Held Nigel Farage komt maandag naar Nederland om campagne te voeren voor Nee

Geweldig nieuws: Europa’s bekendste euroscepticus komt naar Nederland om campagne te voeren voor het Nee-kamp.

Nigel Farage zal maandagavond in Nederland zijn op uitnodiging van VNL (VoorNederland) en GeenPeil. Hij ondersteunt VNL in haar Nee-campagne. Volgens de partij belooft het maandag een spectaculair evenement te worden.

Farage kennende is daar geen woord van gelogen.

Natuurlijk doet Farage dit niet alleen omdat het goed is voor Nederland als het verdrag er niet komt, maar ook omdat hij hoopt dat een nee-stem in Nederland zijn campagne voor een Brexit kracht bij zal zetten. Het creëert immers momentum en bewijst dat de Britten zich niet hoeven te schamen dat ze steeds eurokritischer worden.

In een video die hij voor VNL en GeenPeil gemaakt heeft legt Farage uit:

“Hallo, ik ben Nigel Farage, ik vecht al twintig jaar voor een Brits referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie. En het komt er! Het gaat gebeuren op 23 juni. Maar daarvoor, hebben jullie een referendum, op 6 april, over het associatieverdrag met Oekraïne. En ik wil jullie komen helpen en steunen.

“VNL en GeenPeil hebben mij uitgenodigd om op de avond van 4 april te komen spreken in Amsterdam. Kom ook, of volg ons via de livestream. Ik hoop vurig op een overwinning. Want als jullie jullie referendum winnen, zal dat ook veel helpen in Groot-Brittannië.”

Het is een bijzonder goed initiatief, natuurlijk. Farage is bekend, zeker onder Nederlandse eurosceptici. Als hij actief campagne voert nemen Nederlandse sceptici het referendum nog serieuzer en is de kans groter dat ze op woensdag daadwerkelijk de tijd nemen om te stemmen. En dat betekent dat de ondergrens wel gehaald wordt én dat Nee waarschijnlijk gaat winnen.

Nou was dat sowieso al zo, maar het is natuurlijk altijd lekker om extra speling te hebben. Daar komt bij dat je verkiezingen verliest op het moment dat je ervan uitgaat dat je zult winnen en dat ene stapje extra niet meer doet.

En dat is de grote zwakte geweest van de Voor-campagne. Het team van StemVoor was en is actief en energiek, maar het Voor-kamp is te verdeeld: een deel wil dat er gestemd wordt terwijl een ander deel het maar flauwekul vindt en hoopt dat de magische ondergrens niet gehaald wordt waardoor het referendum niet geldig is. Ze hinkten dus steeds op twee gedachten, wat wellicht de voornaamste reden is dat ze het woensdag gaan afleggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. sarko

  Zo Geert je aanhangers dwepen met Farage maar VNL maakt er goede sier mee.
  Slaat nergens op maar wil het wel ff kwijt 😛

  1. Wim

   Wat is VNL ik zie dat nooit in de peilingen.Zet eens een leuk tomaatje er neer in plaats van dat lachen bekje.

   Maar even tussendoor wat is er aan de hand met jouw partij.
   Ik kees dat deze man ergens de tanden in wil zetten,zijn de tomaatje op bij de partij.

   http://www.nu.nl/politiek/4238548/sper-merkies-keert-verkiezingen-niet-terug-in-kamer.html

   1. sarko

    Niks bijzonders, dit gebeurt bij elke partij.
    Behalve bij de PVV want die zitten dus nergens in een coalitie 🙂

    Al die PVV Kamerleden die zijn als de dood dat Geert hun op een onverkiesbare plek zet.
    Carrière in het bedrijfsleven is daarna onmogelijk.
    Geert zorgt voor een geur die men niet lust.
    Daarom Geert, democratiseer de partij !!

    Zelfs vier SP TK leden komen na de verkiezingen niet terug.
    Als er met stront moet worden gegooid horen we dat heus wel :))

    Zoals jij in herhaling treedt doet ik het ook.

   2. sarko

    Wim ik lust geen Andijvie dat door Vanoldebarvelt via Oeroeboeroe naar Bromsnor is gestuurd en door Wachteres is gecontroleerd.!

 2. ceteris paribus

  Waarom de brulkikker Farage hier een held genoemd wordt blijft duister. De man verloor op deerniswekkende wijze de verkiezingen, trad terug omdat lastig kon worden ontkend dat hij persoonlijk verantwoordelijk was voor het debacle en krabbelde later terug omdat hij toch wel gehecht was aan de bezoldiging door het Europees Parlement en het Lagerhuis.
  De man schraapt zijn centjes bij elkaar met populistisch gebral.

  Een waardeloos figuur.

  1. Houtlijm

   CP’tje: bij de verkiezingen van 2015 werd de UKIP nationaal gezien de op twee na grootste partij. Het enige wat deerniswekkend is is het Britse kiesstelsel waardoor hij deze knappe winst niet kon verzilveren. Wat voorts deerniswekkend is, is jouw eenzijdige en gemankeerde kijk op de realiteit. Ieder debat, hoe klein ook, zou jij altijd glansrijk van Farrage verliezen o.a. omdat hij gevoel voor humor heeft en jij ieder gevoel voor humor ontbeert. Ouwe, cynische chagarijn: je kan niet in zijn schaduw staan.

   1. ceteris paribus

    Farage kon de peilingen niet waarmaken, sterker, daar dook hij fors onder en daarom werd hij door vriend en vijand als een verliezer gezien, om maar niet te spreken van aan afgang.
    Dat had de brulkikker zelf ook door en daarom trad hij af.

    1. Ali Yas

     Peilingen maak je zelf niet waar, dat doen de kiezers.

   2. toetssteen

    @Houtlijm
    Volkomen correct. En dat toont meteen aan dat men in Nederland tegen dat districtenstelsel moet zijn. Hoofdelijk stemmen en elke stem telt. En dan was UKIP inderdaad de tweede partij geweest.

    1. ceteris paribus

     Nee, Toetssteen, de derde partij met slechts 12,6 % van de stemmen.

  2. The Oracle

   mijn god , c p
   dit is al 80 x uitgelegd
   je bent echt een ongelofelijk grote klootzak

   Petje af hoor. lul

   de geweldige Nigel farage, die je kunt zien op honderden Brussel / eu
   filmpjes
   de enige echte kanjer in Brussel
   een man die staat voor zijn land en volk

   en jij stuk vuil weigert , gewoon om effe zelf te kijken
   en blijft heulen met de vijand, de SS=elite ,de landverraders
   en dan later staan galbakken zoals jij voorop !!

   van mij mag je ook tegen de muur samen met je SS-elite landverraders

   iedere keer, dat zelfde ongelofelijke gelul van je

   als je een collega van mij was geweest , had ik je dood geschopt ,

   ongelofelijke klootzak

   groetjes The great oracle

   1. ceteris paribus

    “als je een collega van mij was geweest , had ik je dood geschopt”

    Ik prijs me, niet alleen vanwege het acute levensgevaar, gelukkig je nimmer als collega te hebben meegemaakt, beste Oracle.

    1. cmsuijkerbuijk

     @CP
     Hoe zit het met je excuses, grote blaaskaak?
     Je weet wel, waar je mij beschuldigde geen medelijden te hebben of te voelen voor vluchtelingenkinderen, maar meer voor honden?

 3. Seneca

  @Houtlijm
  Hear! Hear! Ik had het beter kunnen verwoorden.

 4. Seneca

  Mijn verontschuldigingen! Het woord niet wordt niet genoemd. Ik bedoel: ik had het niet beter kunnen verwoorden.

 5. Ad77

  #ceteris paribus, Nigel Farage Heeft De Verkiezingen niet verloren maar fors meer kiezers achter zich gekregen. Alleen omdat Groot Brittannië een ander kiesstelsel heeft dan die wij kennen worden lager Huis zetels anders verdeeld. Je moet in de kiesdistricten de grootste zijn om zetels te krijgen in het Britse lager huis. Aangezien Ukip als relatief jonge partij de laatste verkiezingen miljoenen nieuwe kiezers extra heeft gekregen maar niet in het lager huis Nieuwe Zetels Heeft gekregen. Betekent niet dat hij een verliezer is. Als je zoveel nieuwe kiezers achter je krijgt is dit een opmaat naar nog betere verkiezingen. Wat betreft VNL, een goede partij met goede haalbare standpunten. Het is alleen nu de vraag wie de nieuwe lijsttrekker met Statuur zal gaan worden. Ik vind Heinsbroek wel zeer geschikt.

  1. ceteris paribus

   @Ad77

   Farage dcht er zelf anders over: hij beschouwde de uitslag als een blamage en trad na de verkiezingen af.
   Dat de loser later vanwege gebrek aan alternatieven weer op het schild gehesen werd heeft vooral met zijn huishoudboekje te maken.

 6. Ad77

  CP, het staat je uiteraard vrij om kritiek te hebben op Farage ik respecteer ieder zijn mening. Maar om dan vervolgens loser te zeggen vind ik echt onnodig. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar Farage heeft zijn eigen politieke stijl en opvattingen en jij denkt daar anders over maar dan is iemand nog geen loser. Jij hebt ook een eigen politieke voorkeur en visie, respect daarvoor, maar respecteer een ander dan ook om zijn politieke voorkeur. Dat Farage teleurgesteld was om de uitslag is menselijk. Dat hij toen tijdelijk was teruggetreden vanwege die teleurstelling kan ik mij ook voorstellen. Het is dan des te meer mooi om te zien dat zijn partij en zijn kiezers geen andere Politieke leider willen omdat hij veel voor de partij en zijn kiezers heeft gedaan. Hij werd beloond om zijn optreden en zijn capaciteiten en een dubbele bevestiging van het mooie resultaat wat hij heeft behaald, dat de partij flink is gegroeid met het aantal kiezers. Iedere nieuwe kiezer is immers winst! En Ukip blijft in de peilingen groeien.
  Wat Farage uniek maakt is het feit dat hij geen blad voor de mond neemt, en zegt wat hij denkt en doet wat hij zegt. Kijk bijvoorbeeld de debatten in het Europees Parlement fantastisch gewoon! Voor mij is Farage een prima Politicus die feilloos weet wat er zich beweegt in de samenleving en binnen de EU. Maar nogmaals alle begrip voor je mening maar laat de term loser achterwege dan blijft de discussie in ieder geval leuk en volwassen. Bedankt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.