Knetterdom DENK begrijpt niet dat internet-gebruikers grap maakten over Sylvana’s ‘aangifte’ wegens naam Kevin de Bruyne

De heren en dames van DENK zien niet alleen overal en nergens racisme, maar ook enorme samenzweringen.

Kijk maar eens naar deze recente post op de officiële Facebookpagina van de Nederturkse partij:

Oud en fout nieuws leidt tot haat!

Gisteren verscheen een nep Teletekst bericht, zogenaamd geschreven door de NOS.
Hierin wordt gedaan alsof Simons aangifte tegen een voetbalcommentator wil gaan doen voor het uitspreken van de naam “De Bruyne”.
De NOS heeft sinds zij gisteravond op de hoogte is gesteld, nog niet gereageerd.

Dit nepbericht veroorzaakt weer een nieuwe golf van weerzinwekkende scheldpartijen, verwensingen en bedreigingen.

Sommigen deinzen er zelfs niet voor terug een foto van de overleden vader van Simons te besmeuren met walgelijke teksten.

Al deze haat wordt dus nodeloos aangewakkerd en gevoed op basis van onwaarheden!

Ook schreef gisteravond [red.: dat is ondertussen al drie dagen geleden] het AD.nl groot: “Sylvana Simons doet aangifte” in een online artikel.

Het “nieuws” is al 3 weken oud, want op 31 mei hebben wij het filmpje op Facebook gezet waarin Sylvana aangifte deed van discriminatie.

Omdat veel journalisten in Nederland niet veel meer doen dan andermans “nieuws” overschrijven namen zowel onder andere Shownieuws, RTL Nieuws, NU.nl, en Joop het bericht klakkeloos over zonder de feiten te checken.

Eerder deze week pleitte Tunahan Kuzu voor een journalistieke eed omdat het vertrouwen in de journalistiek laag is. Dit laat weer zien waarom een eed nodig is.

DENK vindt het belangrijk dat social media een veilige community moeten zijn voor iedereen en roept iedereen op zich daarnaar te gedragen en misstanden als haatzaaien, racisme en seksisme te rapporteren.

Beste journalisten van Nederland, wij begrijpen dat de liefde voor DENK groot is maar oude koeien uit de sloot halen is geen NIEUWS.

Voor actuele nieuwtjes over DENK adviseren wij leden van de redacties onze Facebook pagina nauwlettend in de gaten te houden.

Of haal uw vaste feiten-checker terug van het strand aan de Costa Brava.

De zomervakantie is tenslotte nog niet begonnen en DENK werkt nog elke dag aan een rechtvaardig en verbonden Nederland.

Als U hetzelfde zou doen, zou Nederland vast een stukje mooier en verdraagzamer zijn.

Ik moest het verhaal twee keer lezen om te begrijpen wat ze nou precies bedoelen, maar het komt hierop neer: Sylvana Simons deed enkele weken geleden aangifte wegens discriminatie. Zij had namelijk het gevoel dat diverse mensen haar onheus bejegend hadden vanwege haar huidskleur.

Veel Nederlanders waren daar bepaald niet blij mee omdat Tante Syl overal racisme in ziet. Je bent het niet met haar eens? Racist! Je vindt Zwarte Piet een mooie traditie? Racist! En ga zo maar door.

Daarom maken steeds meer mensen grappen over Sylvana’s zelfverklaarde slachtofferschap. Dit ‘Teletekst-bericht’ is zo’n grap:

Screen Shot 2016-06-25 at 15.38.58

Het is een grap jongens
De grap — ik hoef hem jullie niet uit te leggen, maar aangezien DENK ongetwijfeld meekijkt doe ik dat toch even voor hen — is dus dat Sylvana zogenaamd aangifte deed omdat een NOS-commentator de Belgische speler Kevin de Bruyne bij zijn naam noemde. Volgens de grap vond Sylvana dat ‘racistisch.’

Het is eigenlijk best een leuke grap, maar het gebroed van DENK begrijpt er natuurlijk helemaal niets van. Zij nemen het bericht serieus, worden vervolgens ongelooflijk boos, en beschuldigen de media daarna ook nog maar even van het voeren van een hetze, wat natuurlijk volstrekt idioot is.

Ook de NOS is wat DENK betreft het haasje
Om het nóg erger te maken is DENK ook nog eens boos op de NOS omdat die niet reageerde op een verzoek om iets aan het ‘teletekst-bericht’ “te doen.”

Facebook DENK
Facebook DENK

Nee, natuurlijk reageren ze daar niet op, Kuzu! Iedereen die bij zijn volle verstand is begrijpt namelijk dat het een grap is. De NOS hoeft daar niets van te vinden, laat staan dat ze er iets aan moeten doen.

Het artikel van het AD klopt gewoon
En wat het artikel van het AD betreft: dat is feitelijk gewoon juist. Misschien dat ze lang hebben gewacht om het te publiceren, maar dat betekent niet dat het verhaal opeens niet klopt. Sterker nog, het AD heeft de video van DENK erbij gezet: een video die op de dag van publicatie van het AD-artikel ook pas door DENK online werd gezet. Ja echt, kijk maar op dit screenshot:

Screen Shot 2016-06-25 at 15.51.10

Mevrouw deed de aangifte dus al op 31 mei, maar DENK heeft de video pas op 22 juni online gezet. Toen dat gebeurde heeft het AD daar direct een stuk over geschreven, wat natuurlijk volstrekt logisch is.

Je zou bijna lachen om de stupiditeit van DENK. Helaas zijn Tunahan Kuzu, Sylvana Simons en Selçuk Öztürk veel te gevaarlijk om ze als een stel clowns te behandelen. Kijk maar naar het effect dat dit soort idiote samenzweringstheorieën hebben op de achterban van de partij, die voor het merendeel uit nijdige allochtonen bestaat die eerst en vooral medelijden met zichzelf hebben en anderen voortdurend de schuld geven van hun eigen problemen:

Screen Shot 2016-06-25 at 15.55.19

Screen Shot 2016-06-25 at 15.56.58

En dan hebben we dit heerschap ook nog. Deze jongeman vertelt trots dat rechtse mensen (wij dus) weinig beter zijn dan honden (een onrein dier in de islam). Sterker nog, we zijn nog ‘erger’!

Screen Shot 2016-06-25 at 15.58.31

Of deze mevrouw die de mensen achter de grap even snel wegzet als tokkies. Want je weet: over blanke Nederlanders mag je dat soort dingen prima zeggen!

Screen Shot 2016-06-25 at 16.00.07

Tenslotte is er dit figuur die PVV-stemmers maar even en bloc beledigt:

Screen Shot 2016-06-25 at 16.01.27

De heren en dames van DENK mogen rechts Nederland wel dankbaar zijn. Als wij net zulke lange tenen hadden als wij hadden wij namelijk al lang aangifte gedaan tegen ze wegens groepsbelediging, het verspreiden van haat, en meer van zulks.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Ali Yas

  “DENK vindt het belangrijk dat social media een veilige community moeten zijn voor iedereen en roept iedereen op zich daarnaar te gedragen en misstanden als haatzaaien, racisme en seksisme te rapporteren.”

  Een “veilige” community? DENK denkt daarbij, gezien de opsomming verderop, alleen aan (verschillende soorten) beledigingen. Wat voor onveiligheid veroorzaken die? Een hoge bloeddruk?

  Heel anders ligt het met de eventuele gevolgen van “rapporteren”. De bedoeling daarvan is ongetwijfeld een soort van sanctie en dat betekent wél concrete onveiligheid.

  Sociale media zouden bij uitstek de plaats moeten zijn waar mensen zich kunnen uiten zoals bij hen past, zonder voortdurend op hun hoede te moeten zijn voor een groep etters die hen het licht in de ogen niet gunt.

 2. leidenhaag

  Alles goed en hel, maar waren die achtelijke berichten vd facebookpagina nou nodig? De hypocritie van die afgekeurde buitenlanders is helder, dit cherrypicken voor effect lijkt op het shaming waar oa. Denk en zwarte zielepieten zich graag van bedienen. Die pikken een paar uit en zetten zo al hun critici neer als analfabetisch plebs met Giles de la Tourette-syndroom. Al dat internetplankton verdient genegeerd te worden, het is een vorm van SM om jezelf en anderen eraan bloot te stellen.

  1. Ali Yas

   Ik denk dat die “achterlijke berichten” een functie hebben. Een nuttige functie zelfs. Het is een berisping aan het adres van lui met meer arrogantie dan prestaties. Daar zijn we in dit egalitaire land namelijk allergisch voor en dat maakt Nederlanders juist zo leuk.

 3. Marieke

  Als ik het mag samenvatten dan is de berichtgeving vanuit DENK behoorlijk gemanipuleerd. En nu laten ze dan bij DENK zien hoe erg ze worden gediscrimineerd. Er is een beweging die precies hetzelfde doet, namelijk de PVV.

 4. ceteris paribus

  Sylvana en DENK zijn voor de DDS-redactie uitgegroeid tot een heuse obsessie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.