Zijn eigen familie hongerde dit kind uit omdat hij een “heks” was, maar kijk eens hoe hij er nu uitziet

Het verschil is werkelijk ongelooflijk – soms komt het tóch nog goed.

Misschien heb je deze foto al een keer gezien, want twee maanden geleden ging hij heel Facebook over. Een uitgemergeld Afrikaans jongetje drinkt water uit een fles van een Deense ontwikkelingswerkster.

Screen Shot 2016-04-01 at 11.20.33

De blonde mevrouw op de foto heet Anja. Ze was in Nigeria voor ontwikkelingswerk, om de armoede in het land een beetje draaglijk te maken. Maar ze had nooit gedacht dat ze dit zou aantreffen: een klein jongetje was volledig uitgehongerd en kwam om van de dorst, terwijl de andere mensen in zijn dorp er redelijk gezond aan toe waren. Bovendien zat hij onder de wormen en vieze insecten.

Was hij soms ernstig ziek? Nee, er was iets veel ergers aan de hand. De familie van deze jongen gelooft dat hij een gevaarlijke heks is die over zwarte magie beschikt. Daarom lieten ze hem voor dood achter. Besef je wel: dit jongetje is pas twee jaar oud. Volledig uitgehongerd moest hij het in zijn eentje zien te rooien… Hij ging een zekere dood tegemoet.

Totdat Anja hem vond. Ze ontfermde zich over de peuter die door zijn familie was verstoten. Ze gaf hem water, pakte hem voorzichtig vast en wikkelde hem in een deken.

Screen Shot 2016-04-01 at 11.26.24

 

Je ziet de rest van het dorp verbaasd toekijken. Maar Anja was vastbesloten om deze jongen te redden – ze bracht hem direct naar het ziekenhuis, waar hij een behandeling kreeg om de wormen uit zijn buik te halen. Ook kreeg hij dagelijks transfusies om meer rode bloedcellen in zijn bloed toe te voegen. Via Facebook vroeg Anja om donaties, en ze haalde het ongelooflijke bedrag van 1 miljoen op – méér dan genoeg om de behandelingen te betalen.

Het kleine ventje kreeg de naam Hope, want het resultaat van zijn behandeling is enorm hoopgevend voor iedereen. Hij heeft namelijk een complete transformatie doorgemaakt:

Screen Shot 2016-04-01 at 11.31.55

Onherkenbaar! Van een uitgemergeld geraamte naar een vrolijk, gezond mannetje. Voor het eerst in zijn leven kan hij nu lachen.

Screen Shot 2016-04-01 at 11.33.43

Wauw… Wat een enorme heldin, die Anja. Hope ging van dit:

Screen Shot 2016-04-01 at 11.35.46

Naar dit:

Screen Shot 2016-04-01 at 11.34.30

Hope woont nu in een tehuis waar hij het prima naar zijn zin heeft met de andere kinderen. Gelukkig denkt hier niemand dat hij gevaarlijke magische krachten bezit of een heks is – ze houden van hem, en spelen met hem. Hij krijgt eindelijk elke dag genoeg eten en drinken. En ook aan de persoonlijke verzorging wordt gedacht, kijk maar naar deze twee schattige foto’s van Hope bij de kapper!

Screen Shot 2016-04-01 at 11.38.18

Screen Shot 2016-04-01 at 11.38.27

Wat geweldig dat Anja deze peuter kon redden, en ongelooflijk dat hij zo’n transformatie heeft doorgemaakt. Terecht dat hij Hope heet. Hoe erg een situatie ook is, er is een oplossing. Dit verhaal geeft jou toch ook hoop?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.