Hypocriete Mark Zuckerberg van Facebook doet alles voor goede PR: zelfs meer belasting betalen

Linkse ‘leiders’ — zowel in het zakenleven als de politiek — vertellen ons dagelijks dat we niet zo op onze centen moeten letten en anderen moeten ‘helpen.’ Ja, ook als dat ons bakken met geld kost. Zie de welvaartsstaat en het ziekelijk hoge aantal immigranten dat dit jaar naar Nederland zal komen.

Hoewel veel Nederlanders dat niet weten is Mark Zuckerberg — de oprichter en hoge baas van Facebook — ook een linkse zakenman. Feitelijk lijkt hij heel veel op Bill Gates, die andere progressieve miljardair die ons het liefst elke dag vertelt dat er iets mis met ons is als we niet bankroet gaan om anderen ‘te helpen.’ Hypocriet tot op het bot, maar zo rollen deze types. (Ja, Gates en Zuckerberg geven veel weg aan goede doelen, maar ze doen dat wel op zo’n manier dat ze zelf nog altijd in weelde kunnen leven.)

Helaas voor met name Zuckerberg is niet iedereen daar even blij mee. Zo werden Facebookgebruikers uit Groot-Brittannië (en de rest van de wereld!) woedend toen ze hoorden dat Facebook (en dus Zuckerberg) feitelijk belasting ontdook. De kritiek was zo groot dat Facebook nu bekend heeft gemaakt dat het voortaan toch maar wat meer belasting gaat betalen:

Het Amerikaanse sociale netwerk Facebook zal de reclame-inkomsten van grote Britse klanten voortaan aangeven in het Verenigd Koninkrijk en niet langer in Ierland, waar de Europese zetel van het bedrijf is gevestigd. Daardoor zal Facebook dus meer belastingen betalen.

Het bedrijf kreeg heel wat kritiek over zich heen, toen bleek dat Facebook in 2014 in het Verenigd Koninkrijk slechts 4.327 pond (5.600 euro) belasting had betaald. Dat is minder dan het gemiddelde bedrag aan belastingen en sociale bijdragen dat een alleenstaande Britse werknemer moet ophoesten.

Nou heb ik er geen enkel probleem mee dat bedrijven en individuen zo weinig mogelijk belasting proberen te betalen — dat probeer ik ook — maar wél als ze publiekelijk linkse partijen en politici steunen die Jan met de Pet financieel willen uitknijpen in naam van “de compassie” en “menselijkheid.”

Prima dus dat volkswoede ervoor gezorgd heeft dat Zuckerberg en co. dit keer zowaar de daad bij het woord moeten voegen. Ik vraag me af of ze daar wel mee om kunnen gaan; progressieve miljardairs zijn dat immers niet gewend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Ni28

  Dat klopt, het zijn altijd de linkse welvarende lieden die ons voorschrijven wat wij moeten doen. Zelf houden zij miljoenen of miljarden aan over maar daar praten zij niet over. Wel Jan met de pet opzadelen met schuldgevoel dat ie niets doet. Het beste is geen aandacht aan te besteden.

  1. ceteris paribus

   Rechtse welvarende lieden roepen meestal minder weerstand op. Zo is de pochende miljardair Trump, die zijn geld niet met hard werken verdiende, hier razend populair.

   1. Wachteres

    Rechts heeft het niet over ‘nivelleren is een feest’; waarmee wordt bedoeld dat anderen in moeten leveren en men zichzelf mag verrijken.

    Denk aan Marcel van Dam en het meest lichtende voorbeeld; onze EU-elite, die in elk opzicht heel goed voor zichzelf zorgt en het volk laat opdraaien voor haar wanbeleid.

    Maar oké, ook de VVD-ers weten van wanten:

    http://www.wanttoknow.nl/nieuws/echtgenoot-minister-schultz-kiwa-miljoenen/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.