DENK eist dat overheid moslims fijne Ramadan wenst

Want stel je voor je dat als niet-moslim geen rekening houdt met islamitische feestdagen. Dat kan natuurlijk niet.

Slechts 6% van de Nederlandse bevolking is moslim, maar als je naar al het gezeur van DENK luistert zou je zweren dat het minimaal 60% is. Dat is dus een zes met een nul erachter:

Echt waar? Een minister-president moet de tijd nemen om 6% van de bevolking een prettige feestdagen te wensen; feestdagen die alleen voor hen belangrijk zijn? Moet hij alle boeddhistische feestdagen dan ook nauwgezet in de gaten houden? En hindoe-feestdagen, joodse feestdagen, zoroastrische feestdagen. En dan hebben we natuurlijk ook nog het neopaganisme. Daarvan lopen er ongetwijfeld ook een paar aanhangers rond in Nederland.

Moet de premier ook rekening houden met figuren en hun feestdagen? Zo niet, waarom niet? Is er een ondergrens? Of moet Rutte alleen rekening houden met islamitisch feestdagen omdat fundamentalistische moslims vinden dat zij superieur zijn aan niet-moslims en dat anderen zich daardoor maar aan hen en hun gebruiken moeten aanpassen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. zomaar

  jammer dat tijdens de ramadan de moslims toegestaan wordt om in het duister of donker te eten .

  anders zou dit feest van mij wel drie maanden mogen duren .

  afin waarom mag men zich alleen in de avond en in de nacht volvreten , is Allah nachtblind ?, en ziet hij dan niet dat zij zich buitensporig volvreten , roken, neuken , ect, ect !, zodat zij daags daarop niet meer (mits die enkeling die werkt) zijn/haar werk doen kan .

  en dus een belasting is op onze sociale voorzieningen , de “ziekte wet “.

 2. Peter Selie

  De in Jeruzalem woonachtige publicist Manfred Gerstenfeld over DENK en de integratie.

  https://youtu.be/9G2SP3olKyo

 3. poldi

  En ik eis dat DENK incl Silvana Simons oprot en Nederland een moslimrein en zwartepiet vriendelijk land gaat worden.

 4. Ni28

  Islam is er om te domineren en met onze politiek correcte regering is het “U vraagt en wij draaien”. Zes procent krijgt voorrang boven de rest die zich vooral moet aangaan passen. Achterlijke regering die dat doet.

 5. Ni28

  Het ergste is dat wij blijven moslims importeren die zich uiteindelijk tegen ons gaan keren. Wij importeren onze eigen vijand want hun dankbaarheid duurt maar kort. Wij glijden steeds verder af naar de afgrond.

 6. C.oitus

  Een moslim die niet EIST is geen goede moslim, er komt een dag, dat jij en je gevolg de grens over getrapt gaan worden, kun je lekker naar een mooi moslimland, kun je heel de fucking dag lekker bidden met je zelf gestemden. Oh ja maar je moet dan wel werken want daar is geen gratis geld das dan kut voor je gevolg.
  Belast mij niet met de islam en je achterlijke gewoontes, hou het maar achter je voordeur.

 7. Beukman

  Haha, nogal over the top dit berichtje (maar wél humor om het neopaganisme erbij te slepen).
  Want wat gebeurt er? Premier Cameron wenst de moslims in zijn land een goeie ramadan, en alles wat Kuzu doet is een tweetje de wereld in schieten: “Nu onze minister president nog.”
  Tjongetjonge, wat denkt Kuzu wel! Nu is Leiden in last! Geert kom er maar in met je Kamervragen.

  Wat ik nou echt leuk vind aan Kuzu is dat hij perfect dingetjes kopieert van zijn leermeester Wilders. Ook die communiceert graag met tweets. Alleen zijn Geerts tweets doorgaans geschreven in schuimbekkende toestand (Geert is altijd woedend, iets is altijd schandalig), terwijl Kuzu juist schuimbekkerij opwekt. Zoals hier, op DDS.

  1. C.oitus

   Een groot deel helaas parasiteert op Geld van mensen die elke dag vroeg opstaan met hun broodtrommeltje om naar hun werk te gaan of mensen in vol continu, gratis geld zie ook turken lopen derde generatie hebben echt nog nooit gewerkt, maar hun reet omhoog gooien naar het oosten kunnen ze als de beste, het zijn grote fucking losers die zelf niks kunnen dan leven op ander mans geld echt te triest. En laat het maar over de top zijn volgens jou beleving.

  2. Floris

   Erg knap van Buktrutje dat zij weet in wat voor toestand Wilders zich bevindt als hij zit te twitteren.

   Zijn ega denkt dat ook vaak te weten: regelmatig schrijft hij mensen ‘een koliek van woede’ toe. Of meent hij dat ze staan te ‘stampvoeten’.

   Ik denk dat het wishful thinking is. Trollen zien graag boze mensen. Daar kicken ze op.

   1. Beukman

    Je hebt hier wel een punt, @Bukman jr. Ik denk niet dat Geert *echt* boos is; daar is hij veel te berekenend voor.
    Zijn toon is echter wel degelijk boos, doospekt met “woedend” en allerlei superlatieven.

 8. Peter Selie

  Ach des te meer deze twee islamisten in het nieuws komen des te groter groeit het nu nog virtuele electoraat van dhr. Wilders, al met al een win win situatie mijns inziens…

 9. hans-e-pans

  Er komt een tijd dat ze krijgen wat ze eisen, alleen al om van het gezeur af te zijn.

  Zo is namelijk de mentaliteit in Nederland, als je maar lang genoeg zeurt, zeikt, dramt en herrie maakt dan krijgen de zeurders, de zeikerds, de drammers en de herrieschoppers hun zin.

  Zeurpieten, zeikpieten en drampieten zijn misschien in de toekomst de volgende groep waar tegen geprotesteerd kan gaan worden.

 10. Peter Selie

  De islam is géén (neo)religieuze beweging, de islam is een 1400 jaar oude en onveranderde veroveringsideologie. De islam gelijk stellen aan een religie is Russisch roulette spelen met een vol geladen revolver…

  1. ceteris paribus

   Voor Peterselie een mooi mystiek gedicht van Rumi, een moslim die weinig met veroveringen te maken wil hebben:

   VERHAAL WATER

   Een verhaal is als het water
   dat je warm maakt om een bad te nemen.

   Het brengt berichten over tussen het vuur
   en jouw huid. Het laat hen elkaar ontmoeten,
   en het reinigt jou.

   Maar heel weinigen kunnen neerzitten
   in het midden van het vuur zelf
   zoals een salamander of zoals Abraham.
   Wij hebben bemiddelingen nodig.

   Een gevoel van volheid komt,
   maar meestal is er wat brood nodig
   om dat te brengen.

   Schoonheid omringt ons,
   maar meestal moeten we wandelen
   in een tuin om dat te beseffen.

   Het lichaam zelf is een soort van scherm
   om af te dekken en gedeeltelijk te onthullen
   het licht dat laait
   aan de binnenkant van jouw aanwezigheid.

   Water, verhalen, het lichaam,
   al de dingen die wij doen, zijn bemiddelingen
   die verhullen en tonen dat wat verborgen is.

   Bestudeer ze,
   en geniet van het gewassen worden
   door een geheim dat we soms kennen,
   en dan weer niet.

  2. Nog1

   @ Peter Selie

   De islam is niet 1400 jaar onveranderd gebleven. Alleen de koran is zo oud en onveranderd. De hadith zijn ca 10 eeuwen oud net als de jihad. De sharia is nog jonger.

   De groep islamieten waar we de meeste problemen mee hebben hangen de hervorming aan van Al Wahab, die in de 18e eeuw leefde. De stroming zelf ontstond in de 19e eeuw en wordt het salafisme genoemd.

   Salafisten zijn in zekere zin de protestanten van de islam, en net als bij de christelijke protestanten zorgt hun groei in eerste instantie voor godsdienstoorlogen.

   1. toetssteen

    @Nog1
    En daar gaat u de fout in. Uitgerekend het redelijk verlichte deel van het protestantisme ik op generlei wijze te vergelijken met het starre Wahabisme.
    Zelf teer ik op voor de parallellen tussen star katholicisme en het wahabisme en grefo met de sjiieten in Iran=die ayatollahs.
    Ik kan ze beiden missen als kiespijn en eigenlijk zou elk weldenkend mens dat in deze tijd moeten beamen. We zijn al zo ver, waarom dan nog kleven aan hardnekkig: er was er eens?

 11. ceteris paribus

  Ik heb de indruk dat DENK voor de redactie van DDS uitgroeit tot een heuse obsessie.

  1. Houtlijm

   Ach nee ceteris, geen obsessie. DDS plempt hier de hapklare brokken neer waarvan ze bij voorbaat weet dat er kwaad of geagiteerd op gereageerd wordt. Het credo is immers: als er maar gereageerd wordt. De enige manier om DDS nog enigszins in leven te houden en de vaste schare reaguurders binnen de poorten te houden is ze te voeden met de juiste kwaadmakende hapjes.

   1. Michael van der Galien

    Wat jij je niet kunt voorstellen is dat het ons aan het hart gaat dat we ons land zo kapotmaken en dat er een vijfde colonne is van mensen die ons land verafschuwen, en hun oude land van herkomst juist aanbidden.

    Dat jij daar geen probleem mee hebt, betekent niet dat het ons ook koud laat. In tegendeel!

    1. Floris

     Dat is waar anti-nationalisme en cultuurrelativisme toe leidt, Michael: nihilisme en defaitisme.

     Goedmensen missen vaderlandsliefde en hun empathie dient niet zelden slechts ter bevestiging van hun eigen ego. De empathie is gespeeld. Wat niet gespeeld is, is hun haat tegen mensen die nog wél voor hun land opkomen en het daarbij wagen weleens gepeperde uitspraken doen die de zedenpredikende schoolmeesters niet bevallen.

    2. Houtlijm

     Michael, als je enigszins mijn reacties van het laatste half jaar hebt gelezen weetje dat het me juist zeer aan mijn hart gaat dat ons land kapot gemaakt wordt door de vijfde colonne. Ik word beschouwd als voorstander van ‘Nederland moslimrein’. Onterecht, maar evenzo goed. Dat was echter het punt niet.

     Ik reageerde op ceteris die stelde dat DENK een obsessie voor DDS aan het worden is. Daar ben ik het niet mee eens. Ik denk dat DDS de kleine hypes van alledag dankbaar gebruikt en oppompt om de vaste reaguurders te binden en te ‘plezieren’. Gisteren was het Sylvana, vandaag DENK en morgen weer Wilders. Beslist geen obsessie dus, maar wel het vaste cirkeltje. Geeft niet. Is jullie goed recht.

     1. Floris

      Houtlijm,

      Volgens mij had Michael het tegen tegen Paribus. Hij zou moeten weten dat Nederland jou aan het hart gaat.

     2. Nog1

      @ Houtlijm

      Michael doet maar alsof. Hij woont tenslotte volkomen vrijwillig in Turkije.

     3. ceteris paribus

      Nederland gaat mij ook zeer aan het hart, Floris. Ik maak me daarom ernstig zorgen over het grote aantal Nederlanders dat rechtsstaat en Grondwet in de prullenmand gooit en pleit voor een moslimrein Nederland, het ontnemen van grondrechten aan moslims en het invoeren van de doodstraf en daarnaast de smerige dictator Putin hoger acht dan onze democratisch gekozen bestuurders.

     4. Floris

      Zullen we Putin en de doodstraf er even buiten laten, Pissebed? Die hebben er namelijk totaal niets mee te maken.

      Jij schijnt niet te beseffen dat de rechtsstaat en de grondwet NIET het hoogste goed zijn. Er bestaat iets hogers en dat is het beschermen van de cultuur waaruit die rechtsstaat is voortgekomen.

      Poppers paradox, weet je nog?

      Maar van mij mag je ook Lucebert nemen: “Alles van waarde is weerloos”. Momenteel is de rechtsstaat, mede door het doorgeslagen politiek correctisme, weerloos tegen de invasie van barbaren en profiteurs.

      Daar moeten we dus iets aan doen en mensen zoals jij staan daarbij hinderlijk in de weg.

    3. Wachteres

     ‘We’ staat wat mij betreft voor ‘politiek correct’ oftewel links, Michael.

     Dat zijn degenen die ons land en Europa ruïneren. Hun credo wat de islam betreft is: “Horen, zien en zwijgen”.

     Ze haten onze cultuur zo erg dat zij er alles voor over hebben om die te vernietigen; vandaar een miljoeneninstroom van mensen die voor een groot deel niets met onze maatschappij hebben en die alles waar wij voor staan haten. Democratie – waar onze maatschappij op rust – is voor die mensen een doodzonde.

     En als het grandioos misloopt, dan sluiten ze de ogen en weigeren ze de werkelijkheid onder ogen te zien.

     En het gruwelijke is: ze zullen nooit inzien hoe destructief zij bezig zijn, want daarvoor hebben zij teveel last van superioriteitsgevoelens, die hen het gevoel geven dat ze mijlenver boven andersdenkenden uitsteken en dat zelfonderzoek – zijn wij wel goed bezig? – niet nodig is.

     Een ‘lichtend’ voorbeeld zijn de EU-elite en onze regeerders.

     Als in 2010 kwam Merkel – en met haar andere regeringsleiders – tot de conclusie dat ‘de multiculturele samenleving VOLLEDIG is mislukt’. Het linkse experiment [Femke Halsema!] kon dus in de kast, zou je denken. Maar niets was minder waar.

     Men ging gewoon door en degenen die het bekritiseerden werden zelfs bedreigd dat ze zouden worden ‘gemold’ of op transport zouden worden gezet. [Wie zijn de echte nazi’s?]

     Vanzelfsprekend moeten zij zelf zo min mogelijk last hebben van de multiculturele droom, want anders zou die weleens kunnen verdampen!

     Ze wonen dan ook in blanke wijken, hun kinderen gaan naar blanke scholen en een asielzoekerscentrum in hun buurt? Nee, dank u. Desnoods kopen ze dat af.

     De islam de vijfde colonne? Nee hoor, die bestaat uit autochtonen die het niet nodig hebben gevonden en nog niet nodig vinden dat mensen met totaal andere opvattingen zich ook maar enigszins aanpassen.

     Eerwraak, vrouwenbesnijdenis – hoe primitief dat ook gebeurt – het mag allemaal blijven bestaan. En ondertussen worden wij verplicht aan de allochtone gewoontes aandacht te schenken, die te accepteren en die het liefst ook nog over te nemen.

     De enigen die zich moeten aanpassen zijn de autochtone bewoners.

     De vijfde colonne is niet de islam – die doet waartoe hij de gelegenheid krijgt, wie kan hem dat kwalijk nemen? – maar is politiek correct.

     https://www.youtube.com/watch?v=sa8jOoL0LoE

     F**k George Clooney

     1. Floris

      Wachteres schreef:

      “Al in 2010 kwam Merkel – en met haar andere regeringsleiders – tot de conclusie dat ‘de multiculturele samenleving VOLLEDIG is mislukt’. Het linkse experiment [Femke Halsema!] kon dus in de kast, zou je denken. Maar niets was minder waar.”
      ————————————————————-
      Leiders die constateren dat iets is mislukt en vervolgens geen poot uitsteken om het goed te maken deugen niet.

      Dat is je reinste defaitisme. Eigenlijk te gek voor woorden. Zeker als je beziet dat diezelfde Merkel vervolgens meewerkt om de mislukkig NOG groter te maken met de hartelijke ontvangst van nog meer splijtzwammen en handophouders.

      Dit is het desastreuze gevolg van het politiek correctisme. Men is verlamd. Men ziet het probleem (niet allemaal, maar een Merkel dus wel) maar men durft geen knopen door te hakken.

      Dat is hetzelfde als een arts die kanker constateert en een aspirientje voorschrijft.

    4. ceteris paribus

     Er is inderdaad een Vijfde Colonne in dit land, mensen die de kernwaarden van onze rechtsstaat willen afschaffen en Putin zien als de redder van ons land.

     Het Nederland dat deze mensen, die zich luidruchtig melden op dit blog, voorstaan heeft niets meer met ons vaderland te maken en het is dus verraad aan ons volk en onze cultuur.

     1. Houtlijm

      De rechtsstaat heeft gefaald ceteris, totaal gefaald. Voorbeeld: moslimtuig dat een complete buurt jarenlang terroriseert en na eindeloze omwegen eindelijk opgepakt wordt en dan wegkomt met een taakstrafje van 8 uur. Dat is onrecht. Maar rechters kijken wel uit, bang als ze zijn voor polarisatie en discriminatie.

      De rechtsstaat bestaat niet meer, als ze al ooit bestaan heeft. Ja, waarschijnlijk vooral in jouw hoofd, in jouw roze droom. Er is altijd klassenjustitie geweest, dader-pampering, slachtoffer-ontkenning. De ‘elite’ beschermt zichzelf en elkaar. Alles daaronder is vogelvrij.

      Dus: sodemieter een eind op met je sprookjes-rechtsstaat droom. Je raaskalt.

     2. Nog1

      @ Houtlijm

      In je afwijzing van onze rechtsstaat lijk je heel erg veel op juist die moslimradikalen die we als onze vijand beschouwen.

     3. ceteris paribus

      Ik zie dat de heer Houtlijm de rechtsstaat wil redden door die af te schaffen.
      Ik bepleit eventuele tekortkomingen te repareren.

     4. Houtlijm

      Nog1 geeft een typisch voorgekookt links-antwoordje, zoals we van hem mogen verwachten. Ja hoor, zoet maar nogeentje, je hebt helemaal gelijk. Je bent een braaf onderdeurtje dat zich graag goed voelt in eigen hoofd.

     5. ceteris paribus

      De heer Houtlijm heeft geen argumenten meer?

     6. Houtlijm

      Blijkbaar zijn Nog1 noch Ceteris in staat om inhoudelijk te reageren. Ik pleit niet voor het afschaffen van de rechtsstaat, maar zeg dat de rechtsstaat niet (meer) bestaat. Daarop gaan ze wijselijk maar niet in.

     7. Nog1

      @ Houtlijm

      Excuses dat ik vergeten ben te schrijven dat je opmerking dat de rechtsstaat niet meer zou bestaan onzin is.

     8. ceteris paribus

      De heer Houtlijm redeneert als linkse anarchisten in de 70-er jaren: “Jullie rechtsstaat is de onze niet!”

     9. Houtlijm

      Lees eerst dit artikel eens stelletje losers, en kom dan nog maar eens terug.
      http://regio.tpo.nl/2016/06/06/terreur-amsterdam-noord-bewoners-eigen-tuin-overvallen/

     10. Houtlijm

      Nee, Nog1 en Ceteris komen niet meer terug maar blazen de aftocht met de staart tussen de benen. De rechtsstaat bestaat niet (meer) en dat hebben ze hierbij beaamt – wie zwijgt stemt toe.

 12. Peter Selie

  Wahahahahahahahahaha het is toch hartstikke tof dat er zoveel commotie rondom DENK is, kan mij niet voorstellen hoe zwak het met de democratie is gesteld wanneer men deze twee islamofascistische kwartiermakers expres uit het nieuws gehouden worden. Het blijft dan voor het volk die wel over een flink portie gezond verstand beschikt een reminder dat het met zo’n beweging aan alle kanten schuurt en een slecht gevoel in het hoofd oproept…

 13. nick

  Hoe meer berichten in de media over deze walgelijke islam/erdogan partij hoe meer mensen zich zullen gaan afzetten en door gaan hebben hoe de islam ‘denkt’ en dat deze krankzinnige partij een gevaar voor Nederland is.
  Al die geïmporteerde moslims die mogen stemmen en alle stupide volgers, zullen gaan stemmen op deze mogelijkheid om de nederlandse bevolking/cultuur verder te ondermijnen.

  Gewaarschuwd zijn we al jaren, nu is het keiharde bewijs daar. Nog maar een kans, verbied iedere partij die ook maar iets te maken heeft met welke religie dan ook. Kerk en staat moeten totaal gescheiden zijn, anders gaat het gegarandeerd mis! Het bewijs ligt op tafel, nu nog handelen, ‘volksvertegenwoordigers’!!!

 14. Ni28

  Het is een grote fout om te denken dat dingen zo maar overwaaien. Grote dingen beginnen vaak klein en voordat je het weet is het te laat. Zeker met onze parlementaire ja knikkers.

 15. Ni28

  Er is een filmscène van Robert de Niro als emotieloze maffiabaas die aan tafel iemand zijn hersens kapot slaat met een baseball knuppel direct gevolgd door een scene waar hij snikkend met een handdoekje voor zijn vochtige ogen naar een emotievolle aria luistert. Veelzeggend.

 16. Peter Selie

  Scheiding van kerk en staat is niet in de Nederlandse Grondwet of in internationale verdragen vastgelegd.

  Artikel 6 lid 1 Grondwet zou uit de grondwet verwijdert dienen te worden, het is nog al een stroperig proces wat toch niet uitgevoerd wordt door de elitaire fascisten die in Nederland aan het roer staan.

  Hoofdstuk 1. Grondrechten

  Artikel 6 1. Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

 17. CJD

  Sjonge jonge jonge, is het nou nodig om zo’n punt te maken over elk scheet die deze man de wereld instuurt. Wat zal hij zich belangrijk voelen zeg.

  Het is en blijft een betekenisloze partij die hoogstens 2 zetels zal krijgen!

 18. Nog1

  Ik lees dat DENK iets eist, maar kan in het artikel deze eis nergens terugvinden. Zou Michael deze alsnog kunnen plaatsen?

  1. zomaar

   nog-1 , bekijk hun partij program , en tel de eisen op .

   1. Nog1

    @ Zomaar

    Dat had ik gisteren al gedaan, maar een eis voor ramadanwensen ben ik er niet in tegengekomen.

    Wat hierboven gebeurt is stropop; zelf een eis verzinnen en doen alsof de tegenstander die geuit zou hebben.

 19. poldi

  Het wordt steeds gekker in dit door de voortwoekerende islam verpeste Nederland.
  Het gezwel DENK eist ook een allochtonenquotum per bedrijf.

  http://www.ad.nl/nieuws/partij-denk-pleit-voor-allochtonenquotum~a71dfc62/

 20. catalin

  De heer Kuzu EIST. Hij vertegenwoordigt een gedeelte van een minderheid; het is maar de vraag hoevelen van die minderheid zijn eisgedrag goedkeuren.
  Overigens mogen hij en zijn achterban zich gelukkig prijzen dat ze in een land leven waar zulk EISgedrag minder consequenties oplevert dan in het land van zijn voorouders.

 21. Ali Yas

  Is het nodig dat Mark Rutte de moslims in Nederland een fijne ramadan wenst? Nee, de wet verplicht hem daar niet toe. Het fatsoen ook niet. Maar is het dan tenminste wenselijk? Dat is een interessantere vraag.

  De ramadan is niet iets van moslims maar iets van de islam. Het is een religieus ding, niet goed voor de gezondheid, de veiligheid of het milieu en om die redenen alleen al zou de minister-president deze nare gewoonte niet moeten aanmoedigen. Dat doet hij met de viering van carnaval ook niet, laat staan bij de viering van Oud en Nieuw. Als hij daar al iets over zou zeggen, dan zou het zijn in de sfeer van: “Doen jullie wel een beetje rustig aan, jongens?” En dan erbij lachen uiteraard.

  Met het aanmoedigen van de ramadan heeft de baas van Engeland niet in de eerste plaats moslims een hart onder de riem gestoken, maar de islam. En als we nou ergens géén behoefte aan hebben, dan is het aan meer islam.

  Onze minister-president zou ook kunnen zeggen: “Ik weet dat de islam voorschrijft dat moslims de ramadan moeten houden, maar in dit land hoeft dat niet. Het mag, maar voel je vrij er niet aan mee te doen”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.