Schoolmeisjes braken eieren en stopten ze in plastic. Wat er 21 dagen later gebeurde zal je nooit geloven...

Geen categoriejun 06 2016, 17:00
Het lijkt een nutteloze oefening, maar als je kijkt wat er drie weken later ineens over de vloer dribbelt denk je daar wellicht anders over!
Een lijkt een oefening in futiliteit, maar niks is minder waar: enkele schoolmeisjes breken een ei, stoppen dat in plastic en laten dat drie weken lang staan. Uit de hand gelopen experimentje tijdens een lesje natuurkunde? Wellicht, maar de dames hebben méér gedaan dan alleen een ei drie weken laten staan:
De drie vriendinnen zijn de eerste mensen ter wereld die een ei hebben laten uitkomen.. zonder ei. Want gek experiment op school of niet; het lukte ze wel. Na drie weken een ei in plastic in de koelkast te hebben gezet liep er wel mooi een kuikentje rond:
[video width="1280" height="720" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/06/lamberis2.mp4"][/video]
Hoe ze dat voor elkaar kregen? Nou, dat ging zo..
[video width="1280" height="720" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/06/lamberis.mp4"][/video]
Allereerst namen ze een rol keukenfolie, en scheurden een vel af:
kip1
Dat rekten ze vervolgens gigantisch uit:
kip2
De folie werd over een glas gedaan, en daarin werd een bevrucht ei gebroken. Normaalgesproken is dat het einde van het prille leven van het kuiken. Maar in dit geval begon het pas...
kip3
Dit goedje ging vervolgens de koelkast in, waar het 21 dagen zou blijven staan.
kip4
Doordat het glas en de folie doorzichtig zijn, kon men al die tijd de groei van het kuikentje goed volgen. Dit is na één week:
kip5
Dit is vlak voor de geboorte:
kip5a
En voila! Een levende kuiken:
kip6
Gezond en wel loopt het dier door het klaslokaal van de drie schoolmeiden! Wat die drie slimmerikjes er aan overhielden? Genoeg! Wetenschappelijke vakbladen - normaalgesproken alleen het terrein van afgestudeerde biologen schreven over het wonder.
kipeind
Geweldig, nietwaar! Spoedig zullen we ons wellicht niet eens meer afvragen of de kip er eerder was dan het ei: het ei is dan niet eens meer nodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten