Kleine chipmunk valt zes meter uit zijn nest, maar dan doen deze mannen iets ongelooflijks

Geen categoriejun 24 2016, 21:00
Het is een wonder dat hij het overleefde, en nog wonderlijker wat een stel mannen daarna deed.
Een aardeekhoorntje, tegenwoordig beter bekend als chipmunks, had zich in India stevig in de nesten gewerkt, of beter gezegd: eruit. Vraag me niet hoe, maar zijn ouders hadden een nest gebouwd bovenop een aircoblok... aan de muur van een appartementengebouw. Één van de kleintjes van moeder chipmunk had het klaargespeeld om naar beneden te kukelen, waarna het nog blinde dier hulpeloos - maar nog levend! - op de grond lag, zes meter lager.
De bewoners van het huis besloten het arme dier op te vangen, maar konden het zelf niet terugplaatsen doordat de airco simpelweg niet te bereiken viel. Maar niet getreurd, want gelukkig kenden ze iemand die wel raad wist met dit probleem: de lokale dierenbescherming. Ze kwamen langs, maar wisten aanvankelijk ook niet wat ze met het geval aanmoesten, want zo vaak komt dit uiteraard niet voor.
Uiteindelijk zagen ze maar één oplossing: het beklimmen van de muur. En zo geschiedde het! De mannen haalden een klimuitrusting, en gingen door het - nogal typisch ogende huis - naar het dak van het gebouw.
[caption id="attachment_141164" align="aligncenter" width="700"]Foto: Screenshot Animal Aid Unlimited India Foto: Screenshot Animal Aid Unlimited India / YouTube[/caption]
Daar bevestigden ze het touw, alvorens het naar beneden te gooien richting hun collega. Die pakte het vast, en begon langs de muur omhoog te klimmen. Dat moet je ook maar kunnen en durven - zeker met de twijfelachtige kwaliteit van Indische touwen en gebouwen. Hoe het ook zij, hij baande zich toch veilig een weg naar de airco:
[caption id="attachment_141165" align="aligncenter" width="700"]Foto: Screenshot Animal Aid Unlimited India / YouTube Foto: Screenshot Animal Aid Unlimited India / YouTube[/caption]
Op weg daarnaartoe hoorde hij het gekrijs van de radeloze moeder van het kleine beestje al, die uiteraard blij was om herenigd te worden met haar jong. Een succesvolle redding dus uiteindelijk, dankzij een stel heldhaftige mannen en een oplettend gezin. Al had ik het me ook best kunnen voorstellen als ze het schattige dier gewoon gehouden hadden... De volledige, bloedstollende redding kun je hier zien:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten