Peilingen: PvdA zakt opnieuw naar een diepterecord. Maar kan Aboutaleb de boel nog redden?

Ook de PVV doet geen goede zaken vandaag.

Met het aanstaande referendum over het associatieverdrag met Oekraïne in het vooruitzicht staat de PVV nog altijd bovenaan de wekelijkse opiniepeilingen van Maurice de Hond. Ditmaal moet de partij van Wilders het doen met 38 zetels, eentje minder dan vorige week. De nummer twee VVD stijgt daarentegen 2 zetels en komt uit op 23 zetels, waarmee het gat tussen de twee partijen een beetje gedicht wordt.

Maar behalve de PVV daalt ook de PvdA verder. De sociaal-democraten houden nog maar 8 zetels over in de peilingen. Op een dergelijk dieptepunt heeft de club van Diederik Samsom nog nóóit gestaan, dus de vooruitzichten voor de Tweede Kamerverkiezingen worden alsmaar somber:

peilingen63

Het lijkt erop dat de PvdA weer eens een konijn uit de hoge hoed moet toveren als ze willen winnen. In 2010 kon de PvdA dat doen door de Amsterdamse burgemeester Job Cohen naar voren te schuiven als lijsttrekker. Maar nadat dat in de praktijk toch minder mooi uitpakte dan werd gedacht en gehoopt, verliet de partijleider al na twee jaar roemloos het Binnenhof.

Kan de PvdA een dergelijk geintje herhalen (althans, het aanvankelijke succes.. niet de afloop)? Misschien. Alle ogen zijn ditmaal gericht op de burgemeester van Rotterdam: Ahmed Aboutaleb. Tot in hoeverre zien Nederlanders hém eigenlijk zitten voor het premierschap:

aboutelab

10% van de Nederlanders oordeelt dat Aboutaleb een betere burgemeester zou zijn dan Rutte, 13% denkt dat hij beter is dan Buma en maar liefst 29% ziet in Aboutaleb een betere premier dan schreeuwlelijk Geert Wilders.

In dat laatste kan ik me ook goed vinden (Wilders als premier? Da’s echt no way), maar ik ben en blijf benieuwd hoe goed Aboutaleb eigenlijk zou zijn als parlementariër. We kennen hem nu als bestuurder in Amsterdam, Rotterdam en in de landelijke politiek als staatssecretaris. Cohen was een waardeloze oppositieleider, maar zou Aboutaleb dat ook zijn?

Hoe dan ook raad ik de PvdA af snel aan de Coolsingel de van origine Marokkaanse politicus op de blote knietjes te smeken om de landelijke partijkar te trekken. Met 8 zetels in de peilingen heeft men namelijk niets minder dan een regelrecht wonder nodig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

92 reacties

 1. ceteris paribus

  In elk geval is het een goede zaak dat de groei in de peilingen van de PVV al een tijdje is omgezet in een neergang.

  1. Wachteres

   Je bedoelt: Vindt Simon het een goede zaak dat …

 2. Wim

  Plus 2 voor de VVD.Zou het zo zijn zoals Herman Kuiphof wanhopig riep voor jaren terug bij een wedstrijd met WK tegen onze oosterburen na een tegen goal door een schwalbe .Tuinen we er dan weer in.

  1. ceteris paribus

   De paradox is dat een goede uitslag van de PVV ten nadele van de VVD de kans op een linkse regering van PvdA, GL en D66 vergroot.

   Links mag dus hopen op een monsteruitslag voor de PVV.

   1. LantR.fant

    CDA en SP erbij, dan kom je een heel eind. De kans op een flink links kabinet is realistisch groot. Hindernis is wel, dat je met zoveel bloedgroepen de kans hebt dat ze elkaar de tent uitvechten en binnen 2 jaar ruziënd over straat rollen.

    Maar het kan ook 4 jaar duren.
    Met een beleid, dat zich steeds verder vervreemdt van de bevolking.
    Daarna is links over en uit.

    Deze lijn is al jaren de zichtbare trend en zal op niet al te lange termijn leiden tot een dramatische ommekeer in het politieke landschap en het landsbestuur.

  2. Beukman

   En zeg later niet dat je niet was gewaarschuwd.
   Hou rekening mee met een ouderwets centrumrechts kabinet zonder PVV.

   1. ceteris paribus

    Ik neem aan dat je dat doelt op een Kabinet van CDA,VVD en D66.

    Dat is wellicht de meest waarschijnlijke uitkomst maar dan zal D66 zich moeten ontdoen van haar steeds rechtsere imago.

    De verhouding van links- en rechtsgeoriënteerde kiezers is in Nederland al decennia min of meer constant. Als rechts zich, zeker door een sterk scorende PVV, versnippert maakt dat de kans op een rol voor linkse partijen groter. Twee onvoorspelbare variabelen zijn daarin bepalend: blijft Klaver het goed doen en kan de PvdA met een lijsttrekkerschap van Asscher of Aboutaleb een beetje overeind krabbelen.

 3. Ad77

  Het blijft opmerkelijk dat de VVD weer in de lift zit en dat VNL nog niet uit de verf komt. Als kiezers zich zouden verdiepen in het programma van VNL dan zou dit absoluut terug te zien zijn in de peilingen. VoorNederland is blijkbaar nog te onbekend.
  Ik hoop dan ook dat de nieuwe partij zsm net een ijzersterke Lijsttrekker / Partijleider komt die het met gemak op kan nemen tegen de gevestigde orde. Ik zou Herman Heinsbroek graag weer terugzien in de Haagse politiek, flamboyant en zeer intelligent. Weet op voortreffelijke wijze met de media om te gaan en weet als geen ander de maatschappelijke problemen feilloos bloot te leggen. Zijn onlangs verschenen boek is met recht fantastisch te noemen.VNL en
  Heinsbroek samen zie ik absoluut zitten dan zijn de rollen snel omgedraaid in de peilingen. Maar dat de VVD weer scoort vind ik persoonlijk onbegrijpelijk!

  1. toetssteen

   @Ad77
   Eens. Niet dat ik na het verlaten van de VVD voor VNL zou gaan, maar àls ik zou switchen is het zeker niet terug naar de VVD.

 4. Vigo

  Voor de PVDA begint het nu toch wel gênant te worden,misschien kan die vleespet nog wat ideetjes lanceren zoals jongstleden……

  1. ceteris paribus

   Een gelukkige politieke hand had Samsom de laatste weken inderdaad niet. Mogelijk goed bedoeld en ook wel moedig maar het pakte allemaal niet dijn uit.

 5. zomaar

  gisteren bij het nieuws , heel Holland (althans de media en de linkse denker), bakt ze bruin .

  steen en been klaagt men de islam zendeling , heeft de plannen opgepakt om terug te keren , weer die voetreis door vijf zes landen terug , gewoon omdat zij hier (volgens eigen zeggen) al vijf maanden zijn , en nog geen huis, uitkering, en auto hebben , waardoor zij hun gezinnen niet over kunnen laten komen .

  dus zijn deze zendelingen volgens onze linkse media , en linkse luchtfietsers zielig !!.

  ras worden ook de planen besproken om opa en oma uit hun huisje te mieteren !, om zo plaats te maken voor deze zielige zendelingen !, en natuurlijk worden opa en oma gekort op hun AOW uitkering , de poet moet ergens vandaan komen , toch ?.

  afin door de stagnatie aan de grenzen tussen Griekenland en naburige landen , komen er minder zendelingen onze kant op !!, waarvan Rutte (VVD) profiteert , er werd zelfs melding gemaakt dat verschillende azc leeg kwamen te staan !, geen of niet genoeg zendelingen om te pamperen ,en de VVD stijgt in de peiling .

  1. zomaar

   ach ja Wouter ik zie mijn fouten , als jij ze ook ziet , mag je ze hebben en houden .

  2. Wim

   Wat ik me afvraag zijn er nog zoveel mensen die 198 omgekomen landgenoten en honderden nabestaanden die geschoffeerd wordt door Rutte die met een onderste steen om hun nek opgescheept worden ,dit door een carnavals optreden verdoezeld en op hem gaan stemmen.De man die de ene leugen na de ander produceert.Schamen die mensen zich niet.Ook de media mag is schijnheilig en verraad ook deze 198 landgenoten en nabestaanden door het gehuichel met deze man . Het is eigenlijk walgelijk.

   1. Vigo

    Ik zou niet al teveel waarde hechten aan de peiling van de Hond, de man is niet vies van manipulaties, het blijft natuurlijk een vieze PVDA’r die nu eenmaal totaal onbetrouwbaar zijn.

    1. ceteris paribus

     Kijk dat bedoel ik, als de peilingen van Gigantische Geurt tegenvallen wordt de Hond subiet van manipulatie beschuldigd.

     Geestig.

 6. Vigo

  Ik zie dat cris paardepis alweer aan het dagdromen is van een kabinet PVDA/GL en D66.
  Lekker laten dromen….

 7. Ni28

  Het minst logisch is dat de VVD 2 zetels bij zou krijgen. Mensen zijn bij de neus genomen door deze partij maar geheugenverlies doet zijn werk. Of je moet van leugens houden.

  1. zomaar

   bij de telegraaf staat boven de kop van deze peilingsuitslag vermeld , PLUS VIJF ZETELS VOOR DE VVD , NA DE GRAPJES VAN RUTTE .

   dus de mensen kijken niet naar de daden of plannen van een of meerdere personen , of naar het gehele plan van een partij , toch of de leider deze lollig is .

   nauw en lollig is ie !!!, 17 miljoen inwoners in ons land , alleen door de aanwas van islamieten zitten wij met een overschot aan uitkeringstrekkers , lol zeg .

   en men blijft de grenzen open houden , dat moet immers volgens deze lolbroek , iets met een verdrag , hij komt er niet op om dit verdrag op te zeggen , om zo onze samenleving te behoeden voor de ondergang .

 8. Wachteres

  Als Tim Aboutaleb een betere premier vindt dan Wilders – dat mag hij vinden – dan is het duidelijk dat Tim nog helemaal niets begrijpt van de situatie waarin de EU – en Nederland dus – zich bevinden.

  1. ceteris paribus

   Het zou geweldig zijn als Aboutaleb de volgende premier zou zijn. Ik zie Wilders al beteuterd kijken.

   1. Wachteres

    Ach Simon, van jou verwacht ik niet anders. Jij hoort bij het volk dat zich al jaren laat bedonderen.

    http://www.parool.nl/binnenland/rutte-stelt-verwachtingen-vluchtelingenprobleem-bij~a4257192/

    1. ceteris paribus

     Ik verwacht niet dat Aboutaleb de volgende premier zal zijn, mevrouw Wachteres: ik denk dat de PvdA daar electoraal te zwak voor is en Aboutaleb niet aan dit avontuur zal beginnen.
     Ik vind het wel leuk dat een Marokkaanse Nederlander en moslim hier wordt gezien als de staatsman die de PvdA uit het dal kan trekken.

     1. Houtlijm

      Wonderlijk gevoel voor humor, Simon… Maar van harte gegund natuurlijk. Jouw geestelijk welzijn gaat ons boven alles.

    2. Wachteres

     Triplepundit is door mij ontdekt op de site van Bron. Warempel, Harry was mij voor!

 9. sarko

  Bij de peiling van Ipsos is de VVD groter dan de PVV.
  Vind ik leuk..

  1. van Urk

   Inderdaad sarko, Het zijn maar peilingen afkomstig uit een glazen bol http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2016/03/ipsos/_vvd_pvv.html

   1. ceteris paribus

    Als de peilingen tegenvallen blijken ze volgens de PVV-aanhang ineens uit de glazen bol te komen.

    1. van Urk

     beste ceteris paribus, Ik ben geen PVV aanhang en u begrijpt waarschijnlijk mijn kant van mijn reactie weer niet. Ik wil juist hiermee zeggen dat juist de PVV aanhang niet te snel moet juichen door naar de peilingen van Maurice te kijken maar dat andere peilingen weer een ander uitslag geven. Peilingen zijn gewoon natte vinger werk net als het weer daarom de term glazen bol. De uiteindelijke verkiezingen bepalen de werkelijke uitkomst.

     1. ceteris paribus

      Het valt mij op dat de peilingen van de Hond hier met grote vreugde worden ontvangen als de Blonde Leider er een zeteltje weet bij te sprokkelen en gebagatelliseerd en zelfs in twijfel worden getrokken vanwege linkse manipulatie als ze tegen vallen.

      Peilingen zijn dagkoersen die in het beste geval een stemming aangeven. Die stemming is op dit moment ten nadele van de PVV.

 10. Vigo

  Die stemming is momenteel ten nadele van de PVDA want die staat historisch laag, en de PVV staat op eenzame hoogte, maar fantaseer gerust verder paardepis.

 11. vigilante

  Samson gaat als een speer: prachtig om te zie hoe hij aan de strontkar blijft trekken;het klotst aan alle kanten over de randen.

 12. nick

  Een, twee zetels meer of minder valt gewoon binnen de marge van de peilingen! Nog steeds staat de PVV op eenzame hoogte!
  Steeds meer mensen gaan de ogen open dus dat de VVD stiekem zeteltjes sprokkelt is verbazingwekkend! Je vraagt je af waarom de VVD zou kunnen stijgen in de peilingen terwijl elke dag duidelijker wordt dat Rutte ons land verraad, liegt en bedriegt!
  Wat zouden ze goed doen in de ogen van de kiezer? Ik hoor het echt nergens terug!

  Onzin dus! Of manipulatie welke niet meer gaat werken, juist het tegendeel want het wantrouwen wordt met de dag groter!
  De meeste mensen zijn over het algemeen niet zo dom en kortzichtig als enkele reageerders alhier, die krampachtig vasthouden aan een aantoonbaar destructief beleid. Maar oogkleppers blijf je altijd houden.

 13. H.Vaes

  De infiltratie van de moslim die de islam aanhangt begint zijn vruchten af te werpen.
  Een moslim … met als inspiratiebron de verwerpelijke islam ….. premier van Nederland. Zover is het dan gekomen en den Haag slaapt rustig verder.
  Abouthaleb zal dan regeren met de koran in zijn hand.
  Zijn doel is dan bereikt.
  En Rutte en de zijne kunnen dan vergenoegzaamd terug zien op het feit dat zij dat toch maar weer voor elkaar hebben gekregen om Nederland over te leveren aan de islam.
  Godverdomme…..ik moet er niet aan denken.

  1. ceteris paribus

   Aboutaleb heeft aanmerkelijk meer benul van recht en rechtsstaat dan Wilders. Ik vermoed dat Vaes een aanhanger van deze populist is.

   1. Vigo

    Tuurlijk, daarom staat de partij van die besneden kontruiker op 8 en de PVV op 38…

    1. ceteris paribus

     Deze obsessie voor de mannelijke anus en endeldarm komt ons bekend voor, maar mogelijk bedoelt vigo het slechts overdrachtelijk.

     1. Vigo

      Is het je nog nooit opgevallen paripus dat moslims met de zinksnijder richting Mekka, veelal tussen de met strontkorsten bedekte bilspleten van hun voorgangers in de moskeet, alla de snakbar zitten te prevelen?

      Wat dit met anus en endeldarm, een term die jij nogal graag bezigt, te maken heeft ontgaat mij enigszins.

     2. ceteris paribus

      Arme kerel toch!

  2. sarko

   Aboutaleb als MP , die kans is net zo groot als dat Wilders MP wordt.
   Zeg maar 0,0 %
   Denk ook niet dat Aboutaleb de PVDA gaat leiden.

   1. ceteris paribus

    Ik denk dat je gelijk hebt, sarko. We weten het natuurlijk niet zeker maar als hij het doet is het zeer de vraag of hij de PvdA weer voldoende terug kan brengen als regeringspartij.

    1. Houtlijm

     De PVDA heeft voorgoed afgedaan en is door niemand meer te redden, dat is duidelijk. Hier past maar één reactie op: hoera!

 14. Bromsnor

  Ahmed Aboutaleb, de man met twee gezichten.

  Ahmed Aboutaleb is een belijdend moslim die liever niet ziet dat zijn dochters met een Nederlander thuiskomen en die meer asielzoekers ( = moslims) wil opnemen in Nederland.

  Aan de andere kant praat hij soms Geert Wilders na (b.v over de uitreizende ISIS aanhangers) wat hem weer stemmen oplevert. Of hij dan inderdaad meent wat hij zegt is maar de vraag.

  Hij is in ieder geval het lievelingetje van de media die hem zullen promoten als een alternatief voor Geert Wilders en hem zullen gebruiken om Geert Wilders wind uit de zeilen te nemen

  1. ceteris paribus

   Ja, Aboutaleb zou een grote kans hebben als hij in een tweestrijd met Wilders terecht komt. Dan krijgt hij dezelfde comfortabele positie waarin Hillary tegen Trump komt: fatsoenlijke mensen zullen vanuit weerzin tegen de brulkikker Wilders op hem stemmen en fatsoenlijke mensen vormen in dit land nog steeds een grote meerderheid.

   Dit tweestrijd komt er echter niet. Het wordt Rutte tegen Pechtold of Rutte tegen de lijsttrekker van de PvdA. Wilders zal de marginale extremist blijven die wel lawaai maakt maar nooit serieus kan meedoen voor regeringsverantwoordelijkheid. Dat zal hem in het stemhokje zwaar gaan opbreken.

   1. cmsuijkerbuijk

    @CP
    O,o,o, wat zal JIJ op je neus kijken!

    1. ceteris paribus

     Welke verwachting over de verkiezingen in 2017 heeft de heer Suijkerbuijk?

   2. Wachteres

    En Simon blijft Hillary maar fatsoenlijk noemen. De linksen hebben een andere opvatting over fatsoen dan mensen met gezond verstand.

    Voor links kun je een smeerlap zijn en dan toch fatsoenlijk. Tja..

    1. Vigo

     Ja paripus zou Nederland geheel ‘fatsoenlijk’ op willen zadelen met een moslim als MP, ik behoef toch zeker niet uit te leggen waar moslims zoal voor staan?

     1. ceteris paribus

      Ik ben niet in de positie Nederland met wat dan ook op te zadelen. Ik voorspel alleen dat als de Nederlandse kiezers de keuze krijgen voorgelegd tussen Aboutaleb en Wilders de overgrote meerderheid voor Aboutaleb zal kiezen.

     2. sarko

      Kun je uitleggen waarom de meeste Rotterdammers tevreden zijn met hun burgervader.

    2. sarko

     Koekoek, wie zijn die fatsoenlijke mensen.

    3. Wachteres

     Simon fantaseert over een situatie die geen werkelijkheid is, maar toch is hij er heel stellig over.

     Een stellige fantast noemen we zo iemand.

     1. sarko

      72 jaar en maar reaguren als een demente bejaarde.
      Nog steeds dezelfde narcist als 12 jaar terug, sluit je toch aan bij de bingoclub…………

     2. ceteris paribus

      Op wie is uw toorn gericht, sarko?

    4. Beukman

     Ikzelf zou Hillary ook niet snel “fatsoenlijk” noemen. Van de andere kant: alles is relatief. Kijk bijvoorbeeld eens even tegen wie ze het opneemt.
     Overigens: wie was volgens jou de laatste fatsoenlijke president van de VS, @Resje? Is het in dat ambt überhaupt wel mogelijk om schone handen te houden?

     1. ceteris paribus

      Op welke punten acht je Clinton onfatsoenlijk, Beukman. Ik moet bekennen dat ik al die dikke boeken over haar niet heb gelezen maar als krantenlezer mis ik elke concrete aanwijzing van corruptie, bedrog of andere kwaaie streken. Ze heeft haar imago niet mee maar ik zou wel eens bewijzen willen zien waaruit blijkt dat ze een oplichtster is.

     2. Wachteres

      Ik had het niet over ‘fatsoenlijk’ Beukie. Het was onze mede reaguurder Simon die haar fatsoenlijk vond.

  2. ceteris paribus

   Er is in onze geloofsvrijheid geen enkel redelijk bezwaar te maken tegen het belijdend moslim zijn, evenals tegen het belijdend christen of boeddhist zijn.
   Ik kan Bromsnor voorts verzekeren dat belijdende christenen hun dochters liever ook niet met ongelovigen zien thuiskomen.

   Een tamelijk domme opmerking dus.

   1. Houtlijm

    De islam is geen godsdienst maar een gewelddadige, imperialistische, intolerante en fascistische ideologie en valt dus geheel buiten onze geloofsvrijheid in de zin zoals bedoeld. Een tamelijk domme opmerking van Simon dus, die allang beter weet maar halsstarrig zijn gespeelde onwetendheid blijft etaleren.

    1. ceteris paribus

     Met mensen die een eeuwenoude wereldgodsdienst een politieke ideologie noemen ga ik niet meer in discussie.
     Tegen sommige vormen van domheid is geen kruid gewassen.

     1. Houtlijm

      Beste, domme ceteris paribus: de islam is de oudste vorm van fascisme: übermenschgedachte, antisemitisch, imperialistisch, gewelddadig en intolerant tegenover àlle andersdenkenden. Sla eens voor de eerste keer in je leven een Quran open, beste kerel en geniet van alle fraais dat zich ontvouwt. Wedden dat je me daarna gelijk geeft?

 15. Michel69

  heel goed laat deze partij en hun stemvee maar helemaal naar de klote gaan dat hebben ze namelijk ook voor met ons mooie Nederland…..en die wolf in schaapskleren gaat natuurlijk nooit MP worden!

 16. sarko

  @CP
  : ) Wachteres /Poldi /andijvie/vanoldebarnevelt/
  Ach toorn valt wel mee hoor, maar de manier van reaguren van bovenstaande nick’s zijn meestal van een laag niveau.

  1. sarko

   Oh ja en hij zal nog wel reaguren onder nog meerdere nick’s

   1. ceteris paribus

    Is mevrouw Wachteres een meneer? Geen probleem, maar ik zal dan een andere aanspreektitel moeten gebruiken.

    1. Wachteres

     Tja, een man die 3 kinderen heeft gebaard. Toch wel bijzonder. Maar Sarko kan het weten, hij heeft een hoog niveau.

     1. sarko

      Bingo !!

     2. ceteris paribus

      Wat naar voor die kinderen.

    2. toetssteen

     CP
     Blijft u eens boven de gordel. U en uw vrienden zorgen ervoor dat de beschaving op dit blog zienderogen afneemt. Als mevrouw wachteres u vanwege haar retoriek niet aanstaat, gaat u dan naar elders. Wellicht stelt men daar het onder de gordel en op de persoon op prijs.
     In al u argumentatie of dat wat ervoor doorgaat, bent u een obstructieve factor. Maar ja dat bent u al jaren en steeds met hetzelfde effect.
     O, maar dat u dat kroegclubjes indertijd ook voor opgericht.

     Zo en dan nu toch maar weer naar het onderwerp, het gaat over binnenlandse politiek!
     De persoon die voor Aboutaleb gaat als men hem gelijk Cohen de tweede de Kamer binnen wierrookt, is veel vergeten. Ik vermoed dat zelfs de SP hier wat kanttekeningen bij zal hebben. Nee en dat heeft niets van doen met religie, maar alles met realiteit.

     1. Wachteres

      Ach Toets, ik weet wie het zegt. En we weten al lang dat Simon, bij gebrek aan tegenargumenten, begint te sneren.

      Net het weekend een kleindochter op bezoek gehad, die zeer genoten heeft bij opa en oma – wij verwennen ze tot in de grond – en mama kwam haar weer halen.

     2. ceteris paribus

      Ik vertrouw er op dat grootmoeder Wachteres ook haar kleindochter zal weten te doordringen van de angst voor en de haat tegen de moslims.

     3. toetssteen

      @Wachteres
      In Singapore zijn we altijd de eerste week anders als opa en oma dan hier in de klei. De jongens staan altijd weer te glunderen hoor op Changi en dat terwijl ze weten dat die klompen grootouders nogal rechtlijnig zijn, maar wel meer fun dan tante en opoe (ik hou het simpel) waar ze het hele huis mogen verbouwen, maar de nanny de rotzooi op moet ruimen. Gweh, mijn missus heeft meer invloed en dan komen de jochies bedelen bij luie opa (ben nog snel moe), heb ik het goed gedaan opa als ze alle troep op hebben geruimd.
      Krijgen ze een snelle jelle ;).

      Ow chips, ik ben een xenofoob!!! Whaaahhhh.

      Wat zwabberkaak c.s. vergeten is het feit dat xenofoob/racistisch wel zulk een drogreden is dat die meer serieus is te noemen.

      Groeten aan hen Wachteres. Hij gaat ervoor en ik volg zijn voorbeeld.

     4. toetssteen

      Zucht: Henk.
      Rare controle die zelf maar wat frutselt.

     5. toetssteen

      @CP
      Gedraagt u zich toch eens man! U lijkt wel een hooligan die finaal losgaat.
      Komt u toch met argumentatie in plaats van deze zielige onder de gordel retoriek.
      Islam, want ze zijn zo zielug terwijl dag na dag de schoonheid, kuch) over de bladen golft. Waar alle inzet van het feminisme weer onder de burka gaat en op een arm afstand en geen parfum.
      Nou zeg, wat ben ik blij met mijn vriendinnen (in de goede zin van het woord) die hier nog volgaarne een glaasje rood meeborrelen. Wiskunde. Jawel, ze zijn er hoor. Meer dan genoeg. En zij gruwen van die roze pettycoats!.

     6. ceteris paribus

      Beste Toetssteen, aan uw laatste, kennelijk van van rode wijn doordrenkte, bijdrage kan ik geen touw vastknopen. Probeert u het nog eens en mogelijk ziet u dan kans een helder punt te maken dan wel helder te maken waar u met mij van mening verschilt.

     7. Wachteres

      Mijn kleindochter heeft zelf al voldoende ervaring, ze is al volwassen en wordt dagelijks uitgescholden voor hoer.

      ’t Vorige jaar is een vriend van hen vermoord door …. terwijl ze met elkaar in de stad liepen.

      Dus je begrijpt Toets dat ik haar niets hoef uit te leggen.

     8. ceteris paribus

      Mevrouw Wachteres, wat u hier vertelt geeft enig reliëf aan uw paranoia.
      Voor het overige zou u er wellicht goed aan doen uw kleindochter te adviseren andere vrienden te zoeken. Als men zich in de onderwereld beweegt krijgt men gemakkelijk klappen.

     9. toetssteen

      @CP
      Lazer toch op gek! Ik ben herstellende van een darmkanker! Denk je nou echt dat ik zwem in de rode wijn? Totale gek die u er bent! Zoek een beter argument in plaats van dit larmoyante geouwehoer!
      Nee, ik ben geen xenofoob, geen racist en alles dat u uit uw verfpotjes vermag te kwasten.

   2. van Urk

    “‘Haar imago zit niet mee”‘ Dat zegt toch al genoeg beste ceteris. Een slechte imago komt niet dat zij een bon heeft gekregen voor te hard rijden.

    1. ceteris paribus

     Ik bedoel in dit geval haar persoonlijke uitstraling. Die is wat kil en afstandelijk maar dat is geen misdaad.

    2. vigilante

     Prachtwijf die Hillary.
     Hier legt ze in 11 seconden uit hoe de stroom met bootvluchtelingen op gang is gekomen;https://www.youtube.com/watch?v=Fgcd1ghag5Y.

     Wat maakt het uit de vs is een eiland en te ver voor dobbernegers.

     1. ceteris paribus

      Ja, ik begrijp dat Hillary ook de oorlog tegen Libië wordt verweten. Ook in dat verwijt kan ik weinig ratio ontdekken. in 2011 besloot de VN-veiligheidsraad dat er in Libië moest worden ingegrepen en Frankrijk en Groot-Brittannië kregen het voortouw bij het militair ingrijpen. Wat Hillary daarin persoonlijk kan worden verweten blijft onhelder.

  2. Wachteres

   Absoluut @Sarko, we zijn dan ook allemaal onder de indruk van het hoge niveau van jouw reacties.

   Daarmee heb je echt het recht gekregen om anderen de maat te nemen.

   1. sarko

    Zo zo Vanoldebarneveld ten voeten uit.
    Zit niet zo te draaien en geef het toe — ik ben andijvie 🙂

 17. toetssteen

  VVD/PVV/rechts CDA zijn communicerende vaten en dat is al jaren zo. Halbe doet een paar stevige uitspraken +2/-2 (-1/-1, maar het komt op hetzelfde neer).
  Blijkbaar valt het maar een enkeling op dat de vorige keuze onderbouwd wordt door meer dan 50%. Te weten: een coalitie, VVD/PVV/CDA. Wordt hen dan niet eens tijd om te luisteren in plaats van weet ik hoeveel splinters bij elkaar te harken?
  Aboutaleb als premier, ach, met die 8 zetels lijkt het me beter burgemeester te blijven van Rotterdam. Zelfs op Joop.nl gaat men niet meer in deze retoriek trappen, zie het tweeling artikel aldaar.

  1. ceteris paribus

   Nee, het zijn beperkt communicerende vaten. Er is in de marge wat overloop maar een groot deel van het CDA- en VVD-electoraat zal er nooit toe te brengen zijn op Wilders te stemmen. Dat is ook de reden waarom Wilders nooit de marge van extreem-rechts echt kan verbreden.

   1. Houtlijm

    Als je je door verkokerde media laat informeren, niet weet wat er leeft onder het volk, alle signalen negeert en niet gelooft dat verandering mogelijk is, denk je inderdaad dat alles altijd bij het oude blijft. Heet dat niet ziende blind?

 18. toetssteen

  @CP
  Wellicht kunt u ook terug naar school. Als u werkelijk niet wat anders weet te doen dan de in uw ogen verouderde gebiedende wijs te drenken in dat waar u blijkbaar teveel van consumindeert , duidt zult slechts op een persoon die niet in staat is om een debat inhoudelijk te voeren. Ach maar dat kenmerkt uw stijl al vanaf het begin. Zuigen, zeiken, ouwehoeren en zelfs bij een confrontatie zeuren of bloed rood is en of geëxecuteerd worden door IS inzake nonnen dan wel religie gestuurd is of ideologisch. Mja een bejaardenverblijf…
  Ow ja, het komt door Wilders/ Trump/Le Pen/ Farage/ ADL/ Pegida….

  1. ceteris paribus

   Het spijt me om het te moeten zeggen, beste heer Toetssteen, maar uw bijdragen worden met de dag verwarder.
   Dat ze geen inhoudelijke argumenten meer bevatten was al langer zichtbaar maar nu worden zelfs uw persoonlijke scheldpartijenen onsamenhangend.

 19. Bes Tolen

  Ceteris Paribus. Denkelijk is die godsdienst voortgekomen uit de Baälsgodsdienst, een heel wrede. Die godsdienst concurreerde in Noord Afrika en ten oosten van de Middellandse Zee met jodendom en christendom. Alle drie monotheïstische godsdiensten zijn m.i. uit de politiek voortgekomen. Afhankelijk van hun mogelijkheden zijn ze meer of minder onderdrukkend, beheersen ze de politiek meer of minder, enzovoort. Het zou m.i. winst zijn voor de mensheid als aan die heerschappij een einde zou komen maar daar is geen zicht op. Zoals algemeen wordt gevoeld.

 20. H.Vaes

  Ja, ceterus paribus, Vaes is inderdaad een van die mensen die ook opkomt voor het behoud van de Nederlandse cultuur. En ook omdat ik zie dat Nederland en Europa afglijdt naar een barbaars verschrikkelijk onmenselijk islamitisch bewind.
  En daarom o.a. steun ik Wilders met zijn PVV.
  En dat gelul van….de PVV krijgt niets voor elkaar…..moet ook maar eens afgelopen zijn.
  De PVV krijgt wel degelijk iets voor elkaar. Want alle partijen….op GrL en D66 na …kruipen naar de PVV toe. Al is het maar om de wind uit de zeilen te halen……maar ze doen het wel.
  En weten ook dat ze dan hun verloren zetel weer terug krijgen…d.w.z. dat een gedeelte van hun achterban ook achter de PVV staat bv. als het om de islam of de gelukszoekers kwestie gaat.

 21. Viertel

  Aboutaleb is een bestuurder met een dubbele agenda. Hij is uit op een hoge positie. Hij kan zo lijsttrekker worden van de PvdA. Maar hij heeft er geen trek om deze op sterven na dode partij te leiden. In plaats daarvan schuurt hij met law-and-ordermaatregelen aan tegen de rechtse partijen (VVD, PVV). Aboutaleb is verantwoordelijk voor snoeihard politie-optreden (strand Hoek van Holland met dode door politiekogel, in cel zetten onschuldige Feyenoordsupporters, invallen in Rotterdamse cafés etc).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.