Wonderbaarlijk: door ISIS veroordeelde burgers overleven urenlange kruisiging

Een piepklein lichtpuntje ten midden van de duisternis in het kalifaat.

Het is Ramadan, en dat betekent dat ISIS nog een geweldig excuus heeft om haar burgers te terroriseren. Want wie kan nou beter controleren of iedereen zich wel naar de wensen van God gedraagt, dan de stelende, moordende en verkrachtende haatbaarden? Ik zou het werkelijk niet weten.

Vijf arme stakkers in de Syrische stad Deyr az-Zor werden door de jihadisten betrapt toen ze – waarschijnlijk voor het eerst in dagen – iets aten. Normaal gesproken kunnen moslims hun reserves weer aanvullen bij de iftar (de feestelijke avondmaaltijd na zonsondergang), maar op één of andere manier betwijfel ik of dat daar nu zo’n  feestmaal is – behalve voor de strijders natuurlijk.

De onfortuinlijke mannen werden meteen gekruisigd aan een oud politiegebouw, waar iedereen hen urenlang kon bewonderen en bespotten. Als door een wonder hielden de slachtoffers het uit, en overleden ze ondanks de combinatie van zware marteling en ondervoeding niet. Zelfs de baardbarbaren begonnen zich op een gegeven moment wel te vervelen, en besloten de mannen dan maar naar beneden te halen. Natuurlijk zou ISIS niet de moordlustige terreurorganisatie zijn die het is, als ze de burgers zomaar hadden laten gaan. Nee, eenieder moest eerst nog 70 zweepslagen incasseren, alvorens ze eindelijk weg mochten lopen, of beter gezegd: kruipen.

Toch is het goed om te horen dat er mensen zijn die ISIS hun pleziertjes niet gunnen, en ondanks alles niet toegeven aan de onmenselijke omstandigheden waaraan ze blootgesteld worden. Het is te hopen dat elke man, vrouw en kind zo snel mogelijk van deze koppensnellers bevrijd wordt, zodat zij ooit weer hun menselijkheid terug kunnen krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.