Max Verstappen start in de Spaanse Grand Prix, maar Lewis Hamilton heeft kritiek

Een nieuwe stap in zijn jonge carrière. Succes Max! Helaas komt Lewis Hamilton met kritiek…

De spanning is enorm voor Max Verstappen. Waar hij zo lang naar heeft uitgekeken, is eindelijk een feit want deze ochtend start hij in de Grand Prix van Spanje, in Barcelona. Met een serieuze wagen van Red Bull Racing is het geen onrealistisch scenario dat Max Verstappen keiharde punten gaat binnenslepen voor zijn team. Sterker nog, de jonge coureur gaat direct voor een podiumplek.

Helaas is niet iedereen laaiend enthousiast over de kansen die Max Verstappen krijgt. Lewis Hamilton, die zelf op 22-jarige leeftijd debuteerde bij McLaren, meldde gisteren dat hij het onterecht vindt dat Verstappen is geswitcht met Daniil Kvyat. Als het aan Hamilton ligt, had Kvyat lekker mogen blijven doorstuntelen bij Red Bull Racing, en had Verstappen nog een hele tijd bij B-team Toro Rosso moeten wachten op échte kansen:

“Het is goed van Red Bull dat ze jong talent naar voren schuiven, maar ze moeten wel snappen dat jonge coureurs tijd nodig hebben om voortgang te boeken. Vergissingen gebeuren nu eenmaal. Het is een zware beslissing om een coureur uit een team te halen waar hij goed zit, en hem ergens anders te zetten.”

Leuk dat Hamilton het zo opneemt voor Daniil Kvyat, maar de feiten spreken voor zich: bij de Russische Grand Prix veroorzaakte Kvyat een botsing met twee andere coureurs: zowel Vettel als Ricciardo werden aangetikt door de 22-jarige Rus. En het is sneu voor Kvyat dat hij uit een team werd gehaald waar hij het naar zijn zin had, maar waarom focust Hamilton niet op de prachtige kans die Verstappen krijgt? Gunt hij onze Max zijn succes niet?

Max Verstappen zat namelijk helemaal niet goed bij Toro Rosso en had het daar niet naar zijn zin – sterker nog, hij was gewoon een paar maten te groot voor dit opleidingsteam. Vandaag krijgt hij de kans om Lewis Hamilton en iedereen te laten zien dat hij ook écht recht heeft op zijn plek in Red Bull Racing. Niet iedereen vindt het vanzelfsprekend dat hij daar aan de slag mag, dus hij moet extra goed zijn best doen om zich te bewijzen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Top

    Hamilton is een ‘woosie’. Een over het paard getild en verwende kleuter, die alleen kan winnen, omdat hij het beste materiaal mag besturen.
    “Haal je achteruitkijkspiegeltje maar van je auto af. Jij kan Max straks alleen nog maar in de uitlaten bekijken”!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.