Hoera! Pegida-malloten raken tijdens tv-reportage drie aanhangers kwijt

De rioolbruine organisatie Pegida moet het met drie man minder stellen: tijdens een demonstratie stapten ze voor het oog van de camera uit de extreem-rechtse beweging.

Pegida, een extremistische organisatie uit Duitsland die alle buitenlanders het land wil uittrappen, is weer eens lekker in het hemd gezet. De smoezelige club organiseerde een demonstratie. Volgens PowNed was dit alweer de tiende demonstratie, en ook deze keer moesten de islam en asielzoekerscentra het verduren. Of verduren… er is inmiddels geen moslim of asielzoeker die nog wakkerligt van de ganzenpasparades van Pegida, maar het trieste clubje stapt dapper door met hun “stoere” slogans:

snapshot

Nou, daar liggen ze vast wakker van in Mekka. Vrouw met rode handtas noemt de islam ‘kanker’. Stoerstoer!

Hoe dan ook, op de ongetwijfeld snelvolgende elfde compleet nutteloze Pegida-bijeenkomst zal de van oorsprong uit Duitsland overgewaaide raszuiverheidsorganisatie het met drie man minder moeten doen. Deze drie groene hesjes keerden het amateuristische zooitje ongeregeld de rug toe:

snapshot

Nou, dat scheelt in ieder geval al weer drie rechterarm-zwaaiers. Ze willen het nu op eigen kracht proberen, en hebben al een eigen slogan, zoals treffend verwoord door de man met de gele pet: “Brabant vluchtelingen vluk!”.. of ook wel: “Brabant Zeeland tegen vluh-vluchtelingen.” Wordt vast een toppertje hit, die Pegida-afsplitsing!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. ceteris paribus

  “De rioolbruine organisatie Pegida

  Treffender had ik het niet kunnen uitdrukken.

  1. Floris

   Fijn. Ga dan nu maar weer terug in je riool.

 2. Wim

  We praten over drie linkse infiltranten. Voor opgezet plan, opblazen door de Media. Tim trapt er in want zijn VNL is totaal verlaten.

  1. Wim

   Zelfs DENK heeft meer stemmetjes dan VNL. Dat zeg genoeg.

 3. Kees

  Vandaag is het de wereldvluchtelingendag. Miljoenen mensen zijn op de vlucht. De meesten voor de islam, goed dat er Pegida is.

 4. zomaar

  citaat “inmiddels geen moslim of asielzoeker die nog wakkerligt van de ganzenpasparades van Pegida, maar het trieste clubje stapt dapper door met hun “stoere” slogans:”.

  de moslims in ons westen zouden juist hiervan wel wakker moeten liggen !, dit zou hen aan kunnen zetten om hun geloofsbelijdenis eens onder de loep te nemen , en dan (in)zien dat dit geloof hier niet past , dus moet e een tweede humane koran opgesteld worden .

  een zonder racisme en of fascisme, en humaner , zij willen massaal hier leven laat hen dan massaal hun geloof aanpassen aan onze samenlevingen .

 5. Ni28

  Door de wijze van eigen optreden werkt deze organisatie de islamisering juist in de hand en schaadt indirect de AFD (die heel anders lijkt)omdat er onjuiste parallellen snel getrokken worden door tegenstanders. Want wie wilt nog de bruine hemden opnieuw verwelkomen? Helaas is het de EU beleid die deze partijen doet ontstaan.

 6. Theo345

  Is er iemand, die de aantijgingen jegens Pegida (bruinhemden, rioolbruin, raszuiverheidsorganisatie) kan onderbouwen?
  Zo niet dan zou je beter die negatieve kwalificaties achterwege kunnen laten.

  Van schelden op groepen waar je niks van weet is de samenleving nooit beter geworden.

  1. Theo345

   Ik had eigenlijk niets anders verwacht.
   Het is zo goedkoop: de MSM napraten niks onderzoeken, Pegida in de nazistische hoek plaatsen, en als je gevraagd wordt je stellingen te onderbouwen dan valt er stilte.

   De aantijgingen zijn gewoon niet waar.

   Het valt me tegen van DDS, en vooral van Tim Engelbart.
   Pegida is een groep dappere lieden die tegen de verdrukking in hun boodschap blijven brengen: niet nog meer islam, laten we onze cultuur koesteren en onze zelfstandigheid behouden.

 7. E.J. Bron

  Wat weer een vreselijk stuk smerige `journalistiek` van Engelbart. Jezus Christus!

  1. ceteris paribus

   Bert Bron is een doodzieke islamofoob, dus die raakt bij een kritische opmerking over het nazistische en islamofobe Pegida natuurlijk helemaal van slag.

   1. Floris

    …sprak de landverraderlijke islamofiel.

    1. ceteris paribus

     Kan Floris een uitspraak van mij citeren waaruit liefde dan wel waardering voor de islam blijkt?
     Of verzon hij dit op eigen kracht?

     1. Floris

      Het woord islamofoob is net zo misplaatst als islamofiel. Dat wilde ik je even laten voelen.

      Waar jij je aan schuldig maakt is groteske bagatellisering van de problematiek en de ellende die moslims in heel West-Europa veroorzaken, waardoor je medeverantwoordelijk bent voor het voortduren van de wantoestanden.

      Daarbij schrik je er niet voor terug de autochtoon in wezen de schuld te geven van die problematiek omdat moslims gestigmatiseerd zouden worden. Je bent een vijand en een verrader van je eigen volk, op het misdadige af.

     2. ceteris paribus

      Ik zie dat Floris mijn vraag ontwijkt. Ik stel tot nader order vast dat hij een domme leugen debiteerde.
      Jammer.

     3. Floris

      Je stelt maar vast wat je wil, landverrader. Als je maar beseft dat islamofobie niet bestaat.

      Ach, wat zeg ik nu: dat beseft deze infantiele mongool natuurlijk helemaal niet. Hij zal het woord nog vaak ten onrechte in de mond nemen.

  2. Marieke

   De vrijheid van meningsuiting houdt voor sommigen niets anders in dan de ander eens flink uit te schelden. Gewoon omdat het kan.

 8. Wachteres

  Omdat we twee dagen een festiviteit in de familie hebben gehad, had ik dit artikel nog niet gelezen:

  Natuurlijk is de mening van RIOOLRAT Simon in geen enkel opzicht van belang.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/06/duitse-agente-slaat-alarm-angst-voor-islamitisch-geweld-gijzelt-europa/

  “Het interview in het AD werd vanochtend driftig gedeeld op social media, en dat is ook terecht. Het is een eye-opener en toont voor een publiek dat er meestal niets mee te maken heeft dat er nog een hele wereld buiten de grachtengordel van Amsterdam en de keurig gemaaide gazonnetjes van Haarlem bestaat. Een wereld die een stuk grauwer en gevaarlijker is”

  Dat iemand, die dergelijke artikelen schrijft en die dus heel goed moet kunnen begrijpen wat de islamisering van Europa in de praktijk betekent, een groepering, die kritisch staat tegenover de islam en een stop wil zetten op de instroom van molims door middel van vredig demonstreren, op deze manier afkraakt, is ronduit verbijsterend.

  Kletskoek: “alle vreemdelingen eruit”! Pegida is tegen de islamisering van de samenleving en in verschillende Euuropese landen zijn dergelijke demonstraties tegen de islam al begonnen, allemaal onder dezelfde naam.

  Hoe zou jij willen dat de mensen die zich zorgen maken over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen, hier tegenin gaan, Tim?

  Met veel geweld, op de manier zoals de antifa’s nu al bezig zijn?

  Blijkbaar schrijft Tim Engelbart verhalen tegen de islam puur voor eigen gewin – je moet wat doen voor je brood – want anders had hij nooit zo’n ongenuanceerd artikel over Pegida kunnen schrijven.

  Kritiek is prima, maar dan wel met feiten aankomen. Voor ongenuanceerde kritiek hebben we Simon al op deze site – en één malloot is voldoende.

  Als Tim nog enige vorm van schaamte heeft, dan zullen we dat wel merken.

  Voorlopig ben ik het roerend met E.J.Bron eens.

  1. ceteris paribus

   Natuurlijk is mevrouw Wachteres het roerend met Bert Bron eens: ze is zijn kritiekloze bruikspreekpop.

   1. Vigo

    Je begeeft je weer in de gevarenzone Wim, dit realiseer je je toch wel, halve zool?

    1. ceteris paribus

     Welke gevarenzone, Rob de Haan? Wil je meneer Hutten nog een keer in beeld brengen en wil je graag dat ik dan reageer met je Boris Boef foto?

   2. Wachteres

    Simon is, zoals te verwachten was, niet erg origineel.

    Een leeghoofdige, nietszeggende opmerking.

    Wanneer kunnen we van jou nog iets goeds verwachten, Simon?

    Iets, wat ons allemaal opbouwt?

    Dit is zooooo dom ….

   3. Wachteres

    “Ze is zijn kritiekloze bruikspreekpop”.

    Simon kan dat weten, want hij heeft een bel aan zijn fiets.

  2. Marieke

   Wat doet u hier eigenlijk Wachteres? Ergeren aan ene Simon, waarvan ik nog geen een post heb gezien? Merkwaardig.

 9. janszm

  Ik ben poosje weggeweest ivm Jalta.
  Tim is nog steeds dezelfde. Een 3-D printer zou geen kopie van de hoofdinhoud kunnen maken, want leeg.

 10. Marieke

  Op zich lijkt Pegida te zijn ontstaan omdat deze zich zorgen maken over de islam in Duitsland. Dat mag, want immers, dat is de vrijheid van meningsuiting. Maar dit soort initiatieven/bewegingen trekt vaak verkeerd volk aan. Wat ik weet is dat er wat foute mensen in de organisatie (die zich ook hebben teruggetrokken) zitten, maar dat zij niet oproepen tot geweld of iets dergelijks. En demonstreren mag(gelukkig).

  1. Theo345

   Ik denk, Marieke, dat Pegida Nederland is ontstaan omdat er bezorgdheid is over de islam in Nederland.
   De organisatie doet er van alles aan om mensen te weren die een andere agenda hebben. Daarvan getuigt het artikel van Tim.
   Weet jij van foute mensen in de organisatie? Dat is nieuw voor mij. Noem ze alsjeblieft eens. En ook waarom ze fout zijn.
   Ik weet wel dat er vele lieden klaarstaan om onmiddellijk ‘nazi’s’ of dergelijke te roepen maar dat zegt niets over Pegida zelf.

   1. ceteris paribus

    Deze foto van de voorzitter, Bachmann, een veroordeelde crimineel, maakt duidelijk dat we absoluut niet met nazi’s te maken hebben:

    https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSrbTpkHkJAi4bDbHexZfdZaWh4vfjCXaO5irHj1eVCOHn1okrkJKTrsxkr

    1. Theo345

     We hebben het hier over Pegida Nederland.

     Die foto van jou van de voorzitter van Pegida Duitsland is overigens resultaat van een fotoshop bewerking, niet door Bachmann zelf.
     http://www.sz-online.de/nachrichten/bachmann-tritt-zurueck-vom-ruecktritt-3044045.html

     1. ceteris paribus

      Nee hoor, Theo, het was geen fotoshop. Bachmann verklaarde, nadat er rumoer over ontstond, dat hij deze foto als grap op zijn eigen Facebookpagina plaatste.

     2. Theo345

      Bron?

    2. Marieke

     Bewegingen als deze trekken foute figuren aan, namelijk mensen die uit zijn op geweld tegen bepaalde bevolkingsgroepen. Het is aan dit soort bewegingen zich daarvan bewust te zijn. Het schijnt dat dat een van de redenen is dat Wilders geen vereniging van zijn beweging heeft gemaakt. Er is indertijd inderdaad een foto van Bachmann tevoorschijn gekomen, maar betekent dat dan ook dat hij Hitlers ideeen nastreeft?

     1. Floris

      “Foute figuren”.
      ——————-
      Ik heb me niet in Pegida verdiept, maar ik dacht niet dat het een club van kaalkopjes is of dat dergelijke lieden in groten getale aanwezig zijn. Wel heb ik gezien dat Pegida bij demonstraties aangevallen en geintimideerd werd door die andere foute figuren (Antifa).

      Ik heb ooit eens gepeild hoe ze bij Stormfront over het islamitische probleem dachten. Nou, daar hielden ze zich niet mee bezig, kreeg ik te lezen. Wat volgde was een partij antisemitische bagger waar ik niet goed van werd. Ergo: de écht foute figuren zien nog steeds “de jood” als het grote “probleem”.

      Over foute figuren nog verder gesproken: hoeveel islamofascisten zullen zich via de linkse partijen inmiddels hebben ingelikt in de diverse bestuurslagen en ambtelijke functies? Daar gaat u van schrikken, mevrouw.

      Waar blijft die koffie trouwens?

     2. Marieke

      Pegida is geen neonazi partij beste Floris, maar dit soort bewegingen trekt nu eenmaal figuren aan die geweld tegen bepaalde bevolkingsgroepen verheerlijken. Het moet niet uitmaken welke bevolkingsgroepen dat dan zijn toch?

  2. Wachteres

   Net zoals er ‘foute’ mensen in politiek partijen zitten, Marieke.

   Ik zou je een lange lijst kunnen geven van ook linkse partijen, inclusief D66.

 11. Kokkie

  Tim Engelbert, begin jij nu ook al de neigingen van een linkse randdebiel te vertonen!?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.