Ongelooflijk mooi: klinisch dode vrouw brengt kerngezonde baby ter wereld

In februari was ze technisch al dood, maar na al die tijd heeft ze nog dit wonder kunnen voortbrengen.

Een bijzonder verhaal vandaag. In februari werd een 37-jarige vrouw in het ziekenhuis van Lissabon hersendood verklaard, nadat de doktoren haar niet meer hadden kunnen helpen na een zware hersenbloeding. Je zou denken dat het verhaal hier helaas ophield, maar de artsen zaten met een groot dilemma: de vrouw was namelijk zwanger.

Tot hun verbazing bleek dat het ongeboren kind vooralsnog gezond was, ondanks de staat van zijn moeder. Uiteindelijk werd besloten om het lichaam van de moeder in leven te houden, om de baby zo een kans op overleven te geven.

Toch hadden weinigen hoop op een goede afloop. De zwangerschap was pas vier maanden aan de gang, wat zouden betekenen dat het kind nog minstens zo lang te gaan had tot de geboorte. Het is vaker voorgekomen dat moeders kunstmatig in leven zijn gehouden om hun kind te redden, maar er zijn geen gevallen bekend waarin dat zo lang gebeurd is. Desondanks weigerde men het leven van de ongeborene al bij voorbaat op te geven.

En met succes, aangezien het jongetje dinsdag ter wereld is gekomen. De geboorte moest via een keizersnede voltrekken en gebeurde een maand te vroeg, maar toch lijkt de jongen in goede gezondheid te zijn. Verwacht wordt dat hij het zal overleven, ondanks de bijzondere bevalling. Doktoren spreken van “een wonder”, en dat is in dit geval zeker niet overdreven. Het trieste aan dit verhaal blijft uiteraard de staat van de moeder: zij is inmiddels overleden, nadat zij – helaas onbewust – deze indrukwekkende zwangerschap heeft afgesloten. Moge de herinneringen aan haar voortleven in dit jongetje, dat wonder boven wonder het levenslicht heeft mogen zien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.