Wilders maar wat trots dat PVV geen rechtse partij is

Geen categoriefeb 05 2016, 18:00
Uit een recente peiling van Ipsos blijkt dat de PVV niet alleen stemmen wegtrekt bij de VVD, maar ook bij veel andere partijen -- en dan met name bij linkse clubs.
Hoewel het natuurlijk heel plezant is voor Geert Wilders dat zijn PVV het zo goed doet in de peilingen is het nogal opvallend dat opschept dat hij veel kiezers wegtrekt bij linkse partijen. De PVV pretendeert immers een rechtse partij te zijn.
https://twitter.com/IpsosNL/status/695286493796024320
En eigenlijk is dat helemaal niet zo gek. Wilders doet namelijk wel net alsof hij rechts is, maar feitelijk is zijn politiek keihard links. Het enige wat 'rechts' is aan het platform van de PVV is het standpunt van die partij met betrekking tot immigratie en integratie. Voor de rest zijn Wilders' plannen voor de toekomst van Nederland zo rood als de tomaat van de SP.
Het meest opvallende aan dit onderzoek is dan ook niet dat Wilders veel mensen wegtrekt bij links, maar dat hij bijna 7 zetels weghaalt bij de VVD. Natuurlijk: best veel VVD'ers zijn ontevreden met het kabinet en daarom met hun partij, maar de PVV aan de macht betekent niet een rechtser, maar een linkser kabinetsbeleid. Het is prima te begrijpen dat liberalen niet blij zijn met de VVD, maar het is nogal ironisch dat ze uit onvrede overstappen naar de linkse PVV.
Maar goed, dat geheel terzijde. Het belangrijkste aan deze peiling is natuurlijk dat Wilders weet dat de PVV behoorlijk links is en daar hartstikke blij mee is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten