Heb je wel eens de hik? Als je op deze punten van je lichaam drukt, kan je het stoppen!

Geen categoriemei 24 2016, 21:00
De hik is vervelend en irritant, en soms lijkt het wel alsof niets helpt om er vanaf te komen. Mispoes, want er is een techniek die je gegarandeerd in een handomdraai hikvrij kan maken!
Je kent het vast wel: op het minst gelegen moment ooit heb je ineens de hik. Je kan niet meer normaal praten, en je ergens anders op concentreren is welhaast onmogelijk. Of erger: van een langdurige hik kan je zelfs misselijk worden en zelfs overgeven.
Tijd om dus te leren hoe je snel en eenvoudig van die irritante hik verlost kan worden. Het is werkelijk eenvoudig: het enige wat je hoeft te doen is één van de volgende plekken aan te raken met je vinger:
1. Tussen je neus en lippen
Plaats je vinger tussen je mond en neus, en druk dan in het midden van die plek. Druk je huid tegen je tanden aan, en houd dan 20 tot 30 seconden vol.
Stop-Your-Hiccups-by-Pressing-These-Points-1
2. Je borstkas
Zoek het bot dat je ribben links en rechts met elkaar verbindt, en volg deze met je vinger totdat je gevonden hebt waar dit bot ophoudt. Druk dan op die plek, maar zachtjes. Houd dat zo'n seconde of 30 vol, en laat dan los.
3. Je buik
Volg de denkbeeldige lijn tussen je navel en je schaambeen met je vingers. Het punt waar je op moet drukken bevindt zich in het midden tussen die twee. Druk deze met je vingers richting je ruggenwerf en - evenals de andere punten - moet je dit vervolgens 20-30 seconden volhouden.
4. Je hand
Raar maar waar: je kan de hik ook stoppen met je hand. Maak een vuist en je zal zien dat er aan de binnenkant van je arm twee aderen zichtbaar worden. Je zal dan moeten drukken op het punt tussen die twee aderen ongeveer twee duimbreedtes richting je elleboog. Druk ook hier weer 20-30 seconden.
ImageGen.ashx
Heb je deze instructies trouw opgevolgd? Heel goed! Als alles in orde is, heb je nu geen last meer van de hik. Gelukkig maar, want je hebt vást betere dingen te doen dan je drukmaken over een dwangmatige beweging die op den duur zelfs pijn doet. Liever zonder!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten