ISIS infiltreert Europa: vier Syrische ‘vluchtelingen’ gearresteerd op verdenking van terrorisme

De Syriërs kwamen waarschijnlijk als asielzoekers naar Duitsland en Frankrijk en bereidden een ISIS-aanslag voor. 

De strijd tegen ISIS wordt niet alleen gevoerd in Syrië en Irak, maar ook dichtbij huis: de Duitse politie heeft drie mannen aangehouden die op bevel van ISIS een aanslag voorbereidden. Een vierde terrorist werd gepakt in Frankrijk. De mannen kwamen waarschijnlijk als asielzoeker naar Europa. Twee van hen reisden in 2014 op bevel van ISIS van Syrië naar Turkije, en vanuit daar gingen ze in 2015 via de Balkan naar Duitsland. Daar haalden ze een andere Syriër over om mee te doen met hun terroristische plan. De vierde man verbleef sinds 2014 in Frankrijk.

Het terroristische viertal wilde een aanslag plegen in Düsseldorf. Volgens Der Spiegel was het plan om eerst twee zelfmoordaanslagen te plegen, waarna de andere twee met geweren nog veel meer mensen zouden neermaaien. De arrestaties bewijzen het vermoeden dat velen al lang hadden: ISIS gebruikt de vluchtelingencrisis om terroristen naar Europa te smokkelen. Het gaat hier niet om asielzoekers die ‘toevallig’ sympathie hadden voor ISIS, maar om twee mannen die een expliciete missie van ISIS hebben meegekregen om naar Duitsland te gaan en een aanslag te plegen. Het leiderschap van ISIS heeft het dus wel degelijk gemunt op Europa.

Duitsland is tot nu toe nog niet getroffen door grote terreuraanslagen zoals Parijs of Brussel. De inlichtingendiensten van het land waarschuwen al langer dat ook Duitsland elk moment kan worden aangevallen door ISIS. Deze aanslag is gelukkig voorkomen, maar het is duidelijk dat Duitsland op lijstje van ISIS-doelwitten staat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ni28

  Zij wilden alleen feestelijk met knalwerk mutti Merkel bedanken.

 2. Svetlana

  Dit zijn de plannen van Wilders en de AfD om namens een complot die ze met ISIS gemaakt hebben Nederland en Duitsland te overnemen. ISIS is verder een zionistische organisatie en heeft NIKS met de islam te maken. Europa zou zo snel mogelijk geislamiseerd moeten worden.

  1. Viertel

   Svetlana, de eerste eerlijke moslim die ik ontmoet. Zij laat er geen misverstand over bestaan wat het uiteindelijke doel is van de moslims in Nederland: Totale overheersing van de islam.

   1. van Urk

    Een zekere moslim Aaqil Ahmed van het hoofd van religie en Ethiek van de BBC dat de ideologie gebaseerd is op de islam. Volgens Ahmed kun je niet suggereren dat IS niets te maken heeft met de islam. Maar wat IS zegt is een of andere vorm van de islamitische doctrine. Dit is een feit waar veel moslims niet blij mee zullen zijn. Deze Aaqil zal gerust wel wat “fanmail” krijgen de komende weken.

   2. Wachteres

    Nee hoor, ook dat is de schuld van Wilders.

    Zouden Simon en Zwetslana naar dezelfde bijeenkomsten gaan?

  2. Geah

   Inderdaad zijn de Syrische vlucht-kerels een Zionistische organisatie wat maar meteen beter uitgeschakeld kan worden…hierbij is alles geoorloofd…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.