Franse inlichtingenchef: ISIS plant grote aanslagen tijdens EK Voetbal

Heel erg slecht nieuws: bezoekers van het EK Voetbal moeten vrezen voor ISIS-aanslagen.

De aandacht van de wereld is gericht op het neerstorten van vlucht MS804 – mogelijk werd het toestel getroffen door een bomaanslag. Maar helaas blijft de terreurdreiging niet beperkt tot vliegtuigen: ISIS is creatief, en zoekt telkens nieuwe manieren om zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers te maken. Hun volgende doelwit? Het EK Voetbal.

Patrick Calvar, het hoofd van de Franse inlichtingendienst, meldde dat bij een vergadering eerder deze maand. De vergadering vond 10 mei plaats, maar pas vandaag werd de waarschuwing van Calvar publiekelijk bekendgemaakt. Volgens de inlichtingenchef zijn er concrete aanwijzingen dat ISIS één of meerdere grote aanslagen voorbereidt op het EK Voetbal dat deze zomer plaatsvindt in Parijs.

Parijs is inmiddels bijna de terreurhoofdstad van Europa. Charlie Hebdo, Hypercacher, Bataclan… In geen enkele stad wist ISIS zoveel onschuldigen te vermoorden, en er lijkt geen einde aan te komen. Als het aan ISIS ligt, verandert het EK in een bloedbad. Het EK Voetbal is hét sportieve hoogtepunt voor veel Europese landen, en aanslagen tijdens dit evenement zouden een gigantische impact hebben door heel Europa. Stel je voor, miljoenen mensen zitten voor de televisie te kijken naar de finale… En opeens gebeurt daar een aanslag. Je wilt er niet aan denken, maar toch moeten we helaas rekening houden met zo’n nachtmerriescenario.

Natuurlijk is er bij dit soort grote evenementen altijd een risico op aanslagen. Dat is niets nieuws. Wat wél nieuw is, is dat de inlichtingenchef van Frankrijk zo openlijk over deze dreiging spreekt en ook aangeeft dat het een concrete dreiging betreft. Het gaat dus niet om bangmakerij, maar om een reëel gevaar. Calvar:

“ISIS is nu in een positie waar ze willen proberen om ons zo snel mogelijk en zo hard mogelijk te treffen. Ze lijden militaire verliezen [in Syrië en Irak] en dus willen ze de aandacht afleiden met een aanslag, en wraak nemen voor de luchtbombardementen door de coalitie.”

Een doemscenario, maar helaas een realistisch scenario. Laten we hopen dat de Franse inlichtingendiensten én de veiligheidsdiensten van andere Europese landen zo efficiënt mogelijk te werk gaan om dit gevaar in de kiem te smoren. Ook als gewone burger is het raadzaam om voorzichtig te zijn bij het bezoeken van grote evenementen. Het klinkt vreselijk, maar het is nu eenmaal de realiteit van vandaag. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. van Urk

  Een zeer moeilijke en mega klus voor onze veiligheidsdiensten als het waar is dat IS daadwerkelijk aanslagen zullen gaan plegen. De meeste aanslagen werden gelukkig verijdelt en sommige aanslagen zijn amateuristisch toch geslaagd maar voor zoiets zal IS zeker op een creatieve manier studie over gemaakt hebben net zoals de aanslag van Bin Laden op 9-11.

 2. LantR.fant

  Tja. Iedereen wil scoren tijdens zo een voetbalfeestje.

 3. toetssteen

  Kan iemand van de redactie nu eens uitleg geven waarom er comments verdwijnen? Ik zou iets twee keer hebben gezegd, terwijl ik 1x op verzend druk, en vervolgens is de hele tekst weg.
  Leuk, dat noodt ook zo tot nadenken.

 4. Wachteres

  En de EU en politiek correct dit ‘scum of the earth’ maar juichend binnen halen: “Welkom, wees welkom” en “er is geen bovengrens”.

  Ondertussen weet de EU donders goed dat er met de ‘vluchtelingen’ duizenden van dit schorriemorrie binnenkomen en heel veel van de nieuwe ‘vluchtelingen’ zullen achter hen staan.

  De islam moet heersen.

 5. Geah

  Check maar goed alle AZC’s want daar tussen zitten de IS-terroristen…en andere terroristen die met hun broeders zullen meedoen….Kam al die bolwerken uit….want dat gajes zit daar…..en zijn het geen IS-terroristen dan zijn het wel andere haters van het vrije westen….Onherroepelijk schuilen daar ook verkrachters…..uitroken die holen…

 6. poldi

  En ondertussen gaat de islamisering van Europa langzaam verder. Met “dank” aan de politieke elite die dit toelaat en zelfs stimuleert.

  Merkel: Duitsers zullen meer moskeeën zien

  Volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) zal de islam in Duitsland in de toekomst nog duidelijk zichtbaarder worden. “Moskeeën bijvoorbeeld zullen meer dan vroeger deel uitmaken van ons stadsbeeld”, zei Merkel tegen de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

  https://ejbron.wordpress.com/…/merkel-duitsers…/…

 7. Gielah

  Inderdaad is het, nu alle eens tot het westen behorende landen bewust zijn overstroomd met bloeddorstige barbaren, niet onverstandig om grote bijeenkomsten te mijden.

  1. ceteris paribus

   Welja, we hadden in dit land nog nooit een terroristische aanslag en mevrouw Gielah praat ons angst aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.