Grimmig voorteken of uit de hand gelopen stunt? Grafsteen van Donald Trump verschijnt in New York…

Een grapje, een waarschuwing of een ordinaire bedreiging? De meningen zijn verdeeld over de plotselinge verschijning van de grafzerk van niemand minder dan Donald Trump, die op Eerste Paasdag ineens verscheen.

Veel mensen weten duidelijk nog niet meteen wat ze moeten denken van de plotselinge verschijning van Donald Trumps grafzerk in Central Park in New York:

“Make America hate again”, stond onderaan geschreven. Het is een variatie op de campagneslogan van Trump dat “Make America great again” luidt. Veel mensen vinden echter dat Trump Amerika niet groter maakt, maar alleen maar haatzaait en geweld aanwakkert.

Dat Donald Trump nog altijd aan de leiding gaat in de strijd om de Republikeinse nominatie voor het presidentschap, baart menigeen zorgen, en één wel heel creatieve kunstenaar maakte een grafzerk voor de zakenman uit New York. De steen noemt het jaar 1946, het jaar waarin ‘the Donald’ werd geboren. Een sterfdatum staat er echter niet op.

De zerk heeft gisteren de hele dag in het bekende Central Park in New York gestaan, alvorens de stedelijke plantsoenendienst het vreemde bouwwerk tegen de avond weer weghaalde.

Het is nu de vraag wie hier achter zit. Is dit allemaal het werk van een agressieve anti-campagne die met deze actie Trump met de dood bedreigt? Of moet de soep niet zo heet worden gegeten als-ie wordt opgediend, en is dit gewoon een serieus kritiekpunt dat op een ludieke manier gebracht is?

Ook nog mogelijk is natuurlijk dat de steen afkomstig is van de Trump-campagne of een Trump-aanhanger, om hierna even goed de zielepoot te kunnen uithangen.

Wat denk jij dat er aan de hand is?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. van Urk

  Dat kennen wij hier ook. Wilders kan hierover meepraten.

  1. Wim

   We hebben er al een ,P.F.

   1. Mar

    Ja hoor Wim, in Amerika is het een totaal nieuw fenomeen in tegenstelling tot Nederland.

    1. toetssteen

     @Mar
     Is het? Executive order 11110, Kennedy tekende niet, kort daarna was hij dood en Johnson tekende/ idem voor Vietnam.
     Hoe bedoelt u? En er is nog een waslijst mevrouw, dus uw lichtzinnigheid in dezes is misleidend.

     1. Mar

      @toetssteen

      Amerika heeft een waslijst aan vermoorde presidenten, politici en invloedrijke personen.

      En dan komt Wim, haast trots, met PF.

      Toen ik hoorde dat Pim was vermoord was mijn eerste reactie: zoiets gebeurt toch alleen in Amerika, niet in Nederland.

      Ik was even zo brutaal om cynisch te reageren op Wim.

 2. ceteris paribus

  Smaakvol is het welzeker niet maar als men ermee tot uitdrukking wilde brengen dat het met Trump bergafwaarts gaat dan is het wel juist.

 3. Wim

  Het is een doods verwensing, linkse aanhangers niet vreemd.Men noemt dat in linkse kringen hier te lezen dat iemand bergafwaarts gaat.Ook wel in het verleden Endlösung genoemd

  1. Bromsnor

   Bij Geert Wilders is dit ook gedaan. Typisch linkse demonisering.

   Hoge Raad: ‘Wilders memorials zijn geen bedreiging’
   http://www.joop.nl/nieuws/hoge-raad-wilders-memorials-zijn-geen-bedreiging

 4. Bromsnor

  Trump word van alle kanten aangevallen en gedemoniseerd. Hij schijnt inderdaad een gevaar voor de gevestigde macht te zijn.

  Hij word aangevallen en zwart gemaakt door de media (zowel linkse als rechtse); door het zowel linkse als rechtse establishment en door komieken, enzovoorts.

  Er word dus veel stemming tegen Trump gemaakt.

  Dit doet mij denken aan de verkiezingen toentertijd met Pim Fortuyn waar ook stemming werd gemaakt tegen Pim Fortuyn waardoor uiteindelijk (na een media hetze tegen Pim) een linkse activist een kogel door het hoofd van Pim Fortuyn werd geschoten.

  Trump is niet links of rechts maar vooral anti-establishment en komt op voor de “gewone” man die net als in Europa zich niet meer vertegenwoordigt voelt door de politieke elite.

  In tegenstelling tot wat veel mensen denken (ingefluisterd door de media) is Trump geen gevaar voor de wereld.

  Trump wil zich vooral concentreren op de economie; de illegale immigratie aanpakken en betere relaties opbouwen met Rusland.

  De media “maken” een Hitler van Trump om op die manier een aanslag op Trump te legitimeren.
  ——————————————-
  What THAT Trump Security Moment Does To A Campaign, And How the ‘Hitlerizing’ Media Have Painted A Target Over Trump

  “I’ve been saying it for a while now, the mainstream media, alongside the politicians running against Donald Trump on both sides, are creating the conditions in which it would be totally “understandable” if there were an attempt on Trump’s life. Seriously.

  1/Make #Trump enemy
  2/Make him Hitler (last wk)
  3/Blame for violence (this wk)
  4/Make him look vulnerable (2day)
  5/Someone tries to kill”

  http://www.breitbart.com/big-government/2016/03/13/what-that-trump-security-moment-does-to-a-campaign/

 5. Ni28

  Nogal misselijke wijze om je ongenoegen uit te drukken van iemand die erger moet zijn dan Trump zelf.

 6. Bromsnor

  “Veel mensen vinden echter dat Trump Amerika niet groter maakt, maar alleen maar haatzaait en geweld aanwakkert.”

  Dat word van iedereen gezegd die zegt waar het op staat en niet politiek correct praat. Iedereen die tegen de agenda van de media in gaat (veel media promoten “open grenzen”) word van “haatzaaien” beschuldigd om op die manier die persoon de mond te snoeren.

  Trump wil de illegale immigratie aanpakken. Een enorm probleem in de VS net als in Europa. Wat heeft dat met “haatzaaien” te maken.

  Tevens wil hij extra opletten wie het land binnenkomt vanwege al die aanslagen door moslims. Op die manier wil hij de eigen bevolking beschermen. Wederom de vraag, wat heeft dat met “haatzaaien” te maken.

  1. ceteris paribus

   In elk geval staat vast dat een toenemend aantal Amerikanen de buik vol krijgt van het haatzaaien, het platte seksisme en de extremistische ideeën van Trump. De algemene peiling Trump vs. Clinton spreekt boekdelen:

   http://www.realclearpolitics.com/epolls/2016/president/us/general_election_trump_vs_clinton-5491.html

   Het ziet er naar uit dat hij ook Wisconsin, waar hij tot voor kort nog een duidelijke voorsprong had, gaat verkiezen. Zijn momentum lijkt voorbij zodat de kans steeds groter wordt dat de GOP hem niet als kandidaat naar voren gaat schuiven.

   Illustratief voor de toenemende kritiek is ook: http://thinkprogress.org/politics/2016/03/28/3763907/trump-wisconsin/

 7. toetssteen

  Als dit het beste is inzake de tegenpartij, maak je reclame voor. Maar ga verder, doe meer van dit soort dommigheden!
  Zelfs NPO geeft toe dat de race verre van gelopen is, Go Trump!

  1. toetssteen

   @Bes
   Ik zou uit dat betoog de rol van Trump eruit laten, immers hij heeft al die zaken niet nodig.
   O, hij is niet heilig oid, maar hij is 1000% eerlijker dan de bekende kliek.

   Voor de rest volkomen eens.

 8. Bes Tolen

  De echte eerlijke geschiedenis van de westerse wereld moet nog geschreven worden. Dat geldt voor die van de oudheid en zo ook van de moderne tijd. De achtergronden van de financieel economische macht in onze tijd worden totaal onvoldoende doorgrond. Er is hier veel meer intensieve studie nodig. Zo is het mogelijk dat Trump kwalijk werd genomen dat hij zich in het casinowezen ging begeven en zo is het ook goed mogelijk dat de oude ABN AMRO Bank moest worden afgestraft voor de overname van Antonveneta. Het zijn onderwerpen van het hoogste belang omdat er hele monopolies of kartels zitten in bedrijfstakken. Niet in het minst in de bankenwereld en aanverwant. Waar vaak hele oligarchische constructies achter zitten en er zijn er die eeuwen oud zijn maar nog altijd heel machtig. Die kunnen er ook in gebieden van de politiek zitten. Daar zitten dan omvangrijke organisaties achter, die vaak anderen het publicitaire werk laten doen. Momenteel is dat alles waarschijnlijk het grootste probleem van de westerse wereld. Er wordt hier gebruikt gemaakt van politiek correct, intimidatie van de burgers, gedoogbeleid, afbraak van primaire functies van overheden etc. Vooral mooie praatjes gaan er als koek in bij veel mensen en mensen, die al aangesloten zijn bij godsdienstige richtingen en politieke partijen lopen extra kans overal in te tuinen. Bepaalde groepen zijn gericht op hulpverlening in onderwijs, sociale zorg e.d. Mensen die in bepaalde sectoren of disciplines werken, zijn vaak politiek naïever of meer eenzijdig bevooroordeeld dan anderen. Verder staan er groepen mensen veelal als werknemer onder extra druk, vaak vanuit de overheid zelf of bepaalde gesubsidieerde organisaties. Organisatie met heel specifieke belangenbehartiging, bijvoorbeeld voor groepen ”buitenlanders”, die ook nog eens politiek en financieel door de overheid worden gesteund, uiten zich sinds lang vaak heel intimiderend en hebben rechtstreeks hun contacten met de politiek en ambtenaren. Overheidsorganisaties geven ook nog al eens foute of gekleurde informatie (ook cijfers) of laten die juist achterwege waarbij het de vraag is waar zo’n houding vandaan komt. We hoeven ons niet te verbeelden dat de overheid schoon is van corruptie of ongepast overheidshandelen; in welk land ook. Er is sinds jaren veel meer loos dan velen nog altijd denken. De ordening is te veel doorbroken en er is veel slechte organisatie en onbekwaamheid. De burger verliest terecht aan vertrouwen in de overheid, die natuurlijk wel voor iedereen onontbeerlijk is. Er is een enorme schoonmaak nodig in de westerse wereld. De integriteit is ondergesneeuwd en het aantal meelopers in geval van dubieuze tot verwerpelijke politiek, inbegrepen kwalijke ambtelijke uitvoering hiervan, is heel groot. Zo overeenkomstig zijn er talrijke zich humaan presenterende illegaal handelende organisaties . Dat in de linkse politiek daarbij eenzijdig bijvoorbeeld het bedrijfsleven als het kwaad aanwijst, helpt bepaald ook niet om orde op zaken te stellen. Zonder linkse politiek en zonder de overheid was het niet zo uit de hand gelopen. In werkelijkheid is extreem links in deze tijd heel wat extremer dan wat veelal extreem rechts wordt genoemd. Wat zogenaamd extreem rechts te berde brengt, wordt door de linkse politieke macht uitermate grof en hard bestreden of volledig genegeerd. Daarbij is een woud aan taboes geschapen om permanent te intimideren.
  Hopelijk krijgen nieuwe leiders ook al worden ze nog zo verguisd door de huidige machthebbers, de kans de politieke rommel op te ruimen. Het lijkt ondertussen de enige manier het westen aanvaardbaar overeind te houden.

  1. Arachne

   Een zeer lezenswaardig bericht dat de samenhang goed weergeeft.
   Ik heb dit bericht gekopieerd en bewaard.

 9. Wachteres

  Als Donald Trump zo aangevallen wordt door links geweld en door linkse intimidatie dan moet hij wel een gevaar zijn voor de linkse multiculturele droom.

  Helaas tuinen de mensen in de hele westerse wereld in de linkse leugens, tot het voor ons allemaal te laat is.

  1. Wachteres

   “It’s easier to fool people than to convince them that they have been fooled.”

   “Het is gemakkelijker om mensen voor de gek te houden dan hen ervan te overtuigen dat zij voor de gek gehouden zijn”.

   Mark Twain

 10. Vigo

  http://thehill.com/policy/defense/274521-poll-half-of-american-voters-back-trumps-muslim-ban

  ‘A new poll shows that 50 percent of all American voters support a temporary ban on all Muslims traveling to the U.S. — an idea originally proposed by GOP presidential front-runner Donald Trump.

  While 71 percent of Republican voters supported the ban, 34 percent of likely Democratic voters and 49 percent of independents also did, according to the new poll by Morning Consult.’

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.