Yes! Twitter wordt op de schop gezet, past limiet van 140 karakters aan

Geen categoriemei 25 2016, 10:00
Er zijn grote veranderingen op komst voor Twitter. En daar zijn wij als fervente Twitter-gebruikers maar wat blij mee.
Jack Dorsey, de befaamde oprichter van Twitter, heeft laten weten aan de BBC dat hij Twitter behoorlijk op de schop gaat zetten. De belangrijkste verandering is dat het aantal karakters (140 nu) dat je kunt gebruiken in het najaar verruimd wordt. Dorsey:

"Onze prioriteit ligt dit jaar bij het perfectioneren van ons product. We willen het simpeler maken."

Dat probeert Twitter onder meer door video's, links en afbeeldingen niet langer af te trekken van het aantal karakters. Datzelfde geldt voor mentions van andere Twitter-users. Op dit moment gaat het af van je ruimte als je mij aanspreekt, @MichaelvdGalien. Dat zijn 16 karakters (met een spatie ervoor en erna zelfs 18) die je nooit terugziet. Dat wordt later dit jaar anders: dan tellen die karakters dus niet meer mee.
Geweldig natuurlijk: op dit moment moet je tweets soms raar afkorten omdat je anders net over die 140 karakters gaat. Dat zal dan anders zijn.
Daar komt bij dat tweets die met een andere username beginnen op dit moment alleen te zien zijn voor mensen die beide twitteraars (degene die tweet en degene die genoemd wordt aan het begin van de tweet) volgen. Dat verandert: binnenkort zijn ze te zien voor alle volgers van de twitteraar in kwestie. Dat is mooi omdat we op die manier af zijn van de punt voor een username. Op dit moment proberen we die beperking te omzeilen door een tweet te beginnen met een . gevolgd door een username, dus .@MichaelvdGalien. Dat hoeft vanaf de herfst/winter niet meer. Dat lijkt niet alleen prettiger, maar is ook gemakkelijker in het gebruik, zeker voor nieuwe gebruikers die niet op de hoogte zijn van alle regels.
Dorsey:

"Het is onlogisch en we zien dat gebruikers er omheen werken door bijvoorbeeld een punt aan het begin van de tweet te plaatsten. Dat ziet er lelijk uit en is verwarrend."

Hoewel er experts zijn die betwijfelen dat deze veranderingen ervoor zorgen dat alle problemen bij Twitter worden opgelost -- het actieve gebruik blijft de laatste jaren hetzelfde, er zit dus weinig groei in -- is het wel degelijk een stap in de juiste richting. Eenvoudiger, gemakkelijker, en mooier; als Dorsey zo doorgaat zal het Twitter binnenkort weer voor de wind gaan, daar ben ik van overtuigd.
En daar ben ik maar wat blij mee. Twitter is en blijft namelijk één van mijn meest geliefde sociale netwerken. Het is echt geweldig om politiek nieuws te volgen en met duizenden mensen te communiceren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten