Medewerkers IND moeten cursus islam volgen: 'Allahu akhbar roepen is heel normaal'

Geen categoriemei 02 2016, 12:00
De politieke correctheid blijft om zich heen meppen in ons land.
Medewerkers van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) moeten namelijk een cursus islam voor beginners volgen. Dit omdat ze tegenwoordig veel in contact komen met moslims die als 'vluchteling' naar Nederland zijn gekomen. Het is belangrijk dat zij het verschil weten tussen een gewone moslim en een potentiële terrorist. En daar gaat het blijkbaar vrij vaak mis:

"Als iemand tijdens een verhoor de term ’Allahu akbar’ laat vallen, wil je niet dat medewerkers gelijk denken dat er een terrorist tegenover hen zit. Voor veel moslims is dit een uitdrukking die zij regelmatig gebruiken als ze iets bijzonders zien."

Twee vragen:
1. Hoe achterlijk zijn die IND'ers dat ze dat niet weten? Jan met de Pet weet dat nog, waarom zij dan niet?
2. Wat zegt het over 'gewone moslims' dat het lastig is voor IND'ers om hen te onderscheiden van extremisten?
Ik zou er heel wat voor over hebben om gesprekken bij te wonen van IND'ers met wannabe immigranten, en dan vooral om die IND'ers te horen uitleggen wanneer iets wel acceptabel is, en wanneer niet. Bijvoorbeeld: 'Ja, hij gelooft dat hij het recht heeft om zijn vrouw te slaan. Maar ja, dat is gewoon cultureel he. Kijk die andere man denkt dat hij zijn vrouw ook zomaar mag doden als ze zijn bevelen niet uitvoert. Dat gaat dan weer wat te ver.'
Of erger nog: 'Nou ja, zijn vrouw respecteren leert 'ie uiteindelijk wel, maar dat hij denkt dat 9/11 Osama bin Laden in een held veranderde is andere koek.'
Wat een flauwekul om hier je tijd aan te verspillen. Als een IND'er niet weet of een bepaalde islamitische avonturier een 'normale moslim' is of een 'extremist' moet die persoon gewoon buiten de landsgrenzen worden gehouden. Alleen écht verlichte immigranten, mensen die onze waarden 100 procent delen en bij wie er geen enkele twijfel is over hun denkbeelden, zijn welkom.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten