Hij doet het weer! Max Verstappen rijdt super bij training in Monaco ondanks slechtere motor

Geen categoriemei 26 2016, 13:06
Ondanks het feit dat Max Verstappen géén motor-upgrade had gekregen van zijn team, reed hij prima.
Alle fans van de Formule 1 zijn het erover eens: Max Verstappen is een zeldzaam talent, een absolute topper die zijn weerga niet kent. Op 18-jarige leeftijd gewoon even de Grand Prix van Spanje winnen? Een unieke prestatie. Zo'n talent moet je alle mogelijke middelen geven om zijn vaardigheden nog verder te ontwikkelen, en zijn talent nóg meer tot bloei te laten komen. Jammer genoeg lijkt Red Bull Racing dat nog niet helemaal te snappen: Max' teamgenoot Daniel Ricciardo kreeg een nieuwe motor, terwijl Max het moet stellen met zijn nét iets langzamere motor.
Zoals we gisteren al schreven: Ricciardo heeft nog geen enkele podiumplek behaald dit seizoen, terwijl Verstappen de sterren van de hemel rijdt. Toch raar dat Ricciardo dan een beloning krijgt, terwijl Verstappen het zonder nieuwe motor moet stellen. "Hij rijdt nu al snel genoeg," lijkt de gedachtegang bij Red Bull Racing te zijn. Gezien Ricciardo's snellere motor is het geen wonder dan hij een net iets snellere tijd klokte bij de vrije training in Monaco dan Max Verstappen. Verstappen behaalde met 1.16,371 de vijfde plek terwijl Ricciardo de vierde plek haalde met 1.16,308. Met dezelfde nieuwe motor zou Verstappen hoe dan ook beter hebben gereden dan Ricciardo... Lewis Hamilton werd overigens eerste bij de vrije training.
Die vijfde plek is helemaal prima. Twee weken geleden in Barcelona kwam Verstappen op de vierde plek, net vóór Ricciardo. Amper een dag later werd hij keihard nummer één bij de Grand Prix. Laten we hopen dat Verstappen ook in Monaco hoger zal eindigen bij de échte race dan bij de training – eigenlijk is er geen twijfel mogelijk, dit komt helemaal goed. Is Max eigenlijk gespannen? Mja, een beetje. Maar dat zet hij om in positieve spanning, vertelt hij:
https://twitter.com/F1/status/735712094096490496
Zo jong, en toch zó professioneel! Wat een held. Succes, Max!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten