Iran: ‘We zullen Israël in acht minuten vernietigen’

Ze kunnen dat alleen maar doen met massavernietingswapens. Het ultieme bewijs dat Iran wel degelijk bezig is met het bouwen van een atoombom.

Een topcommandant van het Iraanse leger heeft gezegd dat zijn land Israël in minder dan acht minuten tijd kan vernietigen. Hij deed de uitspraak kort nadat Opperhoofd Ali Khamenei zei dat zijn land door zou gaan met het bouwen van ballistische raketten. Dit terwijl de Verenigde Staten hoegenaamd eisen dat Iran de productie van deze raketten stopzet.

“Als we de plannen van de Hoogste Leider in de praktijk brengen kunnen we het Zionistische regime in minder dan acht minuten vernietigen,” zegt Ahmad Karimpour, een commandant van de beruchte Iraanse Revolutionaire Garde.

Zijn uitspraken kwamen kort nadat Khamenei liet weten dat hij lak heeft aan de “huilverhalen” van Amerika over zijn ballistische raketten. Tijdens een speech afgelopen maandag zei hij:

“Zij [de V.S.] klagen continu over onze raketmogelijkheden, maar ze moeten begrijpen dat hun huilverhalen geen enkele invloed op ons hebben en dat ze daar niets aan kunnen doen.”

Voor de goede orde legde hij even uit waarom hij die ballistische raketten wil hebben:

“De Jihad bestaat nog steeds. De Grote Jihad betekent dat we de vijand nooit geven wat hij wil; we geven hem niet wat hij wil op militair, politiek, sociaal en cultureel gebied. Dat is de Grote Jihad.”

Vervolgens gaf hij Amerika ook meteen even de schuld van alle problemen in het Midden-Oosten:

“De voornaamste reden voor die problemen is het gedrag van de arrogante machten. De debatten over nucleaire energie [lees: wapens] en ballistische raketten zijn slechts excuusverhalen, en excuusverhalen zijn nutteloos. Het punt is dat Iran zich niets aantrekt van arrogante machten.”

Ondertussen doet de Amerikaanse president Barack Obama nog altijd alsof hij prima zaken kan doen met Iran. Waarschijnlijk zal hij de schijn net zo lang ophouden tot Iran daadwerkelijk massavernietigingswapens inzet tegen Israël, waarna hij zogenaamd verbaasd zal reageren op die tweede holocaust.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Vigo

  Nou Israël, je weet wat je te doen staat, nuken die barbaren, better safe then sorry.

 2. ceteris paribus

  DDS presenteerde hier al vaker dit soort berichten die bij nader inzicht allemaal broodje aap bleken te zijn: Iraanse leiders werden woorden in de mond gelegd die ze nooit uitspraken.
  Hier wordt het wel heel bont gemaakt door te citeren uit The Washington Free Beacon, een belachelijk leugenachtig en extremistisch blog waarbij vergeleken zelfs Xandernieuws nog betrouwbaar oogt.

  Wikepedia”
  The site is noted for its aggressive, ideologically driven reporting, modeled after liberal counterparts in the media such as Think Progress and Talking Points Memo.[2][4] Jack Hunter, a staff member of U.S. senator Rand Paul’s office, resigned in 2013 after a Free Beacon report detailing his past as a radio shock jock known as the “Southern Avenger” who wore a luchador mask of the Confederate flag.[5] The publication also broke several stories about former first lady and Secretary of State Hillary Clinton’s successful 1975 legal defense of an accused rapist that attracted national media attention.[4][6]

  The New York Times described the Free Beacon’s reporting as “gleeful evisceration.”[7] However, its tactics have also led to attacks from media critics and watchdog groups. The Atlantic’s Conor Friedersdorf called the Free Beacon’s stated mission “decadent and unethical.”[8] Media Matters for America founder David Brock sent a letter to news organizations in 2014 saying, “If credible media outlets regard the unethical practices of The Free Beacon as valid, all of journalism will be debased.”[9]”

 3. Nog1

  Waarom is in de kop het woordje ‘kunnen’ vervangen door ‘zullen’? Nu klopt het citaat dat boven het artikel staat niet meer.

  http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2016/05/23/We-can-destroy-Israel-in-less-than-8-minutes-Iranian-commander.html

  Er is genoeg negatiefs over Iran te schrijven zonder te hoeven grijpen naar leugenachtige bewerkingen, zoals hier gebeurt.

 4. Seneca

  Nog1
  In mijn optiek staat in de door u geplaatste link wel degelijk kunnen. Als er geschreven was ‘we will’ dan kan dat als ‘zullen’ vertaald worden. Indien ik de kop van het door u gelinkte artikel verkeerd interpreteer, dan gaarne uw – met redenen omkleed – correctie.

  1. Nog1

   @ SEneca

   Nee, je zegt juist precies hetzelfde als ik; in het echt is er ‘kunnen’ gezegd. Maar in de kop van dit artikel heeft DDS dat verandert naar ‘zullen’.

   Kunnen betekent dat men de mogelijkheid heeft, maar niet het plan. De kop van DDS verandert dat naar ‘zullen’ wat duidt op een plan/voornemen.

   Een subtiele aanpassing van de werkelijkheid in het kader van agitprop tegen Iran.

 5. Floris

  De trol schreef:

  “DDS presenteerde hier al vaker dit soort berichten die bij nader inzicht allemaal broodje aap bleken te zijn: Iraanse leiders werden woorden in de mond gelegd die ze nooit uitspraken.
  Hier wordt het wel heel bont gemaakt door te citeren uit The Washington Free Beacon, een belachelijk leugenachtig en extremistisch blog waarbij vergeleken zelfs Xandernieuws nog betrouwbaar oogt.”
  ————————————————————————
  Je hebt zeker gemist dat ze linken naar FARS:

  http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13950303001468

  Een stelletje levensgevaarlijke havikken zijn het.

  1. ceteris paribus

   Zeker, Floris, en in die bron wordt niets van die strekking gezegd.

   1. Floris

    Die bron gaat over de havikachtige uitspraken van de geestelijk leider en komen volledig overeen met wat Van der Galien noteert. De uitspraak over de 8 minuten is afkomstig van een militair en wordt ook opgetekend door AlArabiya: http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2016/05/23/We-can-destroy-Israel-in-less-than-8-minutes-Iranian-commander.html

    Nogal voorbarig en wensdenkerig om dit zo makkelijk als een broodje aap verhaal weg te zetten, Wim.

    1. Nog1

     @ Floris

     Je moet iets beter lezen. In de echte bron gaat het over KUNNEN vernietigen, maar Michael heeft het (zie de kop van dit artikel) over ZULLEN vernietigen.

     Ze komen dus niet volledig overeen. En het verschil is significant.

     1. ceteris paribus

      Ook de eerste bron, die spreekt over kunnen, is een verzonnen bericht. Die verwijst weer door naar een bericht waaruit blijkt dat dit ook niet is gezegd.

 6. Beukman

  Nog los van de vraag in hoeverre het berichtje hierboven betrouwbaar is: het is zeer gebruikelijk en logisch dat landen in deze regio voor de eigen Bühne keiharde havikstaal uitslaan, terwijl intern en om de onderhandelingstafel die toon ontbreekt.

  1. van Urk

   Inderdaad Beukman maar behalve Israel als grote vijand heeft Iran nog meer vijanden. Iran destabiliseert het Midden-Oosten. Het ondermijnt belangrijke soennitische landen-zoals Saoedi Arabie en de Golfstaten door het ondersteunen van sjiitische opstanden. Zo wil Iran controle krijgen over die landen, die samen meer dan vijftig procent van de wereldwijde olie en gas reserves bezitten. Iran heeft grotendeels de macht overgenomen in Syrie en Libanon, en in 60 procent Irak. En dat behalve Israel ook Arabie de dreigingen zeer serieus neemt blijkt alleen al hoeveel extra bommen(19000 smartbombs) het besteld heeft uit Amerika waarvan er ook 1500 BLU-109 “bunker busters”. Echter alleen de zwaarste types als de GBU-28(die Israel ook heeft) en de zwaardere type GBU-43 zijn in staat om diep onder de grond gebouwde Iraanse kerninstallaties te vernietigen.

   1. ceteris paribus

    Van Urk,
    De enige destabiliserende factor in het Midden Oosten is Israël dat met een misdadige landroofpolitiek en permanente oorlogsmisdaden jegens het Palestijnse volk symbool en belichaming van Westers imperialisme en militaire dominantie is.
    Iran viel nog nooit een ander land aan.

    1. van Urk

     Overdreven voorbeeld wat u beweert over de navel van de wereld de enigste plaats waar Joden zichzelf verdedigen kunnen tegen de oorlogsmisdaden van Palestijnse terroristen en een vuist kunnen maken tegen bedreigingen van buitenaf C.P. en dat weet u ook best. Iran heeft misschien nooit een ander land persoonlijk aangevallen maar doet dit wel met speldenprikken door steun aan sjiitische terreurgroepen te geven om die landen op die manier te demoniseren en lam te leggen.

    2. Kodi

     1. Wanneer werd het land “Palestina” opgericht en door wie?
     2. Welke waren zijn buurlanden?
     3. Wat was zijn hoofdstad?
     4. Wat waren zijn belangrijkste steden?
     5. Noem tenminste één “Palestijnse leider” voor Arafat.
     6. Wat was de taal van het “land Palestina”?
     7. Welke was de belangrijkste religie in het “Antieke land Palestina”?
     8. Hoe heette de munteenheid van het land?
     9. Kies een willekeurig datum in de geschiedenis en zeg wat ongeveer de wisselkoers van de “Palestijnse” munteenheid tegenover de Amerikaanse dollar, de Duitse Mark, het Britse Pond, de Japanse Yen of de Chinese Yuan was op die datum.
     10. Aangezien er nu niet zo´n land “Palestina” bestaat, wat veroorzaakte zijn ondergang en wanneer gebeurde dit?
     11. Waarom probeerden de “Palestijnen” nooit onafhankelijk te worden vóór de vernietigende nederlaag van de invasielegers van Arabische landen in de Zesdaagse Oorlog van 1967?

  2. ceteris paribus

   Beukman, ik tref op DDS regelmatig berichten aan waarin Iraanse leiders worden opgevoerd die de vernietiging van Israël prediken. Als je op zoek gaat naar de bron van die berichten blijken ze zonder uitzondering verzonnen of vervalst.
   Een merkwaardig verschijnsel.

   1. van Urk

    Vernietigen dat zozeer nog niet beste C.P. Maar ze spreken anders niet veel lof over Israel en op hun raketten staan weleens teksten opgeschreven richting het adres aan Israel. En wat moet Iran trouwens met ballistische raketten die zo ver moeten gaan reiken? http://www.youtube.com/watch?v=PWWPZ4IJCRE&feature=youtu.be

   2. Ali Yas

    Iran heeft al heel lang de vernietiging van Israël op het oog. Ali Khamenei zei in 2001 nog (in het Farsi, maar vertaald): “Het is de missie van de Islamitische Republiek Iran om Israël te wissen van de regionale kaart”. Andere leiders hebben dingen gezegd van gelijke strekking, allemaal in navolging van de grote imam Ayatollah Ruhollah Khomeini (in dit deel van de wereld vooral bekend vanwege zijn terdoodveroordeling van Salman Rushdie).

    1. ceteris paribus

     De heer Yas lijkt inmiddels ook te beseffen dat dit bericht op een leugen berustte en schakelt snel door naar een nieuw (hoogstwaarschijnlijk ook verzonnen) citaat waarvan de bron helaas niet kan worden achterhaald.

     Hoe lang gaat dit leugencirucus door?

  3. Floris

   Beukman weet wat de leiders van Iran intern denken en zeggen…

   Mag ik even hartelijk lachen?

   1. Beukman

    @Floris

    Ben je al uitgelachen? Het kan geen kwaad om dit stuk uit de Volkskrant even te lezen. Hierin worden de woorden van Khamenei geduid, en wordt ook het punt uitgelegd dat ik maakte: dat harde uitspraken een verborgen betekenis kunnen hebben. Hoe ik dat dan weer weet, terwijl jij om de tuin wordt geleid? Ik heb nog nooit van m’n leven een politicus op zijn woord geloofd.

    http://www.volkskrant.nl/buitenland/zei-khamenei-nu-echt-dat-iran-israel-gaat-vernietigen~a4140286/

    “Maar wat heeft Khamenei dan wél gezegd? ‘Eigenlijk had hij twee boodschappen’, legt Erdbrink uit. ‘Ten eerste moet de wereld niet denken dat Iran door deze atoomdeal verandert. ‘Wij houden vast aan onze afkeer van Israël’, wil hij maar zeggen. En daarnaast is het een boodschap voor de hardliners van Iran zelf. Khamenei wil hen geruststellen: er is een deal met de VS, maar onze politiek verandert niet.'”

    1. Kodi

     De deal met Iran is er dus zo eentje waarbij Iran de taqiyya toepast. Dat is geen deal, maar een ripdeal. Hoe luidt het gezegde ook alweer? Iets met “Liever geen akkoord dan een slecht akkoord”. Die deal is dus een wassen neus. Iran gaat gewoon door met hun agenda van Islamitische oorlog, haat en vernietiging. Ben ik nou zo slim of zijn anderen zo dom dat ze Islamitisch Iran op hun taqiyya vertrouwen?

  4. Kodi

   En alzo zijn de woorden en de afspraken met dit soort Moslims dus niets waard. De havikstaal voor eigen parochie is het werkelijke gezicht wat schuilt achter de Islamitische taqiyya.

 7. Kees

  Dat er mensen zijn die nog steeds niet snappen dat oa Hamas de grootste vijand is van de Palestijnen, verbaast me keer op keer. Vrijwel de hele Arabische wereld laat het lot van de Palestijnen koud, ze hebben ze alleen nodig om Israel zwart te kunnen maken en zo hun eigen achterlijkheid te maskeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.