‘Geen 4 mei voor mij’ – groepje zelfhaters begint actie om Dodenherdenking te boycotten

Het is helaas geen grap: er zijn dus daadwerkelijk mensen die mensen dat je Dodenherdenking moet boycotten, vanwege al die rot-Nederlanders die zich niet kunnen gedragen.

Ik wou dat ik een geintje maakte, maar dit bestaat dus echt: Nederlanders die aangeven dat ze Dodenherdenking op 4 mei gaan boycotten, vanwege het feit dat er Nederlanders zijn die ook wel gemene dingen hebben gedaan. Over de rug van de nabestaanden bij de Tweede Wereldoorlog wordt er gepoogd een punt te scoren. Want hé, Nederlanders waren ook geen lieverdjes hoor. En dus – hop – hooivorken in de aanslag, en ageren maar tegen Dodenherdenking.

De actie wordt door Christa Noëlla, één van de deelneemsters, uitgelegd als protest tegen de “eurocentrische samenleving” en het zogenaamde onderdrukken van de “niet-witte geschiedenis”:

Ik heb altijd uit respect meegedaan aan de Dodenherdenking op 4 mei. Dit jaar heb ik besloten om er niet meer aan mee te doen. Ik vind dat de Dodenherdenking zijn waarde heeft verloren door de hypocrisie van de samenleving. Voor mij heeft 4 mei geen zin wanneer we het opkomende fascisme en moslimhaat in Nederland gewoon zijn gang laten gaan. Daarnaast vind ik dat de geschiedenis van mijn voorouders ook herdacht moet worden. Ik wil niet meedraaien in een eurocentrische samenleving waar witte geschiedenis belangrijker is dan de niet-witte geschiedenis, waar Nederland een zeer belangrijke rol in heeft gespeeld.

Ik kan niet met een stalen gezicht de slachtoffers van fascisme herdenken wanneer wij elke maand nazi’s laten rond marcheren in de Nederlandse steden onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Hoe kunnen wij het ermee eens zijn dat dit vreselijke verleden nooit meer mag gebeuren terwijl wij ondertussen bommen op Syrië gooien? Ik doe niet meer mee aan Dodenherdenking. Ik denk dat het een veel mooier signaal is als wij een betere toekomst kunnen achterlaten voor de jongere generatie door het hedendaags fascisme te bestrijden en door te dekoloniseren. Juist omdat wij moeten leren van het verleden en niet moeten vergeten.

En met een bord voor haar kop (letterlijk) geeft Christa aan voor haar zaak te staan:

13086801_236025876765132_2035545771634053244_o

Christa’s oproep vindt veel navolging. Onder de hashtag #geen4meivoormij valt zowel op Facebook als op Twitter veel vuiligheid te vinden. Zo zouden we volgens sommige deelnemers “hypocriet” zijn en “nazi’s gedogen”:

https://twitter.com/saidismeenk/status/726508886602162176

Ook wordt de hashtag gebruikt als statement tegen de vrijheid van meningsuiting:

https://twitter.com/chnoella/status/726355175968006144

Een man die zich “Domination Islam” noemt, grijpt de actie ook aan om te pleiten tegen de Verenigde Staten:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=706042496202074&id=690266601112997

Andere moslims kijken handenwrijvend toe hoe Nederlanders hun eigen tradities ten gronde richten:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=160174054382990&id=100011711904674

Eén ding is zeker: 4 mei is en blijft Dodenherdenking. Die dag is al 70 jaar . Natuurlijk heeft Nederland geen vlekkeloze geschiedenis, maar daar loopt ook niemand voor weg. Ook de slavernij wordt jaarlijks herdacht en via ontwikkelingshulp worden er ieder jaar miljoenen euro’s gestoken in landen die in het verleden door Nederland benadeeld zijn. Kortom: stop met de zelfhaat.

En mocht je dan tóch kwaad willen zijn op Nederland en diens inwoners: heb dan in ieder geval het fatsoen te wachten met je emoties tot na de Dodenherdenking. Slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog hebben helemaal niks te maken met deze linkse queeste – laat ze er dus buiten. Een boycot om die reden hebben ze dan ook zeker niet verdiend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. ceteris paribus

  “Voor mij heeft 4 mei geen zin wanneer we het opkomende fascisme en moslimhaat in Nederland gewoon zijn gang laten gaan.

  Daar heeft ze een punt, in elk geval lijkt het me gewenst dit thema mee te nemen in de dodenherdenking. Zolang er op 4 mei mensen zijn, zoals meerderen op dit blog, die menen dat Nederland ‘Muslimrein’ moet zijn en alle moslims moten worden opgesloten in concentratiekampen moeten we erkennen dat de geest van het nazisme niet is verdreven en ook in ons land aan aanhang wint.

  1. Theo345

   Dat heb ik nog nooit gehoord, dat alle moslims zouden moeten worden opgesloten in concentratiekampen.

   1. Beukman

    @Theo
    Zulke dingen werden hier de laatste tijd gesuggereerd.
    Het woord “moslimrein” dook op. Aanvankelijk dacht ik nog dat dit sloeg op de vermeende slechte hygiëne van moslims. Maar nee.

    1. Theo345

     DDS moet wel een ongezonde omgeving zijn.
     Je hoort hier dingen die in het gewone leven niet voorkomen.

     1. Beukman

      @Theo
      Ach, het is bovenal een virtuele omgeving, waarin men wat stoom kan afblazen.
      In het echt vallen de meesten waarschijnlijk reuze mee.
      Neem Vigo, die droomt van een “moslimrein” Nederland. Onlangs beschreef hij hier nog met veel affectie een bezoekje aan zijn Turkse slager. De rauwdouwer die hij hier uithangt, was in die beschrijving amper te herkennen.

    2. Houtlijm

     Het woord ‘moslimrein’ dook niet op, jij pathologische leugenaar en extreem-linkse fascist: het is een woord dat door jou verzonnen is en door niemand anders hier op DDS is gebruikt.

     1. Beukman

      @Lijm
      Ik weet niet precies tegen wie je het hebt, maar Vigo gaat er prat op dat hij een “moslimvrij Nederland” wil. In dit verband spreekt hij ook van “moslims raus”.
      Persoonlijk hou ik wel van zijn recht voor zijn raap-eerlijkheid.
      CP zou er trouwens naar mijn mening goed aan doen om er eens over op te houden.

     2. ceteris paribus

      Ja, de term moslimrein werd door Vigo geïntroduceerd en was overduidelijk bedoeld als een expliciete verwijzing naar de door nazi’s gebruikte term ‘Judenrein’ Voor mij is het een bevestiging van mijn stelling dat jodenhaat en moslimhaat uit dezelfde troebele bron komt en hetzelfde bedenkelijke volk zich er aan schuldig maakt.
      Beukman heeft gelijk dat ik er een keer over moet ophouden, maar ik ging er even over door omdat niemand, behalve Beukman en ik, er expliciete afstand van nam, en eigenlijk ook slechts zeer dubbelzinnig van het doodzieke voorstel van Vigo om alle moslims in kampen op te sluiten.
      Vigo heeft het buskruit niet uitgevonden en hij gooit graag poep over de muur, maar dat slimmer te achten forumleden als Houtlijm, Suijkerbuijk en Toetssteen dat ook niet deden was nieuwswaardig. Het kan enerzijds duiden op de neiging van de PVV-roedel elkander te allen tijde te dekken, ook als je maatje over de schreef gaat, maar ook op een fundamentele instemming met een ronduit racistisch en fascistisch gedachtegoed. Ik vond het pijnlijk maar ook nuttig dit feit er even duidelijk uit te lichten.

      Ik heb mijn punt helder kunnen maken en nu zal ik er over ophouden.

     3. Nog1

      @ Houtlijm

      Ik heb het anders wel degelijk gezien in de reacties onder het artikel over de Indiaase geestelijke/vrouwenbesnijdenis. Ik citeer Vigo;

      ‘De-islamiseren en moslimrein is het motto….’

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/05/islamitische-leider-vrouwenbesnijdenis-is-helemaal-top/

   2. cmsuijkerbuijk

    @Theo345
    Is ook aperte onzin van aartsleugenaar CP. Wat Vigo (Want die stelde het voor) wil is om moslims op te nemen in interneringskampen, zoals de Amerikanen dat ook deden naar de aanval van de Japanners op Pearl Harbour. Trouwens, Duitsers werden toen ook opgesloten in interneringskampen.
    Wat die gemene smeerlap CP wil doen geloven is, dat het dus om concentratiekampen/vernietigingskampen zou gaan, zoals de Duitsers die hadden.

    1. Ali Yas

     Het is Ceteris’ handelsmerk om zijn gesprekspartners verdacht te maken. Alleen zó denkt hij de discussies te kunnen ‘winnen’. Dat werkt, omdat de aldus verongelijkten nogal eens uit hun vel springen. En hoewel dat begrijpelijk is, moet deze beroepstrol toch met de nodige zelfbeheersing worden benaderd. Gewoon geduldig blijven aangeven wanneer hij zich weer eens bedient van een van de vele instrumenten uit zijn hutkoffer vol drogredenen. Zijn ideeën zelf zijn dermate absurd dat het eigenlijk niet nodig is daar inhoudelijk op in te gaan. Zo zijn ze ook niet bedoeld, het enige doel van het uiten van zijn extremistische ‘meningen’ is zijn tegenstanders (en wie is dat niet?) op de kast te jagen.

     1. Beukman

      Tja heren, mijn vriend Vigo heeft wel degelijk het woordje “moslimrein” in de mond genomen zoals hij het ook had over “moslims raus”.
      Dat zullen dan wel ontzettend leuke woordgrappen zijn, maar hij maakt het daarmee wel heel erg moeilijk om niet te denken aan nazi-Duitsland, vinden jullie niet?

      Van de plannetjes die sommigen daarnaast koesteren over het inperken van de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van meningsuiting word ikzelf daarnaast niet vrolijk, en wel om twee redenen:

      – vanwege de inhoud van die plannen, die een verkrachting van onze Grondwet inhouden.
      – vanwege het feit dat de heren kennelijk niet zien dat deze plannen praktisch gezien niet uitvoerbaar zijn.

      Anders dan CP (die mij op dit punt mag corrigeren) denk ik dat in real life de meesten hier gewoon aardige en schappelijke lieden zijn, die het zo kwaad niet menen. De langdurige blootstelling aan de kretologen van de PVV heeft hen helaas verblind voor realiteitszin. Anders kan ik het niet verklaren.

     2. Houtlijm

      Beukman, niks verkrachting van de Grondwet. Louter een clausule-aanpassing en uitzondering voor de islam als niet-compatibele fascistische ideologie. Voor de rest blijft alles hetzelfde. Wat de AfD gisteren op hun partijcongres hebben besloten en vastgelegd in hun nieuwe partijprogramma, lijkt me een aardige stap in de goede richting.

      Als vervolg daarop: het rechtse denken (tegen de islam) spoelt op dit moment over Europa (zie o.a. Oostenrijk) en zal bij de volgende verkiezingen voor grote politieke omwentelingen zorgen. Terecht, links is volkomen failliet.

     3. ceteris paribus

      “Anders dan CP (die mij op dit punt mag corrigeren) denk ik dat in real life de meesten hier gewoon aardige en schappelijke lieden zijn, die het zo kwaad niet menen. De langdurige blootstelling aan de kretologen van de PVV heeft hen helaas verblind voor realiteitszin. Anders kan ik het niet verklaren.”

      Ik twijfel er niet aan dat de meesten van degenen die hier een moslimrein Nederland en erger bepleiten in het dagelijkse leven brave huisvaders zijn die dol zijn op hun kinderen en huisdieren en daarnaast ook geen vlieg kwaad doen. Helaas is dat niet het criterium; Himmler en Eichman en hun SS-collega’s waren naar het schijnt ook goede huisvaders die na gedane arbeid in hun partijkantoren of vernietigingskampen in het huisgezin liederen van Schubert zongen en elkaar gedichten van Friedrich Hölderlin voorlazen.
      Het gaat erom wat ze gaan doen als hun Blonde Leider concentratiekampen inricht, kopvoddenbelastingen afkondigt en grootschalige deportaties van moslims gelast. Ik heb daar weinig vertrouwen in als ze op het moment dat die Leider nog niets heeft in te brengen al fantaseren over die mogelijkheden en er geen nattigheid wordt gevoeld als die Leider daarover fantaseert.

      Ik geloof dat fascisme en racisme een vitale onderstroom in elke samenleving is die, als je die voedt, snel tot een tsunami kan aanzwellen. De geschiedenis leert ons niets anders en op dat punt ben ik een cultuurpessimist: perioden van beschaving, waarin, om het met Elias te zeggen, de primitieve affecten worden onderdrukt en beheerst, worden noodzakelijk afgewisseld door barbarij en genocide. De erfgenamen van Goethe, Bach en Schiller organiseerden met grote toewijding de Holocdaust en vonden in de Duitse bevolking gewillige beulen. Denk je echt dat Wilders die niet zal kunnen vinden in de erfgenamen van Erasmus, Spinoza en Multatuli?

      Ik vrees het ergste.

     4. Beukman

      @Lijm
      Nog even los van of de islam wel of niet een fascistische ideologie is, die “clausule-aanpassing” krijg je er niet door. Niet door de 2e Kamer, al helemaal niet door de 1e Kamer. En aangezien de islam alle kenmerken van een religie heeft, compleet met gebedshuizen en riten, zal er toch echt ook een Grondwetswijziging nodig zijn die je er al helemaal niet doorkrijgt.

      Maar stel dat dit allemaal wél zou lukken. Nederland zou zich volkomen isoleren van de rest van de wereld, de internationale handel zou er zo ernstig onder lijden dat we bankroet gaan.

      Daarnaast zouden die anderhalf miljoen moslims het niet pikken (of dacht je soms van wel?), en breekt er dus een pleuris uit van een formaat dat zelfs Vigo’s lustdromen dienaangaande zal veranderen in nachtmerries – echte nachtmerries, wel te verstaan. Ga die anderhalf miljoen moslims maar eens in een kamp proberen te proppen. Het gaat jullie niet lukken.

      Nogmaals, jullie hebben alle realiteitszin verloren. En ja, dat is de schuld van Geert W. en zijn partij, Geert die er zelfs niet voor terugdeinst om onuitvoerbare punten in zijn partijprogramma te zetten, waarna vervolgens blijkt dat zijn volgelingen niet twijfelen aan de uitvoerbaarheid ervan, zo verblind zijn ze door het charisma van hun leider.

     5. Vigo

      Die anderhalf miljoen moslims waar die twee moslimfluisteraars Bukman en paardepis zich zo druk om maken zouden ook eens de hand in eigen boezem kunnen steken en zich afvragen waarom men geen interneringskampen bepleit voor Vietnamezen, het is maar een tip hoor.

     6. ceteris paribus

      @ Vigo,

      De reden is logisch: er was nimmer een populistische volksmenner die het domme volk ervan overtuigde dat de oorzaak van hun ongelukkige bestaan leven bij de Vietnamezen ligt.

     7. Houtlijm

      Beukman, Nederland zou zich helemaal niet isoleren van de rest van de wereld. De meeste voormalige oostbloklanden (Hongarije, Polen en Slowakije) weigeren verder moslims toe te laten en proberen de islam op alle manieren terug te dringen. Zoals gezegd wil de AfD het in Duitsland. Japan laat geen enkele moslim toe. Al deze landen isoleren zich niet en als dat al wordt gezegd dan hebben ze er geen last van.

      Het merendeel van de Duitsers en Fransen is inmiddels tegen de islam. Le Figaro schrijft dat ‘vooral in Frankrijk een globale verwerping van de islam kan worden vastgesteld’. Opvallend daarbij is dat het niet alleen gaat om Front National-stemmers of rechtse kiezers maar juist ook om aanhangers van de socialistische partij. 52 procent van de Partie Socialiste-stemmers is van mening dat ‘de islam’ een te belangrijke en te zichtbare plaats inneemt in Frankrijk. Slechts 13 procent van de Fransen staat positief tegenover de bouw van moskeeën. 53 procent verzet zich tegen de bouw van een moskee. Maar liefst 63 procent van de Fransen is tegen het dragen van de hoofddoek en zou liever geen hoofddoeken meer op straat zien. In totaal vindt 63 procent van de Fransen dat de invloed en zichtbaarheid van de islam in Frankrijk te groot is.

      Met zulke cijfers zal Nederland zich niet isoleren. Integendeel, misschien zijn we eindelijk weer eens ‘gidsland’. En wat die anderhalf miljoen moslims betreft: het is slikken of stikken. Dan maar grootschalige onlusten. Die komen ar anders in de toekomst toch wel.

     8. Beukman

      @Lijm
      Goed, een handjevol landen op deze aardbol probeert de islam terug te dringen. De rest probeert dat niet. In Frankrijk vindt een meerderheid dat de islam te zichtbaar is. Dat is nog wel wat anders dan dat ze de islam willen verbieden. Zelfs M. le Pen staat niet aan jouw kant.
      Ook in Nederland zal je geen meerderheid vinden die vóór een verbod op de islam is, en je weet het.
      Je kan het dus wel schudden met de 2e en de 1e Kamer. Je krijgt het verbod er niet door.

      En zelfs al zou dat wél lukken: je gooit daarmee een heel grote steen in de vijver. Ook in de politiek geldt: actie = reactie. 9/11 is daarvan een goed voorbeeld: ook dat was een grote steen die in de vijver werd gegooid.

      Anderhalf miljoen moslims die opeens hun godsdienst niet meer mogen belijden geeft rottigheid, meer rottigheid dan je je kan voorstellen. Bij die anderhalf miljoen moslims zullen zich zeer vele Nederlanders aansluiten die het niet pikken dat hun rechtsstaat wordt verkracht.

      Onze touwslager Vigo stelt zich bij het idee van een burgeroorlog vooral het wegtrappen van krukjes onder landverraders voor, waarvan ik er volgens hem een ben. Ikzelf stel me iets heel anders voor, namelijk redeloos geweld, vernietigde steden, en hongersnood. Wat zie jij, @Lijm? Wil je echt alles op het spel zetten?

      Mij maakt het niet uit of ik straks word onthoofd door een schuimbekkende moslim of opgehangen door een dito PVV-aanhanger. Ik ben iemand van het midden, die het opvalt dat extremisten aan weerszijden veel met elkaar gemeen hebben, te weten een gebrek aan redelijkheid en een behoefte aan compromissen.

      Concluderend: de islam verbieden is luchtfietserij. Het gaat je niet lukken, en als het wel zou lukken, krijg je er later spijt van.

     9. Beukman

      @CP, in je pots
      “Ik twijfel er niet aan dat de meesten van degenen die hier een moslimrein Nederland en erger bepleiten in het dagelijkse leven brave huisvaders zijn die dol zijn op hun kinderen en huisdieren en daarnaast ook geen vlieg kwaad doen. ” [etc]

      Eens, vrees ik.
      Masse und Macht van E. Canetti.
      “M” van Fritz Lang.
      Maar ik wil het niet weten.

     10. ceteris paribus

      @Houtlijm
      Je weet niet waarover je praat. De door jou genoemde Oostbloklanden, de AFD en Japan verzetten zich niet tegen moslims maar werpen beperkingen op tegen de vluchtelingenstroom. Dat jij vluchtelingen en moslims gelijk stelt is moet jezelf weten maar daar gaat het genoemde landen en partijen niet om.

     11. Annuska G.

      Daarom moeten jullie ook niet reageren. Je kunt niet discussiëren met zulke types en als ze geen aandacht meer krijgen, houden ze vanzelf op.

    2. cmsuijkerbuijk

     CP dénkt zijn punt helder gemaakt te hebben, maar het blijven leugens. Hij noemt ook nergens “concentratiekampen”, omdat hij wel weet, dat dat nergens is gesteld. Hij (CP) waant zich (maar is het niet) op een morele hoogvlakte, maar als je zijn gedragingen analyseert, blijkt hij gewoon een erfgenaam te zijn van Mussert, Geelkerken en Rost van Tonningen en wel hierom:
     Een bloedhekel aan Joden (Zie NSB)
     Een bloedhekel aan Nederlanders die geen landverrader willen zijn (Zie NSB)
     Liegen tot een ware kunst verheven heeft (Zie NSB)
     Eén groot Europa (Zie NSB)
     Geen kwáád woord over de Islam (= Nationaal Socialisme) Zie NSB
     Geen kwáád woord over Moslims in het algemeen(= Duitsers) Zie NSB
     Mensen die het niet met hem eens zijn, de mond snoeren (Zie NSB)
     Moslims, hoe méér hoe liever, om nooit weer weg te gaan zoals het Duitse “bezoek” in 1940 (Zie NSB)
     Deze lijst is oneindig en dit minderwaardig figuur meent anderen, de les te kunnen lezen.
     Nu weet je hoe deze NSB’er SB in elkaar steekt: Nooit vertrouwen!

     1. cmsuijkerbuijk

      @Mezelf
      Correctie. SB moet uiteraard CP zijn!

     2. Annuska G.

      Bravo!

    3. ceteris paribus

     De heer Suijkerbuijk is kennelijk niet bekend met het verschil tussen concentratiekampen en vernietigingskampen. Vigo bepleitte inderdaad internering in kampen en bepleitte nadrukkelijk geen vernietiging. Als ik de verwarde ziel goed begreep wilde hij alle moslims in kampen interneren om vanuit die kampen deportatie te realiseren.
     Wat vindt Suijkerbuijk van dat plan?

     1. Vigo

      Je vieze smerige rotte ouwekankermoer die je heeft geworpen is een verwarde ziel Wim Hutten, sterf…….

     2. ceteris paribus

      Zoals ik je al vaker uitlegde, beste Rob, heet ik geen Hutten, dat is jouw tragische fantasie maar dat kan me verder ook niet meer schelen.
      Voor het overige is het misschien goed dat de redactie even oplet, dit lijkt me over de schreef.

  2. Houtlijm

   De islam is het opkomende fascisme. Heel goed dat ze daar voor waarschuwt.

 2. Eminem2

  De kern van de vraag is altijd weer wie we in de huidige tijd als de “goeden” en wie we als de “slechten” zien. Terugkijkend op WO2 is dat makkelijk: de Nazi’s waren slecht en de geallieerden goed. Maar in de huidige tijd zien diverse groepen zich als de “goeden” en hun tegenstanders dus als de “slechten”. Zo zien de multiculti-aanbidders iedereen die hun multiculturele ideaal niet aanhangt als fascisten/racisten/etc. En diegenen die opkomen voor nationale waarden en wijzen op de vele negatieve kanten van de islam zien juist de zelfbenoemde anti-fascisten van links als de nieuwe NSB’ers en de moslims zelf als de nieuwe Nazi’s. Die beide zienswijzen zullen waarschijnlijk nooit nader tot elkaar gaan komen. Maar om nou de oorlogsslachtoffers van toen daarom niet meer te willen herdenken? Kunnen we heden en verleden in dat opzicht niet beter los van elkaar blijven zien?

  1. ceteris paribus

   Wie zijn volgens Eminem2 de ‘multiculti-aanbidders’ en waaruit blijkt dat?

   1. Eminem2

    Doet het ertoe wie het precies zijn zolang maar duidelijk is dat er een multiculti-stroming bestaat?

    1. ceteris paribus

     Waaruit bestaat die stroming dan, Eminem2?

  2. Niek Verheyen

   Zeer wijze woorden, Eminem 2, vooral de laatste twee zinnen. Jammer dat deze bezoedeld moeten worden door het eeuwige gezuig van CP Brouwenstein.

   Wat feitelijk dubbel is aan de viering van de vrijheid op 5 mei is dat, terwijl er gefeest wordt, er weer fanatiek gezaagd wordt aan de poten van diezelfde vrijheid door onze verenigde islamitische ‘landgenoten’ daarbij gefaciliteerd door onze verzamelde linkse clubs. De lust om op deze dag nog veel te vieren is bij mij al jaren verdwenen; in feite wordt er gedanst op de naderende ondergang van onze beschaving. Hoe onnozel zijn wij eigenlijk om in de vooruitgeworpen schaduwen van dat licht nog te feesten?

 3. Beukman

  Over het doel van de Dodenherdenking bestaan twee opvattingen. De ene is de Nederlandse doden herdenken die tijdens WOII zijn gevallen. De andere is het bredere perspectief om bijv. ook de Duitse doden te herdenken, alsmede recente slachtoffers van oorlog en fascisme.

  Burgemeesters en andere officials maken ieder hun eigen afwegingen over waarnaar in hun speeches moet worden gerefereerd. Kiezen ze voor het bredere perspectief, dan kan Christa naar hartelust meeherdenken.
  Kiezen ze voor het traditionele perspectief, dan is het enige dat Christa en de haren hoeven te doen, twee minuten lang hun mond houden. Gewoon, uit respect voor die anderen.

  1. Theo345

   Ik ben het geheel met je eens, Beuk.

   1. Beukman

    @Theo
    Dat mag ook wel eens gezegd.
    Toen ik een jaar of 12 was, wilde ik een keer mijn verjaardag niet vieren, omdat zoveel kindertjes op de wereld honger hadden. Heel sympathiek, dat wel.
    Daar doet deze actie me ook een beetje aan denken.

  2. van Urk

   Christa moet inderdaad gewoon haar mond gaan houden. Dit soort mensen maken de boel alleen maar ingewikkelder met als uiteindelijke doel dat wij westerlingen ons nog meer schuldig moeten gaan voelen over de situaties op de rest van de wereld alsof het allemaal ons schuld is. De oorlog in Syrie is gestart(Arabische lente) door het Syrische volk zelf en niet door Nederland . Maar we zijn wel goed genoeg voor om die rotzooi op te ruimen net als de geallieerden de puinzooi in Europa hadden opgeruimd. En betreft de moslimhaat in Nederland daar ligt de oorzaak uiteindelijk toch bij de moslims die dat van zich zelf afroepen zoals intolerantie tegen andersdenkenden en met een bord voor hun hoofd nog steeds haat imams inhuren om het salafisme te omarmen maar ook het recente bewijs wat twee paspoortregeling bij sommige moslims in ons land teweeg kan brengen. Inderdaad wij zijn fout geweest in het verleden maar we hebben geen kolonieen meer in afrika of Azie en toch is de situatie hetzelfde of nog erger geworden. En dat kan maar een oorzaak zijn door eerst eens zelf in de spiegel te gaan kijken dat niet alleen “witte” mensen schuldig zijn aan de vele ellende op de wereld.

   1. ceteris paribus

    We zijn ook fout in het heden van Urk. We maken met zinloze bombardementen in landen waar we niets te zoeken hebben duizenden onschuldige burgerslachtoffers.
    De prijs betalen we ook: een onbeheersbare vluchtelingenstroom en terroristen die wraak nemen.

    1. van Urk

     Beste ceteris paribus. Hoe legt u aan de nabestaanden uit Amerika, Canada of Groot Brittanie dan uit, dat hun zonen, vaders of neven in 1944-45 niks te zoeken hadden in ons land? Dacht u dat wij voor de lol boven Syrie vliegen met onze vliegtuigen? De vluchtelingen zijn heus niet alleen gevlucht vanwege onze inbreng dat weet u best. Ook zonder onze inzet blijven mensen vluchten voor het geweld van Assad en de rebellen en door gebrek aan voorzieningen als elektriciteit, gas en voedsel. Wij als westerlingen zijn tegenwoordig nergens in hun ogen meer goed voor! Als wij niet helpen met militair steun dan zijn we slecht. Proberen wij wel te helpen met militair hulp dan zijn we ook slecht .

     1. van Urk

      Na 1945 is het bij ons ingeprent om andere landen net zo op die manier te gaan helpen bij conflicten zoals de geallieerden dat deden, omdat wij zelf ervaren hebben wat oorlog, bezetting en onderdrukking betekent. En zonder de hulp van Amerika hadden wij het niet gered. Deze Amerikaanse jongens kwamen in een vreemde continent terecht en sneuvelden voor onze vrijheid terwijl deze jongens ook hadden kunnen gaan denken dat zij niet wilden gaan sneuvelen voor een ander land. Inderdaad gaat het niet altijd vlekkeloos maar om de Syrische bevolking aan hun lot over te laten en denken dat zij de kolen maar zelf uit het vuur moeten gaan halen vind ik een hypocriete denkwijze.

     2. ceteris paribus

      De vergelijking van onze bobardementen in Afhanistan, Irak en Syrië met de acties van de geallieerden in 1944/45 is absurd. Indertijd was er sprake van een gecoördineerde actie om Nazi-Duitsland, die andere landen had bezet, terug te drijven naar het eigen grondgebied; hier interveniëren we in burgeroorlogen in verschillende landen gerichte op verschillende groepen met verschillende allianties. Het oogmerk is Westerse economische en politieke dominantie in die gebieden.
      Dit zijn foute oorlogen die bovendien volledig zinloos zijn.

 4. Wim

  Je verweren tegen een fascistisch moorddadig en onderdrukkend geloof wordt hier door wat verwarde haat genoemd.Het kan verkeren in dit vlakke landje.

 5. Ruud562

  4 mei is de herdenking voor alle Nederlandse slachtoffers en gevallenen in WO II.
  Dat moet blijven zolang er nog mensen leven die de gevolgen van WO II nog ondervinden en zullen ondervinden! En tegen die Christa en andere idioten zou ik willen zeggen: ga je eens verdiepen in WO II voordat je dit soort verachtelijke uitingen doet! En wat de islam betreft: mijns inziens is dit een aftreksel van het nazisme, alleen dan in nog ergere vorm (wat bijna niet is voor te stellen)!

 6. Vigo

  Allochtonen, vooral de islamitische variant, dient men weg te houden bij de herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog.

  Dan wordt er hoogst waarschijnlijk ook niet gevoetbald met grafkransen.

 7. Bes Tolen

  Het juffie en andere consorten uit de verwaande wereld van verwende extreem linkse vanuit de verre vreemde tot ons gekomen lieden, hebben het in navolging van hun professioneel indoctrinerende verzorgers altijd over ‘witte mensen’. Dat is vanouds geen Nederlands maar taalvervuiling vanuit de Engelse taal. Blank heeft in het Nederlands een heel eigen betekenis. Als het over mensen gaat dan betreft het mensen met een van nature bleke, pigmentarme huid. Als het over dingen gaat, staat blank ook helemaal niet gelijk aan wit. ‘Een paar jaar geleden stond de kelder helemaal blank.’ Het juffie, is er geen beter land voor haar dan Nederland? Engeland bijvoorbeeld?

 8. Ni28

  Met de tijd verdampt de geschiedenis. De binding daarmee verdwijnt met elke nieuwe generatie steeds meer. Totdat een nieuwe oorlog komt dan kunt je weer zeggen: Nooit meer! Als je het tenminste overleefd hebt. Alles komt steeds terug en wij hebben alle ingrediënten voor een nare periode nu voorhanden.

 9. Ruud562

  Wat ik mij nog afvraag wat die Christa en verwanten hier nog doen. Rot toch lekker op zou ik zeggen, ga naar een land waar de ´witte` het niet voor het zeggen hebben. Kijk eens rond in Afrika, een werelddeel dat alleen al door Nederland jaarlijks wordt voorzien van ruim zes miljard euro aan hulp. En dat al zestig jaar lang! Kijk daar maar eens hoe dat werelddeel zich heeft ontwikkeld, doe je ervaring op en kom dan maar eens terug.

  1. Annuska G.

   Precies.

 10. cmsuijkerbuijk

  Deze verschrikkelijke onbenul vergeet, dat haar rasgenoten in Indonesië als beesten tekeer gingen tegen onschuldige vrouwen en kinderen tijden de bersiap-periode.
  Ook vergeet zij, dat haar ras-(en geloofs-?)genoten als beesten tekeer zijn gegaan en nog steeds tegen christenen in Indonesië. En schijnbaar is het haar onbekend, dat haar rasgenoten hele stammen op Nieuw-Guinea uitgemoord hebben en daar nog steeds enthousiast mee bezig zijn. En zo valt er een hele lange lijst te maken over de misdaden die door háár rasgenoten zijn én worden begaan!
  Totale looser dus!

 11. Ali Yas

  De herdenking op 4 mei heeft natuurlijk al lang haar onschuld verloren door de vervuiling met andere dan de oorspronkelijke thema’s. Het is zonder dat al moeilijk genoeg je te verplaatsen in een situatie die 70 jaar geleden aan de orde was.

  Het thema was, en dat moet het ook blijven, stil te staan bij het onnoemelijke verlies aan mensenlevens, eerst bij de onderdrukking van de vrijheid, tenslotte bij het terugwinnen daarvan. Het besef dat die vrijheid zwaar bevochten en kostbaar is, zou elke Nederlander ook vandaag nog op het hart gedrukt moeten worden.

  Daarbij moet de aandacht niet afgeleid worden van de essentie van die onderdrukking: een anti-democratisch, collectivistisch, Europa-omspannend systeem onder Duitse leiding. Maar wacht eens…?

 12. Annuska G.

  Het ergste, maar natuurlijk te verwachten, is dat deze randdebiel steun krijgt van andere randdebielen.

 13. Geah

  Dit meisje heeft een heleboel aliassen….zoals Nhean en Noëlla…..maar zo heet ze niet…Haar werkelijke naam is Christa Soeters en ze stamt uit een witte roots en heeft een witte schoonfamilie……..dus niks exotisch aan…….Ten tijde van de 2’e wereldoorlog woonde haar familie overzee….dus zij en hun verwarde meisje hebben niks met onze oorlog, herdenking en bevrijdingsdag te maken….

 14. Dirk

  Waar klaagt ze over? Onder het calvinistische oranjebewind mochten joden doopsgezinden en katholieken geen publieke functies vervullen en zin er door d calvinistische gristenen meer mensen vermoord dan in heel europa door de spaanse inquisitie. Daar kunnen alle nazaten (meer dan de helft van onze bevolking) ook zielig over gaan doen als ze gebrek aan aandachtzouden hebben, maar dit is passé. Deze jonge dame zegt ik ben anti rasistisch: lees ik ben tegen blanke mensen en hun waarden. Ze noemt ons fasistisch en anti Islam. Maar hoe komt het dat de nedelanders

 15. Mac Aturservice2016

  Wat hier gebeurt is dat een 22-jarige de Holocaust vergelijkt met moslimhaat.
  Hoe diep kun je zakken in je trip om gelijk te krijgen?

  6 miljoen joden vermoord, verkracht, mishandeld en gemarteld.
  En madam denkt laat ik eens recalcitrant doen ..

  Mac

 16. monach

  Over onreine volkeren gesproken. Foei !

  Koran 6-125
  Degenen die weigeren te geloven [in de islam], krijgen van Allah onreinheid [als straf] opgelegd.

  Koran 9-95.
  Voorzeker, zij [die niet gehoorzamen] zijn onrein en hun huis is de hel, als vergelding voor wat zij deden.

  Koran 9-125.
  En wiens hart een ziekte is [= wie weigert zich te bekeren], stapelt de onreinheid zich op en zullen sterven omdat zij ongelovig zijn.

  Koran 10-100.
  En Hij werpt onreinheid over degenen die hun verstand niet gebruiken. [= die weigeren zich te bekeren]

  Koran 9-28
  De afgodendienaren zijn voorzeker onrein.

  Iedere niet-moslim wordt als onrein beschouwd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.