Amerikaanse moslimleider: ‘De islam is hier om te domineren’

Vrede zij met u (zolang u de islam maar omarmt!).

Haitham Ibn Thbait is een Amerikaanse leider van Hizb ut Tahrir, een bekende fundamentalistisch-islamitische organisatie. Om mij volstrekt onbekende redenen krijgt hij echter alle ruimte om zijn intolerante denkbeelden te verspreiden:

Haitham Ibn Thbait, of the American chapter of Hizb Ut-Tahrir, recently exhorted American Muslims to avoid falling into the “electoral trap” and called upon them not to vote in the U.S. elections, saying that getting Muslims to vote was part of an effort to assimilate them and that they had been “tricked” into voting for Clinton, Bush, and Obama in the past. Speaking at the Khilafah 2016 conference, held in Chicago on May 15, Ibn Thbait further called Obama a “terrorist” and said that “Islam is here to dominate.” The address was posted on YouTube by Hizb Ut-Tahrir on May 20.

Deze conferentie vond plaats in de Amerikaanse stad Chicago, de stad van Barack Obama. Hoewel je zou denken dat Ibn Thbait Obama daar daarom een beetje zou prijzen, bleek het tegendeel waar te zijn. Hij noemde de president een terrorist en voegde eraan toe dat de islam in Amerika is “om te domineren.” Daarbij maakte hij duidelijk dat moslims niet moeten deelnemen aan het democratische proces, dat hij als onislamitisch en dus onrein beschouwt.

Hij zei dan ook letterlijk:

“Islamitisch activisme in een systeem van ongelovigen is verboden.”

Met andere woorden, moslims die wel meedoen aan het democratische proces handelen wat hem betreft in strijd met Allah’s wil.

Knettergek natuurlijk, maar het allerergste is dat veel aanwezigen zijn mening delen. Zo werd er regelmatig “Allahu Akhbar” of “God is groot” gescandeerd toen Ibn Thbait losging.

Het publiek reageerde op dezelfde manier toen deze opperfundamentalist het volgende zei:

“We hebben Obama in Caïro gezien, en later in Baltimore, waar hij vertelde welk soort islam in zijn ogen acceptabel is. Broeders en zusters, Obama is niet een islamitische geleerde. Hij is een terrorist. Hij representeert een terroristisch systeem. Hoe halen we het in ons hoofd om hem de macht te geven om ons te vertellen wat de islam is?”

Hij ging verder:

“Ze proberen je te intimideren zodat je hun manier van leven omarmt. Ze willen onze islam veranderen. Zij zijn niet onze poppenspelers en wij zijn niet hun trekpoppen. We zijn een zegening en een medicijn. We hebben duidelijke oplossingen voor de mensheid, en we moeten ons ook zo gedragen. Moslims in het Westen zijn deel van deze worsteling. We moeten onze impact in deze wereldwijde strijd niet onderschatten. We moeten eerlijk zijn over wie we zijn, wat onze wereldwijde doelen zijn, en altijd en overal het systeem van de [red.: politieke] islam propageren, en het uitleggen aan zowel moslims als niet-moslims. Val niet in de democratische val.”

Natuurlijk is het sowieso zorgwekkend dat er moslims bestaan als deze Ibn Thbait, maar het is nog erger dat hij alle ruimte krijgt om deze hatelijke ideologie te verspreiden. Veel jonge moslims zullen naar hem luisteren en zijn denkbeelden overnemen. En dat zal op termijn voor enorme problemen zorgen. Sterker nog, dat doet het nu al.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. sarko

  Is er geen leuker onderwerp, iedereen is er wel van overtuigd dat alles waar funda voorstaat nie goet is.
  Eh behalve als je een huis zoekt,..

  1. Houtlijm

   Nee Sarko, er zijn geen leukere onderwerpen. Tenzij je je ogen sluit voor de realiteit en op een roze wolk wilt zweven. De politieke islam is een monstrum en dient uitgeroeid te worden. Doe je ogen dus maar wijd open……

   1. sarko

    Denk je dat ik mijn leven met al die ellende ga vergallen .
    Heb de indruk dat veel mensen geobsedeerd zijn door islam en zijn uitwassen en heerlijk aan de tepel hangen van DDS….
    Ja, weet wat er speelt en heb DDS niet nodig voor een spontane orgasme 🙂

   2. ceteris paribus

    We hebben in de recente geschiedenis een gruwelijke ervaring met mensen die wereldgodsdiensten willen uitroeien. Het is opmerkelijk dat sommigen daar niets van hebben geleerd.

    1. C.oitus

     En toch gaat het een keer gebeuren, zeker om de islam uit te roeien, ik doe het voor mijn kinderen als de tijd daar is. De tijd is er momenteel nog niet rijp voor maar op een gegeven moment is genoeg. Al is dat het laatste wat ik moet doen in mijn leven het zij zo. het zal zich niet beperken tot alleen Nederland, en ja er zal heel veel bloed vloeien, ook diegene die alles hebben gefaciliteerd zullen op het hakblok komen. Ook jij zult sterven, ik ook hoor maar dat is mij om het even.

     1. Beukman

      “Van de islam kan je niet winnen, alleen verliezen.”
      (vrij naar J. Cruijff)

     2. cmsuijkerbuijk

      Vandaar het linkse defaitistische gedrag! Eindelijk komt de aap uit de mouw: Defaitisme en lafheid!

    2. Houtlijm

     Druiloor Ceteris: ik heb het over de POLITIEKE islam en dat is geen wereldgodsdienst.

     Ik weet het, als je zo graag wilt schreeuwen en je mening verkondigen als jij, is het moeilijk om goed te lezen. Dat maakt het debat met jou ook zo vruchteloos.

 2. Floris

  Wat deze man zegt is volledig in overeenstemming met de islamitische leerstellingen. Leuker kunnen we het niet maken.

  Fundamentalisme an sich is het probleem niet. Behalve als de fundamenten zo rot als een mispel zijn.

  Sam Harris legt uit hoe dat zit: https://www.youtube.com/watch?v=kMFsO58hXVM

 3. Ni28

  In antwoord op de uitspraken van deze Ibn Thbait is Wilders zijn oproep aan de moslims om zich te bevrijden van de islam een welkome aanvulling. De wereldvrede begint met de bevrijding van de moslims zelf door zichzelf. Dat moeten zij willen en dat moeten zij durven. Daarvoor is de partij van Peppie en Kokkie met hun “Denken” niet bepaald meewerkend.

  1. Floris

   Ik zie nog geen begin met willen, laat staan durven.

   En waarom zouden ze ook als de westerse wereld, van Obama tot de paus, voor ze buigt?

   Die gefeminiseerde klootzakken bevestigen ze alleen maar in hun superioriteitscomplex.

 4. Bromsnor

  In Europa zien we ook dat moslims niet integreren…………….moslims leven in West Europa in een parallelle islamitische wereld volgens hun eigen islamitische levenswijze.

  En deze islamitische parallelle wereld in West Europa word met de dag groter.

  “Een recente undercoverreportage van de Deense televisie zorgde bij velen voor een schok.

  Het legde pijnlijk bloot hoe imams, die een gematigde taal spreken wanneer ze met westerlingen praten, een heel ander geluid laten horen aan moslims in de moskee”.

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4313151/2016/06/04/Moslims-bevrijd-uzelf-en-verlaat-de-islam.dhtml

 5. poldi

  Hoog tijd dat de kruistochten van stal worden gehaald.
  Maar dan niet op christelijke grondslag.
  Weg met die intens vervloekte islamisering.

 6. Mar

  Je kan wel dramatisch doen, Michael, maar jij weet donders goed dat vrijheid van meningsuiting ook echt vrijheid van meningsuiting is in Amerika voor iedereen.

  Eerste amendement, weet je wel:
  Het congres zal geen wet aannemen omtrent het vestigen van religie, of het verbieden van de vrije uitoefening daarvan; of het belemmeren van de vrijheid van meningsuiting, of van de pers; of het recht van het volk om zich vredig te verenigen, en de regering te petitioneren voor een herstel van grieven.

  1. zomaar

   @mar , juist hier zit de fout, waar Erdogan op doelde tijdens zijn uitspraken .

   democratie is net een trein , je maakt er gebruik van tot je de plaats van bestemming bereikt hebt .

   en nog wil onze westerse wereld , niets veranderen in hun opstellingen om enkele geloven doctrine ,ideologieën te verbannen uit onze westerse samenlevingen .

   deze meest linkse lulhannesen , denken met links lullen alles op te lossen , en tja helaas word en werd Amerika voor hun begrippen links bestuurd .

   1. Mar

    @zomaar

    Er is een giga verschil tussen de westerse wereld van Europa en die van Amerika.

    De ‘Bill of Rights’ zitten stevig verankerd in de Amerikaanse grondwet en geen president, of het nu een Republikein is of een Democraat, kan en zal daar niet aan gaan morrelen.

    Natuurlijk zijn er wel groepen die anderen vrijheid willen ontnemen en die vind je in alle richtingen, maar die stuiten allemaal op de Bill of Rights waar geen letter aan veranderd kan worden.

  2. zomaar

   @mar is het een drama , dat wij een ons vijandige ideologie de vrijheid van bewegen en preken geven ?.

   JA @mar dat is een drama , de geschiedenis heeft dit al eens meer uitgewezen dat met elke vrijheid de vijand gegund , de huidige samenleving onder de voet gelopen gaat worden .

   1. Mar

    @zomaar

    Nou, zomaar, vrijheid gunnen aan iedereen, niemand bevoordelen of benadelen, is juist de kracht van Amerika en bevolking.

    Europa kan daar een voorbeeld aan nemen. Het meten met twee maten, het willen blijven beslissen wie wel wat mag zeggen en doen en wie niet in eenzelfde geval, is vragen om narigheid.

    Het is toch krom om in de ene week in een mars voor vrijheid van meningsuiting te lopen en de week daarop een persoon veroordelen om iets wat hij heeft gezegd.

    Wilders mag zeggen wat hij wil en die rechtszaak is oerdom. Op zijn beurt moet Wilders weer niet vragen om het ontslag van een professor vanwege ongewenste uitspraken over hem.

    1. zomaar

     @mar , nogmaals een (HAAT) ideologie de vrijheid geven om je samenleving te overlopen , is die vrijheid (verankert in de grondwet ) niet waard , nogmaals de geschiedenis toont ons aan dat deze vrijheid makkelijk misbruikt word en kan worden , dus enkele regeltjes aanpassen is gewenst .

     een voorbeeld (al zou men net als Wilders hier en aanhang , ter verantwoording geroepen worden voor het gerecht ), dit ook de moslims doen die hun haat ideologie hier willen verspreiden .

     en niet de visie van Erdogan nastreven “uitspraak van hem “de democratie is gelijk een trein , je maakt er gebruik van tot je , je bestemming bereikt hebt”, en dan stap je uit !”.

     anders gezegd “de democratie misbruik je , tot jou ideologie de zeggenschap heeft en dan geld alleen nog de islam wetgeving “.

     deze uitspraak van een radicale islam gelovigen moet toch ergens op de wereld bij de links sociale massa doordringen , wat ons (ONZE KINDEREN EN KLEINKINDEREN ) te wachten staat als wij bepaalde wetgevingen niet bijstellen .

     om onze samenleving te behoeden voor een overheersende racistische fascistische ideologie .

 7. Ali Yas

  “het is nog erger dat hij alle ruimte krijgt om deze hatelijke ideologie te verspreiden”

  Hoezo hatelijk, Michael? Hij komt gewoon op voor waar hij in gelooft, en waar hij niet in gelooft (in democratie bijvoorbeeld). Dan moet hij allemaal kunnen zeggen, maar dan moeten anderen ook kunnen zeggen wat ze daarvan vinden. Die moeten bijvoorbeeld kunnen zeggen dat moslims juist wel naar de stembus moeten, dat ze wel moeten assimileren en dat het geloof van moslims niet deugt.

  Het werkelijke probleem is niet dat moslims in het openbaar hun geloof uitventen. Het probleem is dat anderen dat niet doen, omdat een klimaat is geschapen waarin dat niet alleen levensgevaarlijk is maar ook een schande. Die morele ontsporing zal ons allen lelijk opbreken.

 8. Svetlana

  de ISLAM is de religie van de VREDE en die gaat uiteindelijk domineren in het westen. Wen er alvast maar aan !

  1. Geah

   Wij hebben de kennis en wapens en jullie de domheid….want alles wat in de moslimlanden staat is opgebouwd door Christelijke/Joodse kennis en intelligentie…….Jullie kunnen bij wijze van spreken niet eens een Rembrandt schilderen…kijk maar in de rest van die achterlijke landen…..bijna allemaal hutten en verdere armoede…Laat de kennis en de intelligentie maar aan ons over….gaan jullie maar schapen villen….

 9. Geah

  Europa is ook gek geweest om die moslims op de Middellandse Zee uit zee te redden….alles wat je redt komt hier naar toe……..zo komen er miljoenen moslims Europa binnen…en nog steeds worden zij uit zee gehaald…dat is vragen om moeilijkheden…….laat hen daar lekker zitten in die bootjes, Allah ontfermt zich wel over hen….

 10. Ni28

  Het lijkt op een zwarte tragikomedie. Hoofdstuk 1. Het Westen is hun toekomstige vijand aan het redden vanuit zijn christelijke zwakheid voor het mensenleven. Zou de christelijke hond al lang verzopen zijn als de situatie andersom was? Of gered om als slaaf te dienen? Wie weet.

 11. Ruud562

  De geesteszieken die de ideologie dat zich islam noemt aanhangen zijn wel duizend keer gevaarlijker dan de nazi’s uit de vorige eeuw! Helaas hebben net als toen nu ook de volkomen naïeve en politiekcorrecte en egocentrische dwazen de overhand in de politiek en in besturen, waardoor onze democratische waarden en vrijheden als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen. Ergo, al zijn aan het verdwijnen!

 12. Seneca

  Onbegrijpelijk! Elk jaar worden er kransen op de Dam gelegd en wordt er gezegd: ‘opdat wij niet vergeten en dat mag nooit meer gebeuren’. Wat doet men dan? Men haalt de aanhangers van deze verderfelijke ideologie binnen, pampert hen en zegt hen, wees welkom want wij zijn zulke goede mensen. Woning? Inrichting? Geen probleem wij zorgen voor alles. De uitspraken van Ibn Thbait staan lijnrecht tegenover de uitspraken van de godsgeleerden zoals Rutte, Mogherini, Merkel, Obama, Cameron etc. etc. die allen in hun oneindige ‘wijsheid’ verklaarden dat de moordpartijen, aanslagen en gruwelijkheden niet volgens de islam is. Het hierboven geschetste tuig (veel van hen heb ik niet genoemd) kan de door hen aanvaarde taak, door verregaande incompetentie, niet uitvoeren maar zij weten wel te vertellen dat wij hen dienen te geloven en de gelukszoekers een warm welkom geven. Verdomde socialisten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.