Lastig moment voor Max Verstappen: persconferentie samen met gedegradeerde Daniil Kvyat

De gepromoveerde Verstappen zit straks naast de gedegradeerde Kvyat… Ongemakkelijk!

Het leven in de Formule 1 is niet alleen lastig op het circuit, maar ook daarbuiten. Want wie zou het niet ongemakkelijk vinden om naast degene te zitten die je net hebt vervangen? Dat is namelijk wat Max Verstappen straks te verduren krijgt bij de persconferentie van Red Bull. Hij zit daar naast Daniil Kvyat, die hij vervangen heeft bij Red Bull Racing.

“De één z’n dood, is de ander z’n brood” geldt ook in de Formule 1. Toen Kvyat werd gedegradeerd van Red Bull Racing naar Toro Rosso, was dat namelijk goed nieuws voor Max Verstappen: de Nederlander maakte onmiddellijk promotie en mag voor Red Bull Racing uitkomen bij de Spaanse Grand Prix. Zuur voor Kvyat, maar fantastisch voor Verstappen. Onze 18-jarige landgenoot was véél te goed voor het B-team Toro Rosso, en het is dan ook alleen maar terecht dat hij nu voor een echt topteam gaat rijden.

Vanmiddag zit Verstappen bij een persconferentie samen met Daniil Kvyat, aan de vooravond van de Spaanse Grand Prix. Maar de echte uitdaging komt natuurlijk bij de Grand Prix zélf: Max Verstappen moet hier laten zien wat hij kan. Wat is een betere plek voor zijn debuut dan het zonnige Barcelona? Hopelijk weet Verstappen direct keiharde resultaten binnen te slepen, en mogelijk zelfs een podiumplek te halen. Dan laat hij in één klap zien dat hij zijn promotie dubbel en dwars verdient.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

 1. Mar

  Paul, het is niet een persconferentie van Red Bull maar de FIA persconferentie met coureurs (wisselend per GP), die altijd op donderdag voor de race plaatsvindt.

  FIA press conference schedule – Spain

  Thursday, May 12, 1500 hours local time (1300 GMT)
  Fernando Alonso (McLaren), Lewis Hamilton (Mercedes), Daniil Kvyat (Toro Rosso), Kevin Magnussen (Renault), Carlos Sainz (Toro Rosso), Max Verstappen (Red Bull)

  Op vrijdag is er altijd een FIA persconferentie met teambazen (wisselend per GP)

  Friday, May 13, 1600 hours local time (1400 GMT)
  Cyril Abiteboul (Renault), Maurzio Arrivabene (Ferrari), Robert Fernley (Force India), Yusuke Hasegawa (Honda), Christian Horner (Red Bull), Toto Wolff (Mercedes)

  http://www.formula1.com

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.