Het verraad is compleet: held Van Gaal ontslagen door ondankbare hond Manchester

Manchester United is misschien wel de meest onbeschofte voetbalclub van heel Europa. De wijze waarop ze Louis van Gaal op straat hebben gezet, daar lusten de honden werkelijk waar geen brood van.

Het is – zoals we al een tijdlang vreesden – nu klaar: Louis van Gaal is niet langer de trainer van Manchester United. De excentrieke voetbalcoach die van het Nederlands elftal het derde voetbalteam van de wereld maakte – en onlangs met Manchester nog de FA Cup omhoog mocht tillen – is pardoes gedumpt door zijn Engelse werkgever:

“De kogel is door de kerk. Twee dagen na het behalen van de FA Cup heeft Manchester United manager Louis van Gaal ontslagen.

Er werd in de media al maanden gespeculeerd over een vroegtijdig vertrek van Van Gaal, die nog een doorlopend contract van een jaar had. Door het onmiddellijke vertrek van Van Gaal staan ook Albert Stuivenberg (assistent-trainer), Frans Hoek (keeperstrainer), Jos van Dijk (fysioloog), Marcel Bout (scout) en Max Reckers (video-analist) op straat.”

Hemeltergend is de manier waarop Manchester een man met zo’n imposante staat van dienst als Van Gaal nu aan de kant schuift. Dankzij Van Gaal heeft Manchester afgelopen weekend nog (!) niet alleen een belangrijke prijs omhoog kunnen houden, maar is het een voetbalclub met een smoel geworden. Waar de mediagenieke Van Gaal gaat, daar zijn ook de camera’s. Manchester was één van de meest zichtbare clubs van de hele Premier League, en dat komt door de eigenzinnige Louis van Gaal en zijn geweldige trainer- én woordvoerderschap in de afgelopen paar jaar.

Manchester is dan wel weer zo ‘goed’ om de vertrekkende Nederlandse held nog even €6,5 miljoen mee te geven, maar dat is natuurlijk slechts een schijntje van wat Van Gaal daadwérkelijk waard is. Van Gaal is namelijk méér dan een uitmuntende trainer: zoiemand zet je niet met 24 uur vertrektijd op straat. Zo’n persoon ontsla je natuurlijk eigenlijk al helemaal niet, maar als je het doet: geef ‘m dan op z’n minst een maandje om z’n biezen te pakken.

Deze flitsdump heeft één van de beste Nederlandse coaches allertijden zeker niet verdiend. De normen en waarden die hij gedurende z’n hele loopbaan hoog in het vaandal heeft gedragen, krijgt hij van de Engelse geldwolven van Manchester niet terug. Laten we dus hopen dat ook aankomend seizoen de underdogs van Leicester City die manke bende van Manchester – waar Van Gaal nog iets van probeerde te maken – wederom de baas is. Met zo’n clubleiding verdien je het gewoon niet om kampioen te worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ni28

  Ik denk dat van Gaal aan zelf meegewerkt heeft. Goede vakman zijn is niet alles. Een gezicht van de club die altijd ruzie zoekt met de pers is geen goede visitekaartje. Geen makkelijke man om mee te werken moet de reden zijn en niet zijn Engels.

  1. sarko

   Je lult uit je nek .
   Club wil te snel resultaat en wil niet nog een jaar wachten.
   Met van Gaal’s leerling halen ze een gestoorde binnen , maar goed ook Suarez is gestoord ….

 2. Floris

  Het is nog niet bevestigd, de persconferentie is uitgesteld. Het gerucht gaat dat Mourinho al in december zou zijn vastgelegd. Als dat waar is dan krijgt dit muisje nog een staartje.

  Voetbaltechnisch ben ik niet onder de indruk van de prestaties van Van Gaal in Manchester. Als je zoveel geld tot je beschikking hebt en je presteert zo middelmatig mét lelijk voetbal dan doe je echt iets niet goed.

  Op dit forum wandelt een hersenloze trol rond die kritiek op De Boer had. De Boer deed het relatief echter veel beter dan Van Gaal bij Man United.

  En dan Mourinho. Die past helemáál niet bij Man United. Dat wordt geheid een flop van jewelste. Het spel zal nog verdedigender worden en de fans zullen hem uitkotsen.

  De club wordt gerund door een stelletje idioten uit Amerika die het verschil tussen een voetbal en een basketbal niet weten.

  O ja, Ibrahimovic komt op z’n oude dag de club “versterken”. Wat een giller.

  1. ceteris paribus

   De Boer deed het prima, meent Floris, maar na jarenlang slaapverwekkend voetbal stapt, Gode zij geloofd, hij eindelijk op. Zijn tactische vernuft veroorzaakte een glorieus gelijk spel tegen De Graafschap (altijd lastig) en een zwaar bevochten tweede plaats.

   Gelukkig wist de beursgenoteerde onderneming mijn advies op te pikken en krijgen we Peter Bosz als nieuwe trainer. Ajax wordt volgend jaar weer landskampioen met meeslepend spel.

   1. Floris

    Het duurt nooit lang voordat trolletje Paardenpis toehapt…

    Als het Bosz wordt krijg je een trainer die nog nooit bij een topclub heeft gewerkt. Ervaren trainers als Ten Cate en Jol faalden in de slangenkuil die Ajax helaas ook is. Over slaapverwekkend voetbal gesproken: onder Jol was het dramatisch.

    Ik twijfel of Bosz gaat slagen in Amsterdam. Ik vrees van niet. Hij is te licht. En dan weeg ik nog niet eens mee dat hij geen Ajax-achtergrond heeft.

    Misschien is Van Gaal een optie. Die is nu vrij (hoogstwaarschijnlijk).

    1. ceteris paribus

     Floris prees tot voor kort het door Johan Cruyff geïnspireerde Ajax-bestuur maar laat ze nu vallen als een baksteen omdat ze zo wijs waren mijn deskundige advies op te volgen: ze wezen De Boer de deur en belden subiet Peter Bosz.
     Beter te halve gekeerd dan ten hele gedwaald: ze moesten de lethargie bij de club doorbreken en de liefde voor het voetbal eindelijk weer de ruimte geven.

     De Verlosser is gestorven en door Gods goedgunstige besturing niet meer opgestaan.

     1. Floris

      De megalomane trol meent dat hij Ajax adviseerde.

      Whoehahahahaha…

     2. ceteris paribus

      Ik stel feitelijk vast dat ze mijn advies opvolgden, beste Floris en jouw advies negeerden.

      Mooier kan ik het niet maken.

     3. Floris

      Nee, ze wilden De Boer houden, maar hij nam zelf ontslag.

      Wat ben je toch een sufkut.

     4. ceteris paribus

      Het is denkbaar, beste Floris, dat Frank de Boer zelf ook wel door had dat hij volledig uitgeboerd was bij Ajax maar ik durf toch te veronderstellen dat als hij niet tot deze conclusie was gekomen men hem vriendelijk maar beslist op de uitgang had gewezen.
      Iedereen kon toch zien dat deze man Ajax meer kwaad dan goed deed?

     5. Floris

      Je bent slecht op de hoogte. Het bestuur wilde Frank graag houden.

      “We moeten op zoek naar een andere, verbeterde versie van de Boer”, zei beoogd algemeen directeur Edwin van der Sar vanochtend bij een toelichting bij het vertrek van de hoofdtrainer. Maar bij het uitspreken van die woorden realiseerde hij zich meteen dat die „er eigenlijk niet is”.

      Ajax verliest met De Boer een alomgewaardeerde werknemer die in het krachtenveld bij Ajax respect afdwong in alle geledingen. Eén die ook nog vier landstitels won. De Boer, die afgelopen dinsdag zijn beslissing te stoppen aan de directie overbracht, was het gezicht naar het buiten, de continue factor met „een roodwitte band om mijn hart”, zoals de scheidend coach zelf vanmiddag zei in een laatste persgesprek.”

      http://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/12/ajax-zoekt-niet-naar-totaalpakket-de-boer

      Ze zullen De Boer node gaan missen als het de lichtgewicht Bosz wordt.

     6. Floris

      Hoewel ik besef dat ik tegen dovemansoren praat wil ik er nog op wijzen dat De Boer de droevige erfenis van Jol overnam en meteen jeugd in begon te passen (iets wat Jol niet durfde) en iedereen enthousiast was over de aanvallende en frisse speelstijl die Frank weer invoerde.

      Ik erken dat het spel er na het vertrek van Vertonghen niet beter op werd. Vertonghen bleek onvervangbaar (Moisander kon hem niet doen vergeten). Ajax liep steeds vaker in het mes tegen counterploegen en De Boer had geen andere keus dan meer defensieve zekerheid in te bouwen. Het leverde op een haar na 5 landstitels in 5,5 jaar op.

     7. ceteris paribus

      Het is altijd weer geestig om te zien hoe Floris vastloopt in zijn eigen redeneringen. Hij meldt dat het Ajax- bestuur op zoek moet naar een andere en verbeterde versie van de Boer. Het moet dus anders en beter en dat was hetgeen ik betoogde, heel anders en veel beter, zou ik zeggen.

     8. ceteris paribus

      Floris erkent dat het spel er na het vertrek van Vertonghen ‘niet beter op werd’. Vertonghen vertrok in 2012 waarmee Floris erkent dat het spel al 3 jaar niet om aan te zien. De oorzaak is dat Ajax het zo lastig heeft met taaie counterploegen uit de provincie en daarom ‘meer defensieve zekerheid’ moest inbouwen. De godenzonen kwamen dus onder druk (ach!) en daarom was de Boer van arrenmoede gedwongen de club om te vormen tot een breikrans.

      Floris praat zich vast, maar wel op een geestige manier, dat moet ik hem nageven.

     9. Floris

      De trol schreef:

      “Het is altijd weer geestig om te zien hoe Floris vastloopt in zijn eigen redeneringen. Hij meldt dat het Ajax- bestuur op zoek moet naar een andere en verbeterde versie van de Boer. Het moet dus anders en beter en dat was hetgeen ik betoogde, heel anders en veel beter, zou ik zeggen.”
      ——————————————————
      Zoals gewoonlijk speel je weer vals. Van der Sar zei dat, niet ik.

      Ik linkte het stuk om je te tonen dat het bestuur verder wilde met De Boer. In plaats van gewoon bakzeil te halen, wat een sportieve debater zou doen, kom jij hiermee. Dit is één van de redenen waarom mensen zo’n hekel aan je hebben.

     10. Floris

      De trol schreef:

      “Floris praat zich vast, maar wel op een geestige manier, dat moet ik hem nageven.”
      —————————————————
      Ik praat me helemaal niet vast. Je begint jezelf weer als een Bokito op je kippenborst te kloppen, deerniswekkende nitwit.

 3. Wim

  In een bedrijf als je 200 miljoen investeert en er komt niets uit word je er ook uit geflikkerd.

 4. toetssteen

  Kan niet voetballen, alleen schermen. Lekker trots op mijn zoon dit heeft gemat met de Europese kampioen en slechts 2 punten achterstond. Kijk dat was mooi!

 5. Nog1

  Ik ben een fan van de trainer Van Gaal, maar hij heeft Man U nooit aan de praat gekregen. Dat is gewoon een feit. Zowel de resultaten als het spel bleven achter bij de doelstellingen en verwachtingen. Zijn vertrek kun je dan ook moeilijk onterecht noemen.

  En wie 6,4 miljoen krijgt na een ontslag vanwege onderpresteren, heeft weinig reden tot klagen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.