Deze hond durft de kamer niet binnen te lopen, totdat hij een geniale manier verzint…

Deze hond overwint zijn angst op een wel heel interessante manier.

Heb jij een hond? Dan weet je vast wel dat deze dieren soms ook zo hun eigen eigenaardigheden kunnen hebben. Ze kunnen wel eens dingen doen die lastig te verklaren zijn, maar waar ze uiteindelijk toch zo – op hun eigen manier – mee om weten te gaan.

Zo ook de hond in dit opvallende filmpje. De opdracht die hij krijgt is heel simpel: kom gezellig naar je baasje toe. Dat wil de viervoeter in kwestie ook wel.. zij het dat er een probleempje is. Hij staat namelijk in een andere kamer dan zijn baasjes! Geen probleem, zou je zo denken: loop gewoon naar die kamer toe. Maar die kamer heeft een drempel met een soort streep erop.. en dat is een groot probleem.

Het is niet precies bekend waarom, maar de eigenaren van deze hond denken dat hij ooit een trauma heeft opgelopen waardoor hij bepaalde drempels niet zomaar meer durft te passeren. Dat kan natuurlijk: honden vergeten niet snel dingen, en kunnen zo hun eigen nare ervaringen hebben met dingen. Ik zou me zo snel niet kunnen bedenken wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn, maar dat er een oorzaak ís, lijkt duidelijk.

Hoe het ook zij, de hond moest over de drempel, al is die nog zo eng. En nee: er was geen andere deur, en het dier kreeg ook niet opeens vleugels. Uiteindelijk ging hij ook wel over de drempel.. maar hoe precies? Het ontdekken daarvan laten we aan jou over met dit korte maar bijzondere filmpje!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.