Noord-Korea veroordeelt Amerikaanse student tot 15 jaar werkstraf

Geen categoriemrt 16 2016, 12:00
Het feit dat het Westen dit keer op keer laat gebeuren is walgelijk... en beschamend.
De 21-jarige student Otto Warmbier, uit Amerika, is in Noord-Korea veroordeeld tot 15 jaar dwangarbeid. Zijn 'zonde'? Hij had een vlag met een politieke slogan gestolen. Tenminste, dat beweert het Noord-Koreaanse regime. Otto bekende tijdens zijn rechtszaak, maar geen mens die eraan twijfelt dat hij dit onder grote druk deed -- niet alleen onder dreiging van een vreselijke straf, maar waarschijnlijk zelfs terwijl hij gemarteld werd.
Zo gaat Noord-Korea namelijk om met gevangenen, zeker als ze uit het Westen komen.
Otto zou de vlag hebben gestolen van het hotel waar hij verbleef. Hij werd vervolgens 'betrapt' toen hij terug naar Amerika wilde gaan.
Of dat klopt of niet is niet eens relevant. Het is volstrekt belachelijk dat je 15 jaar lang dwangarbeid krijgt omdat je een stomme stalinistische vlag pakt. Dat alleen slaat nergens op.
Natuurlijk beseft de gekke kabouter die het voor het zeggen heeft in Noord-Korea dat zelf ook wel, maar hij heeft daar lak aan. Deze veroordeling is namelijk niet bedoeld om Otto te straffen, maar om Amerika te kakken te zetten.
En dat brengt ons bij dat land en haar president: Barack Obama. Kim doet dit omdat hij weet dat hij ermee wegkomt, wat niet zo gek is aangezien Obama zich sinds zijn aantreden in 2008 als een watje eersteklas heeft gedragen. Sterker nog, hij begon zijn presidentschap met een tour door het buitenland waar hij zich te pas en te onpas verontschuldigde voor het gedrag van zijn land in het verleden. Het gevolg is dat Kim weet dat Obama bijzonder zwak is en dat hij kan doen wat hij wil.
Het meest trieste daarvan is dat gewone mensen als Otto daar uiteindelijk het slachtoffer van zijn. Zij betalen de prijs voor de zwakte van Obama.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten