste verboden.

  Blijkbaar vindt links dat voor-middeleeuwse opvattingen moeten kunnen in onze nu nog vrije samenleving.

  Als het aan de islam en aan links ligt dan zal dit niet lang meer duren.

  Nu al komt de aanpassing van één kant en dat zal echt niet veranderen.

 4. Anna

  Plasterk bij Jinek over fatsoen `blijf met je poten van politici af´. Hij kon het niet laten, zijn morele vingertje ging meteen richting Wilders.Dat mag hij niet dit mag hij niet. PvdA tokkies wilde hij buiten schot houden. Jinek vroeg er toch naar. De morele vingers van de PvdA, ze leren het nooit.

 5. Wachteres

  http://joostniemoller.nl/2016/02/niet-wilders-maar-de-pvda-zet-aan-tot-geweld/

  Niet Wilders maar de PvdA zet aan tot geweld.

  “Een Amsterdamse PvdA burgemeester staat toe dat er een ‘anti-demo’ wordt georganiseerd naast een eerder toegestane Pegida demo. Onderdeel van die anti-demo is de AFA, een internationale militante organisatie, die al in Duitsland verantwoordelijk was voor geweld tegen Pegida demonstranten. Linkse politici maakten voor (en ook tijdens) de anti-demonstratie nazi-toespelingen op Pegida. En gaven zo een vrijbrief voor geweld.

  Onderdeel van de anti-demonstratie was ook een groepje in uniform gestoken Black Panther aanhangers. Deze nieuwe vorm van Black Panther is in de VS uitgesproken racistisch, en vindt geweld een toegestaan middel. De Amsterdamse driehoek met zijn PvdA burgemeester vindt dat allemaal prima. Het gevolg van de opdringende anti-demo, die met stenen en vuurwerk gooide, was dat Pegida het demonstreren onmogelijk werd gemaakt”.

  1. Krijgsman

   Wachteres haalt de mosterd bij: Xander, E.J. Bron en Joost. Als je zo je wereldbeeld moet opbouwen, hoe kunnen we haar dan kwalijk nemen dat ze er voortdurend gruwelijk naast zit?

   1. Wachteres

    Geen betere argumenten dan deze dooddoeners, Simon?

    Dit hebben we al zo vaak gehoord.

    1. V.K.

     -@Wachteres,

     -Haha, ga je mantra’s van Simon nou ook al verkopen als argument 🙂

     1. Wachteres

      Ach, ik wil Simon niet helemaal afbreken, V.K. Dat doet hij zelf wel. 😀

   2. Anna

    Krijgsman. Nou zeg. Zullen we de mosterd gaan halen bij het overschot van de PvdA. “” Niet Wilders maar de PvdA zet aan tot geweld”” (Nieuwe Realist). De PvdA top geeft hiervoor het voorbeeld. Het overschot zijn vooral de PVV hatende tokkies.

 6. Wachteres

  http://www.breitbart.com/london/2016/02/10/no-ifs-or-buts-german-gov-backs-massive-pro-mass-migration-propaganda-campaign/

  German Govt Begins Migrant Propaganda Campaign, Urges Citizens To Overcome Their ‘Dark Side’

  “A German government ministry has begun an aggressive advertising campaign urging citizens to overcome their “dark side” and embrace open door mass migration and multiculturalism.

  “Germany, stay strong! With humanity towards your dark side” and “Against Hate & baiting – no ifs or buts” read the propaganda billboards.

  The text is written over a German flag dripping with black paint. Organisers say they hope to “retrieve” the flag from “right wing” and “nationalist” groups such as the PEGIDA and the Eurosceptic Alternative for Germany (AfD), represented on the poster by the encroaching black paint”

  Als je denkt dat de linksen niet smeriger kunnen worden, dan overtreffen zij zichzelf steeds weer.

  De Duitsers worden opgeroepen om ‘hun donkere kant’ [Pegida en AfD] te overwinnen en sterk te blijven met medemenselijkheid.

  De regering roept de linksen zelfs op om de Duitse vlag te gebruiken, omdat rechts dat ook doet.

  Er is een filmpje op youtube waar Merkel hardhandig en ‘nee’ schuddend de vlag uit handen van een Duitse politicus scheurt en de Duitse Groenen gruwen openlijk van de Duitse driekleur, maar in de haat tegen andersdenkenden is alles toegestaan.

  1. Wachteres

   http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/christelijke_migranten_vluchten_uit_duitse_opvang_1_971411

   „Christelijke migranten vluchten uit Duitse opvang”

   “Verscheurde Bijbels, afgepakte kruisjes, scheldpartijen en zelfs klappen in het gezicht: steeds vaker moeten christelijke vluchtelingen in Duitse opvangcentra het ontgelden. Dat meldt Die Welt.

   Ook vrouwen, homoseksuelen en leden van andere religieuze minderheden worden getroffen door oplopende spanningen in opvangcentra.

   „Christelijke vluchtelingen komen bijna allemaal uit landen waar de christenvervolging hevig is”, aldus EAK-voorzitter Stefan Walter. „Ze mogen niet als proefkonijnen van het integratie-experiment worden”

   Kijk en hier hoor je de ‘gutmenschen’ niet over. Hun droom, een multiculturele samenleving, moet – koste wat het kost – doorgaan.

 7. Mart

  De patrij v d arbeid is de partij van en voor de arabieren ge worden.Ik denk dat G.W beter voor de arbeider,perdon werknemer,opkomt dan maatje Samson en consorten.

 8. H.Vaes

  En degene die hiertoe aanleiding heeft gegeven nl. Spekman, die moeten ze er direkt achteraan sturen.
  Want als Spekman niet zo onbeschoft was geweest dan was dit niet gebeurd.
  Spekman had moeten zeggen…… na zij afkeuring hierover……. En omdat ik daartoe de aanleiding ben geweest geef ik nu ook de pijp aan Maarten.
  Dan was hij een vent geweest, maar nu beticht hij een ander….die reageert op zijn eigen lompigheid.
  Dus Spekman, wees een vent en trek je terug.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.