Verstappen wordt 9e in Chinese kwalificatie, maar hij heeft voor morgen nog een truc op zak...

Geen categorieapr 16 2016, 12:00
Op het eerste gezicht lijkt de gekwalificeerde tijd van Verstappen misschien niet zo'n best resultaat, maar dat is buiten de gehaaidheid van de Nederlandse topcoureur gerekend.
Een les die de hele Formule 1-wereld geleerd heeft het afgelopen jaar is dat je Max Verstappen - ondanks zijn jeugdige leeftijd - niet moet onderschatten. De racejongen heeft een ongelooflijk aantal noten op zijn zang, en hij is ook niet bereid die op sleutelmomenten in te zetten.
Zoals vanochtend in China, toen de kwalificatie voor de Grand Prix van morgen verreden werd. Verstappen eindigde daarbij op plekje negen, wat voor zijn doen niet direct klinkt als een gunstige startkwalificatie. Maar zoals ik al zei: onderschat onze Mega-Max niet. Het regende namelijke pijpestelen op het circuit, en dat heeft een effect op het soort banden dat je onder je auto zet.

"Ik heb me gefocust op de afstelling van de auto voor de race", aldus de Nederlander tegen Telesport na afloop van de derde vrije training. "De baan droogde al snel op toen ik halverwege de sessie de pitbox uitreed. Tijdens de kwalificatie zal het nog regenen, maar op zondag niet."

De Telegraaf legt uit wat de beweegredenen van Verstappen zijn achter die tactische zet:

'De 18-jarige Limburger hield daarbij rekening met het feit dat zijn bolide tussen de kwalificatie en de race niet aangepast mag worden.'

Ineens lijkt die negende plek zo heel teleurstellend niet meer, want meerdere van zijn collega's hebben die overweging helemaal niet gemaakt. Sterker gezegd: het zou wel eens dé springplank kunnen zijn voor die langverwachte podiumplek voor het Nederlandse toptalent. Of dat ook gaat lukken? Dat weten we morgen. Wij duimen in ieder geval hard voor onze speedy Gonzalez!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten