Palestijnse zelfmoordterrorist die bus opblies bedreigde joden eerder: "Met de hulp van Allah komt hun dag wel"

Geen categorieapr 22 2016, 19:00
Je vraagt je af waarom hij "Allah" noemde. Zouden zijn religieuze denkbeelden dan toch iets te maken hebben gehad met zijn aanslag?
Enkele dagen nadat een man die gewond raakte bij een aanslag op een bus in Jeruzalem is er meer bekend geworden over de terrorist achter de aanslag.
Kort na de aanslag liet de Israëlische politie al weten dat men ervan uitging dat de dader ook meteen de meest zwaargewonde buspassagier was. De bom zat namelijk in een tas die hij tussen zijn voeten had geplaatst. Daarom gingen de autoriteiten dat de bom te vroeg explodeerde. Het was dus een ongeluk geweest, hij had het explosief op een ander moment willen laten afgaan.
Afgelopen woensdag, twee dagen geleden, bevestigde terreurorganisatie Hamas dat door de aanslag op te eisen. Ook zei de club dat de aanslagpleger een lid was van de organisatie.
We weten nu dat de aanslagpleger Abd al-Hamid Abu Srour heette. Hij was 19 jaar oud en komt uit Bethlehem.
In de afgelopen dagen is er meer bewijs naar buiten gekomen waaruit blijkt dat hij voor Hamas werkte. Zo distribueerde zijn bloedeigen moeder een foto van hem met een sjaal van Hamas. Zij zegt dat hij haar gevraagd had om die foto na zijn dood uit te delen. Het was dus terdege een zelfmoordaanslag, en dan ook nog eens één waar zijn moeder van op de hoogte was.
Ongelooflijk genoeg vond die moeder dat blijkbaar geen reden om contact op te nemen met de autoriteiten zodat die de aanslag konden voorkomen en daarmee ook meteen het leven konden redden van haar zoon, die immers nog maar net volwassen was.
En nee, het kon geen geheim zijn voor zijn moeder dat Srour een moslimextremist was... nog kon dat als een verrassing komen voor eigenaren van fora op het Internet. Hij had namelijk de gewoonte om video's te kijken van gevechten tussen Israëli's en Palestijnse terroristen, waarbij hij vervolgens reacties achterliet als:

"Maak je geen zorgen, met Allah's hulp komt hun dag nog wel."

Met andere woorden, met Allah's hulp zou een Palestijn binnenkort een stel joden vermoorden, puur en alleen omdat ze joods waren. Dat hoopte Srour niet alleen, hij nam zelfs actie om er hoogstpersoonlijk even voor te zorgen dat dit het geval zou zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten