Tiener vindt geweldige superslimme slaapzak uit voor daklozen

En het mooiste? De slaapzak kan gemaakt worden door de daklozen zelf.

Een 16-jarig meisje uit heeft een slaapzak uitgevonden die het leven veel prettiger en gemakkelijker maakt voor daklozen. Emily Duffy’s slaapzak is niet alleen heel licht, maar ook nog eens heel handig in het gebruik.

The Irish Times reports that Duffy replaced cloth, which becomes damp when it rains, with metallic bubble wrap. The material is lightweight, waterproof and the trapped air bubbles help increase warmth throughout bag. A fire resistant coating was added to the bubble wrap and waterproof metallic tape seals the seams. The exterior of the bag also boasts reflective strips that increase visibility at night. Velcro openings throughout the bag allow the user to quickly enter and leave the bag if necessary, and an added pouch meant to keep clothing dry turns into a pillow once filled.

Door deze materialen en de manier waarop er mee is omgegaan gaat de slaapzak jaren mee, wat veel langer is dan een gewone slaapzak. En daarbij weegt deze slaapzak ook nog eens minder.

De Duffy Bag is enorm populair onder daklozen… en dat komt niet alleen doordat de slaapzak geweldig is, maar ook omdat een Iers bedrijf daklozen in staat stelt om er geld mee te verdienen. Daklozen die dat willen kunnen namelijk zelf slaapzakken maken: ze krijgen 20 euro betaald voor 2 uur werk.

Ongelooflijk mooi, natuurlijk: zo helpt Emily’s uitvinding daklozen niet alleen door ze in staat te stellen om lekker te laten slapen, maar ook om wat geld te verdienen.

Hier een video over de slaapzak, oftewel de Duffy Bag:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

  1. vanhetgoor

    Ik heb ca. acht jaar gewerkt met daklozen, en een nieuwe slaapzak is géén oplossing. In een maatschppij die zo compliceerd wordt dat velen het niet meer aankunnen moet er gezocht worden naar een andere oplossing, namelijk die verwarrende maatschappij bij die mensen uit de buurt houden en omgekeerd. Eenvoudige woningen ver buiten de bewoonde wereld en minder eisen aan hen stellen. Met een nieuwe slaapzak (die niet eens tochtvrij is) kom je er niet, het probleem is ook niet de slaapzak want die hebben ze vaak wel, een kartonnen doos voldoet ook. Het echte probleem is en blijft dat er mensen buiten de boot vallen en dat er voor hen maar één oplossing is, namelijk bakzijl halen en genoegen nemen met een kleiner plekje, ze maken geen deel meer uit van de maatschappij, het zichtbaar op straat slapen is een gevolg van iets anders dan het geen huis hebben, een betere slaapzak is geen oplossing, daar kan ik niet duidelijk genoeg in zijn.

  2. Nicky

    Ben zelf ook dakloos geweest, en trok naar warmere oorden, liftend (toen kon dat nog). Vaak – en vooral – in steden, decennia later, heb ik nog een soort ‘daklozen-oog’, automatisch zie ik ‘mogelijke’ plekken die scoren: in portiekjes, parkeergarages, parken. Veel daklozen kiezen zelf voor die ‘vrijheid’, ook al krijgen ze onderdak aangeboden!

  3. Nicky

    Zelfs hoog ontwikkelde mensen bevinden zich onder daklozen. Er zijn er onder, die ondernemer geweest zijn maar door die rampzalige papiermolen en gepest van ambtenaren (waarom makkelijk als het moeilijk kan!) en een mogelijke combinatie van zielepijn – zoals totale moedeloosheid en afzien van elk eigen initiatief, afgebrand, verbitterd – maakt dat mensen drop out worden. Geheel of gedeeltelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.