Halbe Zijlstra roept op: Nederlanders, verdedig jullie erfgoed tegen buitenlanders!

Halbe Zijlstra doet een Wildertje.

Blijkbaar begrijpt de VVD ook dat de PVV met name zo hoog staat in de peilingen omdat die partij het imago heeft dat zij de enige is die zich hardmaakt voor Nederlandse waarden en tradities. En ja, daar hebben mensen nu behoefte aan.

En dus heeft de VVD nu deze video gemaakt met Halbe Zijlstra, de fractieleider van de partij in de Tweede Kamer:

Zijn boodschap wordt nader verklaard op de website van de VVD:

Maar misschien wel het meest sluipende gevaar is dat wij zelf onze waarden niet actief verdedigen. Dat gebeurt langzaam en de gevolgen zijn niet direct zichtbaar, maar het heeft uiteindelijk grote consequenties. De voorbeelden stapelen zich op. Denk aan de gemeente die meewerkt aan gescheiden zwemmen voor (moslim) mannen en vrouwen, in plaats van te wijzen op de gelijkheid van man en vrouw. Denk aan het schoolbestuur dat 2e Pinksterdag wil inruilen voor het Suikerfeest, in plaats van te wijzen op de joods-christelijke geschiedenis van ons land. Denk aan de vele scholen waar men de holocaust niet of nauwelijks behandelt om daarmee problemen met moslim leerlingen te voorkomen, in plaats van die leerlingen te corrigeren en te wijzen op de verschrikkelijke gevolgen van onverdraagzaamheid.

We zullen heel duidelijk moeten zijn wat onze waarden zijn en waarom ze niet onderhandelbaar zijn. De afgelopen eeuwen kwamen mensen naar Nederland die vaak hun land waren ontvlucht, op zoek naar de vrijheid en waarden van ons land. Zij vonden bijna automatisch aansluiting bij onze samenleving, omdat ze de waarden waarop onze samenleving is gebaseerd al deelden. Dit is veranderd met de komst van migranten uit vooral Islamitische landen in de jaren ’60 en ‘70. In veel gevallen kwamen zij hier niet naartoe vanwege de waarden en de vrijheden die we hebben, zij kwamen veelal vanwege het betere economische perspectief. Zij hadden dan ook geen vanzelfsprekende aansluiting bij onze samenleving en de waarden en vrijheden waar die voor staat. Deze mensen hebben een ander normenkader, dat zij baseren op de Islam. Dat normenkader laat simpelweg niet toe dat een ander – of geen – geloof wordt beleden, of dat een ander waardenpatroon wordt aangehangen. Met als gevolg dat onze waarden niet worden begrepen en regelmatig worden geminacht of zelfs ondermijnd.

Dat zijn uitspraken die de VVD zomaar gejat kon hebben van Geert Wilders (ik heb geen Google search gedaan, dus wie weet: misschien is dat nog echt zo ook). En kijk, de liberalen gaan verder:

Wij hebben onze waarden ten opzichte van deze groep niet te vuur en te zwaard verdedigd. We hebben hen niet duidelijk gemaakt dat je je moet aanpassen aan onze manier van leven, of anders beter elders je heil kunt zoeken. De tolerantie waar wij zo trots op zijn, heeft te vaak geleidt tot (cultuur)relativisme. Waarmee we ontoelaatbaar gedrag goedpraten en hebben geaccepteerd. Het resultaat zien we nu dagelijks om ons heen. Homo’s durven niet meer hand in hand over straat te lopen, omdat mensen met een andere achtergrond daar aanstoot aan nemen. Jeugdige Marokkanen – vaak hier geboren en opgegroeid – juichen om slachtoffers bij terroristische aanslagen. Een lerares wordt door allochtone leerlingen voor hoer uitgescholden, omdat haar kledingkeuze hen niet bevalt. Een poster van Charlie Hebdo wordt door een school verwijderd, omdat de islamitische leerlingen het beledigend vinden. En vrouwen wordt geadviseerd om opdringerige moslimmannen op een armlengte afstand te houden. Dit is echt de omgekeerde wereld. Dit is in strijd met onze waarden. Het is hoog tijd dat we stoppen met het tolereren van dit soort intolerantie!

Het meest opmerkelijk aan dit artikel en de video hierboven is dat de VVD ondertussen deel uitmaakt van een coalitie die er juist alles aan doet om zoveel mogelijk nieuwe immigranten naar Nederland te halen. Tijdens het kabinet Rutte II zijn er letterlijk tienduizenden nieuwe (islamitische) immigranten naar Nederland gekomen; mensen die hun eigen land weliswaar ‘ontvluchten’ maar die niet tegelijkertijd onze cultuur omarmen. Sterker nog, in verreweg de meeste gevallen blijven ze trots vasthouden aan hun eigen cultuur die haaks staat op de onze.

Halbe en zijn medefractieleden zijn daar grotendeels verantwoordelijk voor.  Maar nu doen ze net alsof ze er helemaal niets mee te maken hebben en net zo ‘kritisch’ zijn ten opzichte van de multiculturele samenleving als Wilders himself.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. van Urk

  Krijg zomaar weer een soort dejavu voor ogen met minister president Colijn voorop.

 2. Wim

  En morgen zich weer van achteren laten nemen door de PVDA.Weg wezen man jullie hebben het land verpest.

  1. loritta

   Een hele duidelijke en korte samenvatting van de VVD en Zijlstra in het bijzonder.

 3. Ni28

  Als Wilders dit zou nu zeggen zou de Tweede kamer te klein zijn. Nu Zijlstra het in plaats van hem zegt gebeurt niets. Wilders mag zijn gelijk niet krijgen maar anderen mogen zijn worden wel openlijk gebruiken. De Tweede kamer maakt van Wilders de vijand nr.1 om de echte vijand waar zij tegen niet opgewassen zijn te verhullen. Zonde van al die verspilde energie.

 4. Bromsnor

  De enige politicus die al jarenlang (met gevaar voor eigen leven) ons erfgoed verdedigt is Geert Wilders. En voor dat feit word hij gedemoniseerd door de politieke elite en media elite.

  1. Wim

   De SS was ook een kleien minderheid maar kon hun werk doen met een zwijgende ,wegkijkende en huichelachtige meerderheid.

  2. ceteris paribus

   In de ogen van Bromsnor krijgen populisten als Wilders en Trump nooit een teen aan de grond omdat ze zo vreselijk worden gedemoniseerd.
   Aan hun boodschap ligt het nooit.

   1. Houtlijm

    De boodschap van Wilders en Trump spreekt gelukkig een steeds groter deel van de bevolking aan. Mensen die eindelijk wakker worden en zich ontworstelen aan de benauwende en knellende politiekcorrecte boodschap die de sociaaldemocratische horden ons al sinds Adorno (Frankfurter Schule) willen opleggen als enige waarachtige en waardevolle vorm van maatschappij-inrichting. Nivellering is een feest, gelijkschakeling is goed, het collectief is de norm.

    Nee dus: weg met de linkse meute die na 40 jaar lange mars door de instituties alle posten bezetten in de media, het onderwijs, de NPO en het hele politieke denken. We hebben in Nederland groene socialisten, christelijke socialisten, sociale socialisten, liberale socialisten en diervriendelijke socialisten. Eenheidsworst, grijsgehaktbal-denken, uniformisme. Dood aan het socialistische denken dat een derivaat is van het communisme – word vrij, kom in opstand tegen het policor denken, kies voor je eigen mening. Kortom, besef dat alles wat Beukman, Ceteris Paribus, Julius, Rob de Cock en de vele andere alliassen van deze trol per definitie verdacht zijn.

    1. ceteris paribus

     Houtlijm zou er goed aan doen even de laatste peilingen te raadplegen.

     http://www.realclearpolitics.com/epolls/2016/president/us/general_election_trump_vs_clinton-5491.html

     In de V.S. keert men zich massaal af van Trump en Wilders zal volgend jaar de vierde verkiezing op rij verliezen.

     1. Houtlijm

      CP, we spreken elkaar weer als er echte verkiezingen zijn. Tot nu toe hebben alle peilingen en alle onderzoekbureaus het mis gehad inzake Trump. Op alle momenten en in alle situaties trokken ze de verkeerde conclusie, ingegeven en gestuurd door hun policor kompas. We zullen zien en we wachten het af. Ik heb al eerder een doos goede wijn ingezet als weddenschap maar daarop dorst je niet te reageren. Zeg je het even als je het wel durft?

     2. ceteris paribus

      Houtlijm is zet met genoegen een kist wijn op de zekere afgang van Trump.

      Je conclusie is overigens onjuist: de peilingen in de V.S. van de afgelopen peridoe voorspelden meestal tamelijk correct de uitkomst.

      De peilingen van Wilders kloppen inderdaad nooit: hij staat altijd hoog in de peilingen maar verliest steeds verkiezingen.

 5. Ni28

  Zijlstra zag plotseling het licht. Hopelijk zullen nu taboes doorbroken woorden en dingen bespreekbaar. Dan kunt je namelijk beter naar oplossingen zoeken.

  1. Pjotter

   Maar geloof nou niet dat Zijlstra als hij door zijn geschuif richting Geert mee zal trekken aan de kar van Wilders.

   Nee als hij bij de verkiezingen zijn stemmen binnen haalt ziet hij wel aan een meerderheid en coalitie te komen met partijen als D66., Groen links en SP., als we Geert maar buiten de deur kunnen houden.

   Wees gewaarschuwd, huichelaars blijven huichelaars, een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.

 6. Wim

  Maar goed het boek de basis van al het islam terrorisme lig in de tweede-kamer.

 7. Nico

  De VVD kan beter een klassiek-liberaal geluid laten horen dan de on Nederlandse ideeën van de PVV te gaan napalagaaien. De PVV stemmer wint hij er niet mee terug.

 8. nick

  Herhaling;

  Benieuwd wie van de politici in de EU landen zich nu schuldig voelen. Want daar is alle reden voor! Diegenen die de islam en daarmee alle zg vluchtelingen binnen hebben gehaald zijn schuldig en niet zo’n beetje ook. !

  Deze aanslag heeft dus alles met moslims en dus de islam te maken. Wanneer dringt dit eens tot de botte koppen door!

  Ik zie maar een oplossing voor Europa (en de rest van de beschaafde wereld) de Islam verbieden! En zeg niet dat zoiets onmogelijk is, niets is onmogelijk!! Gewoon doen!

  Mensen die kostte wat kost de islam willen blijven volgen gaan dan maar per enkele reis terug naar die landen waar ze zich gezellig kunnen laten onderdrukken en gebruiken. Dat zal een prettige opruiming geven.
  Alle moskeen sluiten en afbreken! Alle openbare uitingen verbieden en hoge boetes en straffen. Natuurlijk eerst de grenzen sluiten en heel streng selecteren op asielaanvragers. Indien ze moslim willen blijven; per kerende post terug! Want dat schaalt niet met de westerse samenleving die gebasseerd is op joods/christelijke grond!

  Hoe simpel zou het kunnen zijn!

  Feit, ik ben woedend en velen met mij. Ik ben ook zeer aangedaan…het is vreselijk en het einde is nog lang niet in zicht, realiseer je je dat!

  1. ceteris paribus

   De schuld van de politici betreft de reden waarom mensen uit die contreien hier naar toe komen: de vluchtelingen door de effecten van onze bommen en de terroristen uit haat vanwege onze bommen.

   1. The Oracle

    IK BEN GESCHOKT , heel geschokt !! werkelijk HEEL GESCHOKT

    ( wie heeft dit KOTS woord uitgevonden ??? )

    I am Manuel I am from Barcelona

    I know nothiiiiiiiing about this situation

    NOTHIIIING , mr fawlty, NOTHIIIINGGGGGGG

    everything is fault from Adolfa , we were just following ADOLFA

    AGAIN AND AGAIN

    what was wrong in 40-45 ?? , also NOTHIIIIING

    gr. Mussert

 9. Anna

  Ach Zijlstra uw leider spreekt over “wij zijn met meer”. Hij vergeet dat in de wereld een minderheid het al vaak voor het zeggen heeft gehad. Een kleine minderheid heeft onze vrijheid en vrijheid van meningsuiting al lang ontnomen. Velen kunnen zich niet meer vrij bewegen omdat ze met de dood worden bedreigd door moslims. Waar praat Zijlstra toch over. Hij moet bij zijn eigen partij en al de andere partijen zijn.

 10. Anna

  Beste Zijlstra.Moslims komen naar Europa voor vrijheid en vrijheid van meningsuiting maar eenmaal hier en voorzien van hun papiertjes moeten wij gaan leven met een islamitische visie. Dat is het grote probleem. Hoe meer moslims hoe meer islamitische ellende en problemen. Politici zijn de grote verantwoordelijke van islamisering en terroristische aanval. Ze halen de hele islamitische wereld naar Europa. Moslims haten ons.

 11. Anna

  Had u maar samengewerkt met de PVV dan was het allemaal niet zo ver gekomen. Jullie demoniseren degenen die wat willen doen aan islamisering en een overvol Nederland met asielcentra.

 12. Anna

  Het wordt leven met toleranten tegen de steeds grotere groep intoleranten. Dat zal eens slecht aflopen omdat de intolerant alles eist van de ander, nooit iets zal inleveren en indien nodig gebruik maakt van geweld en moord. Daar heb je geen meerderheid voor nodig.

 13. cmsuijkerbuijk

  Verdedigen? Met wát??? Een scherpe zakdoek of zo? Je krijgt bij het minste of geringste al bezoek van de hermandad!
  Doe dáár eerst eens wat aan!

 14. Anna

  Aanvulling voor de website VVD.
  Beperkingen van onze vrijheden en vrijheid van meningsuiting voor:
  toneelgezelschappen
  film
  musea
  cartoons
  cartoonisten
  schrijvers
  journalisten
  cabaretiers
  columnisten
  pers
  kunstenaars
  publicisten
  enz,enz,enz
  Bedreigde en vermoorde personen niet te vergeten.
  Deze beperkingen zijn allen onder geweld en doodsbedreigingen ontstaan Het geweld,doodsbedreigingen uit islamitische hoek zijn overal voelbaar. Wat heeft uw partij hieraan gedaan.
  De aangever wordt in de Kamer gedemoniseerd en een cordon sanitaire opgelegd.

 15. josef kuijpers

  Wat een belachelijke oproep! Terwijl de VVD de ene na de andere knieval maakt op het gebied van integratie en vluchtelingen, probeert Zijlstra het gezicht van de VVD te redden door op te roepen om onze eigen normen en waarden boven alles te stellen, want zou de enige manier om tegenwicht te bieden tegen de islamisering van Nederland.
  Nou Zijlstra ik weet niet wat voor onderwijs jij genoten hebt, maar ik garandeer je, islamisering voorkom je alleen door moslims niet binnen te laten.

 16. Mar

  Video en artikel geplaatst: Door VVD op 19 februari 2016

  Oud nieuws. Halbe Zijlstra grossiert de laatste maanden in vreemde uitspraken, waarmee hij ook nog eens de nodige blunders maakt.

 17. tippelaar

  Meneer Zijlstra, ik kan aan u merken dat er verkiezingen aan zitten te komen. Helaas u bent te laat. Net zoals als de linkse politici in NL heeft u er toe bijgedragen dat onze normen en waarden zijn aangepast aan de islamitische horden die ons nu overstromen. Nu over cultureel erfgoed spreken is eigenlijk schande. U kan beter spreken over de benarde situatie waarin de niet moslimbevolking in nederland zich nu bevindt. In de steek gelaten door de eigen regering, de politie die niet mag optreden tegen moslims, wat ze ook doen. Wetgeving in nederland die niet is aangepast aan de ons bedreigende moslimimport. Een rechterlijke macht en dito openbaar ministerie die liggen te miereneuken over kleinigheden en voorbij gaan de echte dingen die ons bedreigen (moslimdreiging en geweld) , laffe ambtenaren , gehersenspoeld door links, die geacht worden kritiekloos alle smerigheid van de linkse politici uit te voeren.
  De heer Zijlstra spreekt over het “te vuur en te zwaard “verdedigen, enz. Het zwaard mogen wij als nederlanders niet in het openbaar dragen, laat staan het zwaard gebruiken. Wij moeten ons laten slaan en naar goed christelijk onze aanvallers ook de linkerwang toekeren als op de rechterwang geslagen wordt. Moslims zijn meedogenloos en vinden het gebruik van geweld tegen niet moslims een heilige plicht ingevolge de koran. Ik roep alle niet moslims op een Koran te kopen en dat boek ook te lezen. Alle dingen die daarin genoemd worden zijn letterlijk van toepassing op onze hedendaagse tijd en op nietmoslims, zogenaamde christenhonden\varkens. Om met een bijbelse term te eindigen, “De schellen zullen u van de ogen vallen”.

 18. The Oracle

  Wij zijn met “”meer “” meer “” meer “”
  sprak de mossel-ruggengraat Pinokkio gisteren !!
  NOU !!!
  als je alle 135 jarenlange landverraders en NSBers optelt !!
  dan zeker wel !
  Waarom , pakken die Islam mongolen niet gewoon de regeringsgebouwen aan en onze volksvertegenwoordigers ?

  dan wordt het ook leuker voor de nederlanders ,
  kunnen we wat weddenschappen doen , wie de snelste ronde aflegt ofzo !
  of
  wie het snelst reageert vanuit canada whahahaha

  zouden ze allemaal zo geweldig reageren ,?
  net als “”prins Biertje “” met de damschreewer ?? whahaha
  Daar liep die bolle klootzak zelfs zijn vrouw en zijn kinderen omver !!

  Zijlstra , moet ik nog wat dingen aangeven om van geert te stelen ?

  wat een lul

  gr. the great oracle

 19. Daltonhennie

  Halbe Zijlstra de kroonprins in de VVD die onze minister-president van de loze beloften en de misleidingen in een volgend kabinet gaat aflossen, heeft weer eens het licht gezien en tracht nu met inachtneming van zijn vorige uitspraken zijn straatje schoon te vegen en dus plagiaat te plegen op wat Geert Wilders of wijlen Pim Fortuyn altijd heeft verkondigd. Ook met deze persoon ga je het land niet redden en die nog altijd als een knipmes buigt naar zijn politieke leider die het onvermogen bezit en de juiste verantwoordelijkheid mist om beslissingen te nemen. Ook de mistige aantallen van het vluchtelingenbeleid is deze minister-president aan te rekenen.

 20. H.Vaes

  Tjonge jonge jonge´´
  Kun je niet met wat nieuws komen Zijlstra.
  Dat wat je nu uitkraamt is juist datgene wat jullie in al die jaren nagelaten hebben.
  Wilders heeft er al 12 jaar voor gewaarschuwd…..en nu het TE LAAT IS wil je je handen in onschuld wassen.
  Bah…..wat is de Vvd laag gezonken.

 21. Sjun Demartelaere

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Zeker en vast staat dat waarden slechts dan gedeeld kunnen worden als zij een goede verspreiding kennen. En met dat laatste kan alvast begonnen worden om te voorkomen dat de soldaten op de stranden van Normandië destijds voor niets gestorven zijn.

 22. Seneca

  @CP
  U schrijft dat men in de VS zich massaal afkeert van Trump en dat Wilders de 4e keer op rij de verkiezingen zal verliezen. Niemand – u ook niet – kan in de toekomst kijken maar indien u gelijk zou hebben, dan dienen allen, die zich niet neerleggen bij de islamisering van Europa en de VS, zich naar landen te begeven die anti islam zijn. Van harte hoop ik dat u geen gelijk zult hebben. Tenslotte worden uw reacties geïnspireerd door uw ‘wens is de vader van de gedachte’ net zoals mijn reacties worden bepaald door mijn hartgrondige afkeer van alles wat naar links ‘ruikt’.

  1. ceteris paribus

   Beste Seneca,
   Dat mijn gemotiveerde verwachting dat Trump en Wilders politiek geen teen aan de grond zullen krijgen ook mijn wens is zal ik niet betwisten.
   Ik wens, met u, dat de islamisering van Europa geen doorgang zal vinden. Ik beschouw de gedachte dat dit mogelijk is overigens als een stupide waanvoorstelling.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.