Staatssecretaris van Onderwijs staat pal voor onze waarden tegen islamisten. Linkse krant Trouw vindt dat maar niks

Geen categoriejun 05 2016, 16:00
De progressief-christelijke zelfhaters van Trouw vinden het maar niets dat de staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker, zich zowaar hard durft te maken voor oude Nederlandse waarden.
De staats heeft namelijk onlangs laten weten dat de Stichting Islamitisch Onderwijs (Sio) in Amsterdam geen subsidie van de overheid krijgt om 'islamitische scholen' op te zetten. De reden? De mensen achter Sio zijn een stel ISIS-tolererende fundamentalisten die absoluut niet kunnen garanderen dat ze leerlingen een gedegen opleiding zullen geven.
Je zou denken dat Dekkers beslissing common sense is, maar helaas, daar denkt de christelijk-progressieve krant Trouw heel anders over. In een interview met de staatssecretaris probeert de krant hem het vuur aan de schenen te leggen, waarbij de nadruk erop ligt dat hij dit besluit nam zonder de scholen eerst een 'kans' te geven. Gelukkig is Dekker in staat om hard terug te slaan:

Critici vinden dat u zich, met uw beslissing over de Sio en uw wetsvoorstel, te veel bemoeit met de vrijheid van onderwijs.
"Er blijft in Nederland ruimte voor de eigen identiteit van scholen. Ik heb nooit beweerd dat het onderwijs op religieuze grondslag moet verdwijnen. Maar de vrijheid van onderwijs wordt wat mij betreft ingeperkt door ideeën over hoe wij met elkaar willen omgaan. De gelijkheid van man en vrouw, vrijheid van meningsuiting, geen discriminatie van homoseksuelen. Dat zijn waarden en normen die wat mij betreft ononderhandelbaar zijn."

Omdat Trouw zo denkt te kunnen scoren bij zijn eigen achterban herhaalt de krant maar een paar keer dat het er de schijn van heeft dat Dekker een probleem heeft met "bijzonder onderwijs," oftewel scholen die op basis van een bepaalde levensvisie gecreëerd en gerund worden. Dat is natuurlijk je reinste flauwekul, Dekker herhaalt dan ook ettelijke keren dat hij absoluut niets tegen religieuze scholen heeft, maar wel tegen scholen die a) een slechte kwaliteit onderwijs bieden en b) die kinderen niet motiveren om goede, productieve leden van de Nederlandse maatschappij te worden. Blijkbaar heeft Trouw daar wat moeite mee. Het zijn immers minderheden, en die zijn hartstikke heilig. En zielig.
Het moet maar eens gedaan zijn met dit soort multiculturele prietpraat van Trouw en vergelijkbare progressieve kranten. Fundamentalistische moslims hebben het recht niet om hun kinderen op kosten van de Nederlandse belastingbetaler te indoctrineren met onnederlandse denkbeelden. Als ze daar moeite mee hebben moeten ze maar teruggaan naar hun moederland, waar ze ongetwijfeld alle vrijheid krijgen die ze willen hebben om hun kinderen te veranderen in goede kleine toekomstige jihadisten moslims.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten