Ongelooflijk! Jongen met Down Syndroom wordt jongste ondernemer in zijn dorp

Toen Blake Pyron geboren werd vertelden artsen zijn moeder dat hij, net als andere kinderen met het Syndroom van Down, heel veel dingen niet zou kunnen doen.

Mary Ann Pyron legt uit:

“Als je als vrouw een geestelijk gehandicapt kind krijgt vertelt de hele maatschappij je dat je niet teveel van hem of haar moet verwachten. Heel veel moeders krijgen te horen: ‘Dit zijn allemaal dingen die jouw kind nooit zal kunnen doen’.”

Hoewel dat soort ‘advies’ ongetwijfeld goed bedoeld is, is het a) bijzonder moeilijk voor moeders om dit te verwerken, en b) simpelweg niet waar.

Nu Blake 20 jaar oud is bewijst hij dat door zijn eigen ijszaak te openen. Daarmee is hij ook meteen de jongste ondernemer in zijn dorp Sanger, waar meer dan 7.000 mensen wonen.

Blake’s carriere begon bij een grilrestaurant waar hij tijdens zijn middelbare schooljaren werkte. Hij had het er ontzettend naar zijn zin en deed goed werk, maar helaas sloot het zaakje in zijn laatste schooljaar zijn deuren. Daardoor had hij geen baan meer.

In plaats van bij de pakken neer te zitten besloot Blake om zélf iets te gaan doen. Zoals zijn moeder uitlegt:

“Hij miste zijn klanten enorm. Hij wilde dolgraag werken. Maar in ons kleine dorp zijn er niet veel banen beschikbaar voor mensen met handicaps.”

En dus nam Blake het heft in eigen hand. Samen met zijn ouders ging hij om tafel zitten en begonnen ze te brainstormen. Wat voor werk kon Blake doen? En waar hield hij van. Het antwoord: hij hield van ijsjes en mensen, en zijn grote kracht was om met anderen om te gaan.

En zo werd het idee geboren om hem zelf een ijssalon te laten openen. Toen de gemeenschap hoorde dat hij dat van plan was zette iedereen zich erachter, waardoor het zaakje er snel kwam. Nu mag Blake zich ondernemer noemen, en heeft hij een jonge vriend van de familie, de 15-jarige Tanner Maples, in dienst.

Blake’s geheim en dat van zijn ouders? Hoewel iedereen hen vertelde dat Blake dit nooit kon doen gaven zij de moed nooit op. Zij geloofden dat Blake wel degelijk nuttig kon zijn, en voor zichzelf zou kunnen zorgen.

Kijk hier de video over Blake, onze nieuwe held:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.