Grote, lieve haarbal wordt gered uit asiel, wordt de grote held van een autistisch jongetje

Sherlock mag er dan uitzien als een Direwolf uit Game of Thrones, maar feitelijk is hij gewoon een ontzettend lieve mix van een samojeed en een pyrenese berghond. 

Ongelooflijk genoeg werd hij eerder dit jaar uit een asiel gered toen hij nog maar 24 uur te leven had. Ze waren namelijk van plan om hem te ‘laten inslapen.’ Niet omdat hij ziek was, maar omdat het asiel er geen behoefte aan heeft om honden lang in leven te houden. Ze worden meteen geadopteerd door een liefhebbend gezin, of het is einde oefening.

Vandaag is Sherlock’s leven heel anders. Hij wordt nu al een paar weken getraind om de hulphond te worden van een zwaar autistische jongen uit New England (de Amerikaanse noordoost-kust). Met zijn lange zachte vacht, zijn hoge intelligentie en zijn vriendelijke karakter is Sherlock de perfecte hond voor deze nieuwe rol.

Big Fluffy Dog Rescue, de organisatie die Sherlock op het laatste moment redde, traint hem nu voor zijn nieuwe baan. Na enkele weken van training staat Sherlock al bekend als de beste hond van zijn klas. Hij zal dan ook een ideale companion zijn voor zijn nieuwe baasje.

Screen Shot 2016-06-28 at 12.30.47

Op dit moment zamelt de stichting geld in om Sherlock’s training te betalen. Als je dat wilt kun je hier doneren aan dit buitengewoon goede en mooie doel.

Sherlock moet bepaalde bevelen leren zodat hij zijn nieuwe, 8-jarige baasje kan helpen als die angstaanvallen of andersoortige mentale problemen heeft. Dat kost erg veel werk, aandacht, en geld. Maar het goede nieuws is dat Sherlock de bevelen ongelooflijk snel leert. Hij is hier werkelijk voor in de wieg gelegd.

Over een maand of wat zit Sherlock’s training erop. Hij zal zich dan bij zijn nieuwe gezin voegen waar hij niet alleen een goede assistent, maar ook meteen de beste vriend wordt van het autistische jongetje in kwestie.

Het belangrijkste aspect van dit verhaal is natuurlijk dat we asielhonden nooit moeten opgeven. Oh, en dat mensen die een hond willen hebben eerst maar naar een asiel moeten gaan om te kijken of daar een lieve haarbal is die goed bij ze past. Als BFDR niet had ingegrepen was Sherlock namelijk al lang dood geweest. En dat zou dieptriest en doodzonde zijn geweest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.