Politieagent reageert op oproep uit asiel, vertrekt met een lieve haarbal in zijn armen

Een routine-oproep veranderde voor één politieagent in één van de mooiste en liefste dagen van zijn leven. Hij vond namelijk een nieuwe beste vriend.

Marcus Montgomery kreeg te horen dat er problemen met een oud-werknemer waren bij een lokaal asiel. Hij ging natuurlijk meteen op pad om in te grijpen.

Eenmaal daar loste hij het probleem vrij snel op. Maar toen keek hij om zich heen en zag hij opeens een geweldig lieve puppy zitten.

“Toen ik hem zag zei ik tegen de medewerkers dat ze de puppy uit mijn blikveld moesten halen omdat ik hem anders mee naar huis zou nemen,” zegt Marcus. Driemaal raden wie uiteindelijk een puppy mee naar huis nam?

Agent Marcus wilde de puppy eerst liever niet meenemen omdat hij zoveel werkt dat hij bang was dat hij geen tijd voor hem zou hebben. Voordat hij definitief nee zei sprak hij met zijn vriendin die ook bijzonder veel van honden houdt. Zij overtuigde hem ervan dat ze hem samen prima aankonden. Het gevolg: Marcus ging samen met de puppy naar huis.

De agent legt uit:

“De opzichter legde me uit dat de puppy gevonden werd in een doos achter één of ander gebouw. Op dat moment vroor het letterlijk in onze stad. Ik kon alleen maar denken aan hoe de arme puppy ongetwijfeld rillend van de kou wachtte op iemand die hem zou redden. Mijn hart deed er pijn van. Ik heb hem horen janken en zeuren en ik kan me er iets bij voorstellen hoe hij zich toen voelde.”

Omdat hij dat zo ontzettend zielig vond en de puppy zo lief was nam Marcus hem dan toch mee. De naam van de nieuwe hond? Kylo, als in Kylo-Ren, uit Star Wars. Zijn andere hond heet Vader, dus samen zijn ze een geweldig duo.

Marcus zegt dat hij Kylo voorlopig opvoed zodat hij over een paar maanden hopelijk naar een ander gezin kan, waar gezinsleden meer tijd voor hem hebben. Als ik de boel zo kan inschatten betwijfel ik dat hij de lieve pup dan zal laten gaan, maar dat is natuurlijk zijn probleem. Ha!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.