Tienermeisje en haar hond gaan samen naar hun laatste schoolfeest. De manier waarop ze dat doen is simpelweg schitterend

Geen categoriemrt 13 2016, 17:00
Wat een modieuze hond!
Sommige meisjes zouden zich ongetwijfeld rotschrikken als ze iemand anders op hun laatste schoolbal zien met dezelfde jurk als zij, maar Erin Condrin denkt daar heel anders over. Sterker nog, ze heeft het zelf zo geregeld dat een andere dame er precies zo uitziet als zij: haar hulphond.
Toen Erins jurk helemaal gemaakt was vroeg ze haar kledingmaakster of er ook een jurkje gemaakt kon worden voor Lacey; de kledingmaakster kon het overgebleven materiaal daarvoor gebruiken.
"Ze vond het een geweldig idee," zegt Erin.
hond
Erin heeft het syndroom van Ehlers-Danlos waardoor haar bindweefsels bijzonder meegevend zijn. Het gevolg: haar gewrichten worden dagelijks maar liefst 20 keer ontwricht. Het moge duidelijk zijn dat dit bijzonder vermoeiend en pijnlijk is, wat dan ook de reden is dat ze in een rolstoel zit én gebruik maakt van een hulphond die haar zoveel mogelijk uit de brand helpt en klusjes voor haar opknapt.
De twee, Erin en Lacey, zijn sinds februari 2015 bij elkaar en hebben sindsdien een ongelooflijk hechte band ontwikkeld. Zo hecht, zelfs, dat Erin er regelmatig voor zorgt dat Lacey er schitterend -- of grappig! -- uitziet:
lacey
Daarom vond Erin het volstrekt normaal dat haar maatje er net zou mooi uit zou zien als zij, op het schoolbal.
leuk
Of beter gezegd, vóór het schoolbal. Erin vond het namelijk niet verstandig om Lacey mee te nemen naar het bal, omdat het daar zo druk zou zijn, met allerlei lichtflitsen en hossende jeugd. Ze was bang dat haar hond daar in paniek zou raken of het overzicht zou verliezen, wat natuurlijk vervelend zou zijn voor hen beide.
Desalniettemin deelden Erin en Lacey vooraf een schitterend moment met elkaar en poseerden ze samen voor een fantastische foto:
schitterend
Erins boodschap voor andere jongeren in haar situatie: zelfs met een serieuze ziekte of genetische afwijking kun je van het leven genieten en er het beste van maken.
En dat is misschien nog wel het mooiste van dit verhaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten