Slapende ISIS cel verschuilt zich in Nijmegen, overheid doet niets

Als je denkt dat Rutte II hard ingrijpt zodra bekend wordt dat er een ISIS-cel in Nederland is vergis je je deerlijk.

In februari van dit jaar kwamen de Franse autoriteiten erachter dat er een grote ISIS-cel ‘slapend’ was in Düsseldorf en Nijmegen. De cel zou uit zo’n 20 jihadisten bestaan die op bevel van hogerhand wachtten alvorens aanslagen te plegen in Nederland en Duitsland.

In een Nijmeegs vluchtelingenkamp zijn leden van een slapende cel van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aanwezig geweest. Het ging om een groep van twintig mannen, verdeeld over Nijmegen en Düsseldorf, die klaargestaan zou hebben om een aanslag te plegen wanneer IS hun daartoe opdracht gaf. Dat heeft een overgelopen jihadist, de 28-jarige Saleh A., in februari verklaard tegenover de Franse politie.

Deze week zijn er daarom drie jihadisten opgepakt in Duitsland. Zij zouden deel uitmaken van de cel in kwestie en waren van plan om binnenkort een aanslag te plegen in het centrum van Düsseldorf, wat mij betreft één van de mooiste steden in Duitsland.

Je zou denken dat de Nederlandse autoriteiten daarom ook hard zouden ingrijpen. Helaas, niets is minder waar:

In Duitsland zijn afgelopen donderdag drie Syriërs gearresteerd die tot deze cel zouden behoren. Volgens de Duitse justitie wilden zij een aanslag plegen in een winkelstraat van Düsseldorf. In Nederland is niemand opgepakt in deze zaak, zegt een woordvoerder van het OM.

Er is dus niemand opgepakt terwijl de informatie van die Salah A. vrijwel zeker honderd procent klopt. Hij had de drie terroristen in Düsseldorf namelijk (min of meer) aangewezen… en was zelfs de leider van de cel. Hij weet dus waar hij het over heeft en heeft het bewijs geleverd.

Maar ja, stel je voor dat je fundamentalistische moslims voor het hoofd stoot door jezelf te beschermen. Dat moet je natuurlijk niet willen. En dus krijgen deze radicale psychopaten alsnog alle ruimte die ze nodig hebben om een aanslag te kunnen plegen, waar onschuldige Nederlanders (en Duitsers) dan het slachtoffer van zullen zijn.

Wanneer zal de regering nou eindelijk eens begrijpen dat we in een staat van oorlog verkeren met de Radicale Islam als ideologie, en met ISIS als terroristische organisatie? Wachten we dan werkelijk tot het te laat is en tientallen Nederlanders het gebrek aan moed van onze lezers met hun leven moeten bekopen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. zomaar

  en Dijkhoff , vertel ons waar jou lievelingen uithangen ?, voor er hier de pelures uitbreekt .

  stel dat er familie van mij omkomt door een aanslag van moslims , moet jij en alle andere farizees niet vreemd opkijken , als ik mijn wet handteer van oog om oog , tand om tand , ik ben het gepamper en gesnuffel aan en voor de moslims zat .

  1. zomaar

   ik weet er zijn er hier die , dit schrijven als racistisch of gewelddadig opnemen naar de moslims toe .

   toch ooit moet er een einde komen aan het dreigende geweld door deze club islamieten , willen zij hier wonen en profiteren gedraag je eigen .

   en anders kan het zijn dat wat ik geschreven heb , ooit eens uitkomt !, en de massa eens geweld gaat gebruiken naar iedere moslim die zij tegen komen .

 2. Peter Selie

  Slapende ISIS cel verschuilt zich in Nijmegen, overheid doet niets, ja er zit toch heel erg duidelijk een structuur, systeem achter het asiel en immigratiebeleid wat door de huidige Nederlandse regering per decreet uit Brussel wordt uitgevoerd. Dag Klaas schaam je je niet, o nee je bent de schaamte reeds voorbij dat was ik vergeten…

 3. Ni28

  Het zal wel tactisch afwachten zijn. Of bang zijn om iets te doen want moslims worden snel boos. Of het zal wel overwaaien. Of wachten zij op Erdogan’s bevelen. Of zijn zij bang dat de moslimgemeenschap het ziet als discriminatie. Alles is dus mogelijk, zij zullen toch ergens mee bezig zijn.

 4. Ni28

  Onderzoek loopt nog, die was ik vergeten.

 5. Wim

  Wie kijk daar dan van op in dat linkse bolwerk ,waar de burgemeester met zijn aanhang voorop liep om aangifte te doen tegen Wilders.

 6. Svetlana

  Dit is allemaal de schuld van Wilders. Als Wilders deze anti islamistische uitspraken niet zou hebben gemaakt hadden andere leiders misschien het gevaar van terrorisme serieuzer genomen. Maar omdat Wilders niet geliefd is zal niemand hem of de gevaren waarover hij het heeft serieus nemen.

 7. Nog1

  Of de overheid niets doet is op basis van deze informatie niet te bepalen. DE overhed kan namenlijk veel meer dan alleen het OM aan het werk zetten.

  Men zal misschien bewijs willen vergaren, zodat men na een arrestatie de arrestanten niet meteen weer hoeft vrij te laten.

  En nog iets; de cel zou zich bevinden in Nijmegen en Dusseldorf. Maar in Nijmegen is al geen opvang meer, en de verdachten die in Duitsland zijn opgepakt zijn opgepakt op 3 verschillende plaatsten verspreid door het land, nl Nordrhein-Westfalen, Brandenburg en Baden-Württemberg.

  We moeten er dus rekening mee houden dat de informatie van de spijtoptant niet op alle punten klopt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.