Schaamteloos: Goedele Liekens geeft lesje 'seksuele voorlichting' in de Tweede Kamer

Geen categoriemei 19 2016, 16:00
Geheel terecht gaan de christelijke partijen er niet naartoe.
Gekker dan dit wordt het niet:

De christelijke politieke partijen boycotten het lesje seksuele voorlichting dat seksuoloog en tv-maker Goedele Liekens in de Tweede Kamer geeft. ChristenUnie en SGP zien niks in de 'poppenkast' en 'platvloerse en banale' toon van de seksles. Ook het CDA heeft er geen trek in.

De meeste Kamerleden zijn gehuwd en hebben zelf vaak kinderen (en zelfs kleinkinderen!), dus waarom zij een les seksuele voorlichting zouden moeten krijgen is mij een raadsel. Volgens Liekens en andere 'seksuele voorlichters' is het echter van belang om duidelijk te maken hoe dit aan kinderen wordt geleerd, en wat er te verbeteren valt.
SGP-Kamerlid Roelof Bisschop vindt dat geheel terecht belachelijk:

De les, op verzoek van PvdA en SP georganiseerd door kenniscentrum Rutgers, moet seksuele voorlichting op scholen weer op de kaart zetten. Dat behoort weliswaar tot de kerndoelen van het onderwijs, maar Rutgers wil dat weerbaarheid daar ook onder valt. "Seksuele voorlichting gaat nu vaak over bloemetjes en bijtjes en pas op voor soa's," zegt een woordvoerder van Rutgers. "Maar het aangeven en herkennen van eigen grenzen is ook belangrijk."

Dat lijkt me ook ja, maar ook dat lijkt me geen taak van de overheid. Publieke scholen hebben zich hier helemaal niet mee te bemoeien, nee, ook niet als we het hebben over het doorgeven van SOA's en dergelijke. Het is aan ouders om hun kinderen hierover te informeren... en ook over de vraag wanneer je al dan geen seks kunt hebben (of zou moeten hebben).
Een school heeft daar helemaal niets mee te maken. Onderwijs moet onze kinderen voorbereiden op een goede baan, that's it. Het opvoeden van kinderen is de verantwoordelijkheid en het recht van ouders, niet van Goedele Liekens (of all people).
ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins noemt de les "een poppenkast met camera's en Goedele Liekens," waar hij absoluut geen zin in heeft. Dat is logisch, maar Bruins zou nog veel verder moeten gaan: dit soort theatershows zijn leuk in een private setting, maar niet in het parlementsgebouw. En trouwens ook niet in scholen.
Liekens en haar losgeslagen vrienden, die kinderen vertellen dat seks iets heel leuks is waar je lekker van kunt genieten (zonder daarbij te vertellen dat het bedoeld is voor mensen die van elkaar houden en een serieuze relatie met elkaar hebben) 'als je het veilig doet,' moeten maar lekker een andere lokatie zoeken om te hobbyen. Met de politiek heeft het in ieder geval niets van doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten