Aanhanger religie van de vrede steekt dochter levend in brand omdat ze een man gevonden had

Een 18-jarig meisje uit Pakistan is levend verbrand door haar moeder en broer omdat ze tegen hun wensen in getrouwd was met een man. De familie van het meisje had of iemand in gedachten of vond de grote liefde van haar leven niet goed genoeg voor het aanzien van de familie. En dus werd het arme meisje op barbaarse wijze vermoord door haar bloedeigen moeder.

Zeenat Rafiq was 18 jaar oud en wist wat ze wilde. En dat was eerst en vooral niet om met een man te trouwen die haar familie voor haar uitkoos. Ze was stapelverliefd op een andere jongen, Hassan Khan, en hij op haar. Daarom liep ze weg. De twee trouwden met elkaar en lieten Zeenat’s achterlijke familie achter.

Op een gegeven moment hoorde Zeenat dat haar familie zich weer met haar wilde verzoenen. Iedereen met kennis van ‘eerwraak’ had het meisje kunnen vertellen dat dit waarschijnlijk een list was, maar ze kon deze mogelijkheid niet ongebruikt voorbij laten gaan. En dus ging ze terug naar haar familie in Lahore.

Toen ze aankwam bij haar ouderlijk huis pakte haar oudere broer haar vast waarna hij haar met grof geweld vast bond aan een bed. Daarna gooiden haar broer en moeder benzine over haar heen.

Het meisje was ongetwijfeld in paniek, maar ze kon niets doen. Ze zat vast. Nadat ze met benzine overgoten was werd ze — met bed en al — in de fik gestoken. Door haar eigen moeder. Ze overleed ter plekke.

Nadat ze haar bloedeigen dochter op deze vreselijke wijze vermoord had meldde Parveen Bibi zich bij de autoriteiten. De politie zegt dat ze absoluut geen spijt heeft van haar onmenselijke misdaad. Zoon-moordenaar Ahmer Rafiq is gevlucht, naar hem wordt nog steeds gezocht.

En ondertussen vertelt links ons nog altijd dat alle culturen gelijk zijn. Het is om misselijk van te worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Svetlana

  Dit hoort gewoon bij hun cultuur. Wij hebben vroeger ook vrouwen vastgebonden en levend verbrand, waarschijnlijk nog veel vaker dus wie zijn wij om dit te veroordelen. De positieve aspecten van de islam overwegen toch op tegen de nadelen. Het is de religie van liefde en vrede. Deze moeder kun je ook niet kwalijk nemen want ook al was ze fout om haar dochter te verbranden gelooft ze zo sterk aan Allah en dat als ze dit vreselijke daad zou doen dat haar dochter vergeven is door Allah en in de hemel terecht komt.

  Zo moet je dat ook bekijken

  1. toetssteen

   @Svetlana
   Ga hulp zoeken.

 2. Seneca

  Niet zo somber Michael. Tenslotte zijn het aanhangers van de islam en als ik de islam theologen onde ons zoals Rutte, van Aartsen, van der Laan, Obama cs en zo kan ik er nog een paar noemen, is islam uitsluitend vrede. Een bizar soort vrede.

 3. Svetlana

  Inplaats om zo veroordelend te zijn laten wij ons solidair opstellen met die arme moeder die zich gedwongen voelde tot deze vreselijke daad. Ze heeft haar dochter verloren en zoiets is voor een moeder vreselijk om mee te maken.

  1. Wachteres

   DDS, hebben jullie geen mannen in witte jassen die deze vrouw af kan voeren?

   1. Beukman

    Niet zo flauw, @Resje. Svet is de enige echte trol op DDS, zo iemand hoort er gewoon bij. Je kan hem lezen, maar als je je ergert, lees je hem gewoon niet, want anders laat je je kennen.
    En áls je reageert, dan doe je dat met in je achterhoofd dat je reageert op een trol.
    Leven en laten leven dus.

    1. ceteris paribus

     Het is opmerkelijk dat mevrouw Wachteres nimmer protesteerde tegen de tweede echte trol op dit blog, The Oracle.

     1. Beukman

      Maar hier verschillen we toch van mening. Svetlana potst hier louter om te provoceren. Maar als je het onkruid en de geweldsfantasieën wegkapt uit Oracles bloemrijke proza, dan hou je wel degelijk een onderbouwde mening over van een beslist geen domme man. Om die reden beschouw ik hem niet als een trol.

    2. Wachteres

     Dit is geen trol, @Beukie. Zij meent heel serieus wat ze zegt.

     Een mens doet blijkbaar veel wijsheid op bij cursussen van de anti-fascisten.

     1. Beukman

      @Resje
      Svet is geen vrouw maar een man. En hij speelt de rol van karikaturale anti-fascist met verve. Ik lees de woedende reacties die hij hier uitlokt met plezier.
      Ga zo door, Svetlana!

   2. Wachteres

    … die deze vrouw af KUNNEN voeren…. een man is niet voldoende, ben ik bang.

  2. van Urk

   Houden moslims uit achterlijke culturen uberhaupt wel van hun eigen kinderen?

 4. ceteris paribus

  Wat heeft dit tragische verhaal met de islam te maken?

  1. van Urk

   Gebeurt wel vaker onder moslims. Vooral die uit Pakistan.

 5. toetssteen

  Ik ben blij dat wij in dat volgens sommigen ‘verselijke’ land vrij kunnen kiezen. Laten we dat aub zo houden!
  Op Joop krabbelt Han vd Horst al achteruit en houdt een betoog inzake het shariahuwelijk. In plaats van dat men keihard neeee gilt en stelt dat een krabbel bij de burgerlijke stand (poespas is absolute humbug en eigen blabla) omwille van de eventuele rechten van de kinderen uit de verbintenis, trekt men de hele rimram van stal. Tot aan de katholieke kerk toe, zucht, waar scheiden inmiddels gewoon kan. Best logisch, wie trouwt er nog voor de kerk hier ten lande?

 6. Pimsch

  Tja, Svetlana, het is nu eenmaal hun eigen cultuur en dus mag niemand ze veroordelen.
  Hooguit verwerpen en zich ervan distantieren.
  Laten we ons terugtrekken in introspectie en luisteren naar de bachcantate “O mens beween uw zonde groot”.
  En “oordeelt niet opdat gijzelve niet wordt veroordeeld. Want met de maat (of is het mate) waarmee gij oordeelt zult gij worden veroordeeld.”.
  Dus rest ons het zwijgen. En hopen dat onze levenswijze en mentaliteit deze barbaren tot inkeer zal brengen.
  En sturen we missionarissen naar dit grimmige land om de blijde boodschap met liefde en omhelzing uit te dragen, net als in Papoea Nieuw Guinea en Borneo.
  Echter die koppensnellers waren niet grondig aangeleerd om afgesloten te zijn voor het christendom.

 7. H.Vaes

  Svetlana zegt….dit hoort gewoon bij hun cultuur…….en die afschuwelijke achterlijke cultuur is ons huidige kabinet met het grootste deel van de tweede kamer….met welkomstliederen aan het binnenhalen…. om ons land met hun komst te VERRIJKEN ..Wie begrijpt het nog???????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.