Met messen bewapende mannen gijzelen tussen de 4 en 6 mensen in Franse kerk

Is hier sprake van een nieuwe terreurdaad?

UPDATE:
Franse media melden dat de politie de kerk bestormd heeft en dat de twee gijzelnemers doodgeschoten zijn.

Wat mij betreft bevestigt dat de idee dat het hier inderdaad om een terroristische aanslag ging.

Oorspronkelijk artikel:

Je vreest in ieder geval het ergste:

In een kerk in het Franse dorpje Saint-Etienne-du-Rouvray, in het noorden van Normandië, hebben twee met messen bewapende mannen meerdere mensen gegijzeld. Dat meldt persbureau Reuters. Volgens een politiebron gaat het om vier tot zes gegijzelden. Wat de bedoelingen van de gijzelnemers zijn, is nog niet duidelijk.

Volgens Le Figaro houden de mannen de pastoor, twee zusters en twee gelovigen tegen hun wil vast. Een derde zuster slaagde erin om te ontsnappen waarna ze de autoriteiten kon informeren over de gijzelingsactie. Als dit klopt begon de gijzeling dus met zes mensen en zijn er daar nog vijf van over.

We houden de situatie natuurlijk nauwlettend in de gaten. Gezien de vele terreuraanslagen in Europa de afgelopen weken en maanden ben ik natuurlijk bang dat het om een nieuwe aanslag gaat, maar misschien dat de mannen deze misdaad om andere redenen plegen. De komende uren horen we daar ongetwijfeld meer over. Houd dit blog dus in de gaten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Houtlijm

  Priester onthoofd. Dat is kenmerkend voor Jehova’s. Toch? Heeft dus NIETS met de islam te maken.

 2. Ni28

  Weer twee zielige psychisch gestoorde migranten die protesteren tegen de bombardementen? Ik denk eerder aan islam fanatiekelingen(ook gestoord)die geen andere geluid dulden en zeker niet een katholieke.

 3. Vigo

  De priester schijnt te zijn onthoofd, het wordt nu tijd voor tegenmaatregelen, grootschalige wraak dus…

  1. ceteris paribus

   Vigo wijst de weg: meer bombarderen in Irak, Syrië en Afghanistan. Dat zal de moslims gunstig stemmen tegen het Westen en de vluchtelingenstroom terugbrengen.
   Hij weet van de hoed en de rand.

   1. Vigo

    Rot op stronthoop, die praatjes van jou komen mijn strot uit, Europa moslim rein, en snel!

    1. Beukman

     Je moet het op z’n Duits zeggen. Dan heeft het meer impact.

    2. glazenbol

     Juist

   2. Houtlijm

    Gaarne vernemen we de oplossingen van Ceteris Paribus.

    1. ceteris paribus

     Als je oorlogen gaat voeren tegen de armen strijden ze terug met de wapens van de armen. Dat is een kwestie van actie-reactie.
     Vanuit die logica, beste Houtlijm, zouden we kunnen overwegen de redenen weg te nemen voor moslims om hun agressie tegen het Westen uit te leven.

     We zaaien wind en oogsten storm. Het aantal burgerslachtoffers in het Midden-Oosten zal echter een veelvoud zijn van de burgers die hier de gevolgen ondervinden van onze imperialistische politiek.

     1. Vigo

      ” Het aantal burgerslachtoffers in het Midden-Oosten zal echter een veelvoud zijn van de burgers die hier de gevolgen ondervinden van onze imperialistische politiek.”

      Lekker belangrijk, voor mij zijn slechts onze eigen burgers belangrijk, dat ongedierte daar is totaal onbelangrijk, op de Joden na.

     2. Houtlijm

      Ceteris, jij gelooft dus serieus dat als wij stoppen met de bombardementen, dat zij stoppen met aanslagen en moorden?!?!

      Ik weet dat je niet helemaal lekker bent in je hoofd. Maar deze logica en dit denken is volslagen wereldvreemd en staat buiten elke realiteit.

      Dan 100 keer liever de oplossing van Vigo. Europa islamvrij!

     3. zomaar

      @cp kom druiloor hier een lijst met terroristische aanslagen.

      begin te lezen bij het jaartal 1930-1939 , enzo verder .

      en lees dat de meeste aanslagen op westerse doelen en samenlevingen gedaan zijn door jou geloofsgenoten MOSLIMS dus .

      nog voor wij (onze regringen besloten hadden er een bom neer te gooien ), het zit in het geloof van jullie de ISLAM , er is geen moslim die in vrede leven kan , of ze moorden onderling of ze moorden op ongelovigen .

      bloed is alles wat jullie bekoren kan , het lijken wel linkse denkers .

     4. zomaar

      potdomme vergeten de link mee te sturen , al haalt het niets uit bij jou , tegenstrijden doe je toch .

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_terroristische_aanslagen

      of je keurt deze af .

     5. ceteris paribus

      Ik wijs, beste Houtlijm, op het eenvoudige mechanisme van oorzaak en gevolg. Zomaar meent dat de moslims als eerste zijn begonnen (hij denkt in elk geval in termen van causaliteit) maar jij weet dat dit niet het geval is.
      Het Westen is begonnen in het Midden Oosten potloopstrepen op de kaart te zetten waarmee ze de wingewesten ten opzichte van elkaar afbakenden. Daarin negeerden in alles de oorspronkelijke cultuur, laat staan de volkenrechtelijke aspecten, zoals met name zichtbaar werd in de schandalige onderdrukking van het Palestijnse volk door de steun aan de Westerse kolonie Israel.
      Vervolgens hebben we eindeloze onwettige oorlogen gevoerd tegen de landen en hebben we corrupte dictaturen gesteund. Het Midden Oosten, de bakermat van onze cultuur, is daarmee gedegradeerd tot een culturele, economische, sociale en politieke woesternij.
      Dat is de oorzaak van de haat tegen het Westen, niet de islam. Als het christenen waten geweest hadden ze dezelfde haat gevoeld.

     6. Houtlijm

      Ceteris, ik heb dit stuk tekst van jou opgeslagen als ultiem voorbeeld van verdwaasde wegkijkerij en verderfelijke omdraaiing van feiten, en zal dit gebruiken om anderen de volledige doorgedraaidheid van de linksmens te laten zien.

      Het is algemeen aanvaard op DDS dat jij ten koste van alles het officiele (overheids/linkse/Gutmensch)verhaal moet verkopen en verdedigen, maar idioter dan de conclusie die je uit (de op zich correcte feiten) trekt, is onmogelijk. En ik denk dat jij het zelf eigenlijk ook niet gelooft.

      In dit domme betoog ontbreken o.a. de talloze oproepen tot jihad en het doden van nietgelovigen, waar de koran vol mee staat. Jij wilt met droge ogen beweren dat dit in het geheel niet meetelt?

     7. ceteris paribus

      “op de Joden na”

      Die zijn bij de volgende racistische mode weer aan de beurt. De daders zijn dezelfde.

     8. ceteris paribus

      Beste Houtlijm, zoals ik van je gewend ben bevat je bijdrage wel diskwalificatie maar nauwelijks argument.
      Mogelijk meen je een punt te maken met je laatste alinea volgens welke je kennelijk meent dat de oorzaak van islamitisch geweld ligt in de Koran. De logica ervan ontbreekt echter omdat de meeste moslims niet gewelddadig zijn. Deze vredelivendheid zou dan toch in dezelfde mate het causale gevolg van de Koran moeten zijn?

     9. Beukman

      @Lijm je kan moeilijk ontkennen dat de westerse kolonisatie van, danwel politieke bemoeienis met islamitische landen, met name rond het begin van de 20e eeuw, verband houdt met wat er op het moment allemaal gebeurt qua aanslagen bij “ons”.

      Wat de oproepen tot jihad betreft: veel kolonisten droegen behalve een zwaard ook een bijbel, dat hen de racistische legitimatie verleende om hun snode plannen uit te voeren. Dus wat zegt dit over het christendom?

     10. Houtlijm

      Ceteris stelt “….omdat de meeste moslims niet gewelddadig zijn.” Ten eerste moet dat nog maar blijken in de kennelijke jihad/oorlog die nu los gebarsten is en de komende tijd tot grote hevigheid zal uitgroeien. En ten tweede heb ik nog geen massale tegendemonstratie tegen het islamgeweld gezien door de moslims zelf, waarmee stilzwijgend goedkeuring aan agressie en geweld wordt gegeven. Er waren per slot ook miljoenen Duitsers die tot het laatst hun mond hielden, maar wel achter de ideeen van Hitler stonden en direct inzetbaar waren toen de tijd rijp was.

   3. zomaar

    ach onze @cp heeft de oplossing , met aaien over hun bolleke en krom lullen lossen jullie onze linkse NSB’ers alles op .

    zie jij niet het verschil in handelen , zouden wij een moskeet betreden dan moeten de schoenen uit , uit respect voor de moordenaar MO.

    dus stel dat deze twee moslims zouden zijn , waar blijft hun respect dan voor ons godshuis ?, onze god roept niet op tot geweld en moord .

    ach ja heb jij inmiddels al iets vernomen op de ophanden zijnde demonstraties van de hier levende moslims , die deze aanslagen en moordpartijen afkeuren .

    of zouden zij het goed vinden , en in de moskeet en thuis (theehuisje) juichen met elke omgebrachte ongelovigen .

    1. Wachteres

     En in feite moeten we dan IS over het bolletje aaien.

     Want het zijn allemaal IS aanhangers die hen heeft opgeroepen om individuele aanslagen te plegen.

     Als we nu maar lief tegen de IS zijn dan komt alles wel goed.

     Hoe KNETTERGEK kan een mens worden.

     In het verleden zou Simon hebben opgeroepen om vooral lief tegen Hitler te zijn.

     Zulke figuren had je destijds ook. Als we nu maar een beetje toegeven ….

   4. glazenbol

    Goed plan als het dan ook nog eens zo zou zijn dat jij op dat ogenblik op die plaats bent is het zelfs fantastisch

    1. Houtlijm

     Tegen wie heb je het glazenbol?

 4. zomaar

  ik vraag mij af wie doet zoiets nu ?, kan er maar niet achter komen wie zoiets doen zou .

  of toch was het enkele maanden geleden niet hot in Israël waar mensen zomaar op straat dood gestoken werden of verminkt .

  was iets met een fatwa (of was het Fanta?), @CP

  ik weet het niet meer .

 5. Wachteres

  Nou, gezellig toch, heel Afrika ernog bij. Mijn God, wat zullen onze kinderen en onze kleinkinderen [mijn beeldschone kleindochters!] wat beleven!

  En dat alleen maar omdat we door een stel krankzinnige idioten geregeerd worden, die ook nog gesteund worden door infantiele nitwits.

  Als GB vrij blijft van de EU dan weet ik wel waar ik heenga.

  1. zomaar

   @Wachteres wat ik mij afvraag , zouden al die multiculturele lovers werkelijk stront in de ogen hebben , en geen kind nog kraai om hen heen ?.

   kan haast niet anders ik heb een kind en kleinkind , ben oom van meerdere neven en nichten , en ik sta doodsangsten uit als ik zie wat voor toekomst deze jongeren tegemoet gaan .

   de Multi lover daarentegen is het tegenovergestelde , hij/zij blijft hun voorkeur geven aan mensen en partijen die nog meer van de gajes hierheen halen .

   en dat enkel , (ooit een gesprek gehad met een SP’er (SP ‘ster), die olijk stond te verkondigen dat de hierheen gehaalde moslim een verrijking was, de vraag waarop dan , zegde zij mij het lekkere eten wat deze groepen bereiden .

   tja daar moet je , je eigen nazaten voor in het verderf storten , lekker eten is ook belangrijk , toch die muts wilden maar niet begrijpen dat je dezelfde kruiden gewoon in een supermarkt kon kopen .

   luiheid ?, ik denk van wel gezien de omvang van dit vrouwspersoon .

   1. Wachteres

    En wat denk je van die ‘heerlijke bakkers’, volgens Zwetslana.

    Ik begrijp niets van de gedachtengangen van politiek-correct, @zomaar.

    De fundies komen hier en zeggen openlijk dat ze Europa voor de islam willen winnen en dan komt zo’n politiek-correcte mafketel en beweert dat we moeten stoppen met het bombarderen. Net alsof dat er ook maar iets mee te maken heeft. Ze slachten elkaar zelf ook regelmatig af.

    Ik heb maar één verklaring: hersenspoeling.

    Vanzelfsprekend vind ik ook dat we in het Midden-Oosten niets te zoeken hebben.

    Net zomin als zij hier iets te zoeken hebben.

    1. ceteris paribus

     Mevrouw Wachteres begrijpt niets van de gedachtengangen van politiek correct omdat ze besloten heeft politiek incorrect te zijn. In de praktijk betekent dat sympathie hebben voor racisme, antisemitisme, fascisme en, omdat dit nu erg in de mode is, het vervolgen van moslims
     Ze verbaast zich over het feit dat moslims terugmeppen.

     1. zomaar

      @cp waren het niet zo!!!, dat de moslims als eerste aan het meppen zijn geslagen !!.

      tja dan krijg je als normaal mens , een hekel aan deze moordenaars die uit mode van hun geloof vinden dat kinderen , vrouwen , mannen , kortom burgers uit die landen waarin zij opgevangen en vertroeteld zijn afgeslacht mogen worden .

      enkel omdat deze burgers voor de moslim ongelovige zijn .

      WIJ ZOUDEN EENS GEZAMELIJK MOETEN GAAN MEPPEN , EN WEL ZOLANG DAT ER GEEN MOSLIM MEER BINNEN ONZE GRENZEN IS .

     2. ceteris paribus

      Zomaar sluit zich aan bij de moslimrein-beweging van Vigo, Houtlijm en Suijkerbuijk en verbaast zich over het feit dat moslims zich verzetten.

     3. Wachteres

      Ja hoor Simon, vluxhtelongen die hier net zijn en goed owrden opgevangen meppen al terug.

      De aanslagen in het verleden kwamen ook omdat ze – volgens links – zo achtergesteld werden.

      Je vindt het zeker niet erg als ik niet meer op jouw onzinnig gezwam inga?

     4. Wachteres

      Laat die vent toch kletsen, zomaar.

      Overal waar de islam zich vestigt, komt hij met geweld.

      Simon is een kwaadaadig serpent.

     5. Vigo

      Reken er maar op dat die groep groeiende is paardepisnek, en laten zij zich maar verzetten, ook goed, als we er maar vanaf geraken op wat wat voor een manier dan ook.

      Het is welletjes!

 6. Wachteres

  Ik zei het al, mensen: we krijgen nu dagelijks aanslagen van inidviduen.

  Dat is nauwelijks vooraf te controleren en dus zeer effectief.

  Maar …… de grenzen blijven open en de ‘zieluge vluchtelingen’ mogen blijven binnenstromen.

  En NIEMAND die daar ook maar enige verantwoordelijkheid voor neemt.

 7. ceteris paribus

  Wellicht kunnen we het probleem bestrijden door de bombardementen op Syrië, Irak en Afghanistan te intensiveren.

  1. Houtlijm

   Gaarne vernemen wij de oplossingen van Ceteris Paribus.

  2. zomaar

   @cp voorheen wel effe alle moslims die in het westen zijn , daarheen sturen .

  3. Wachteres

   Hou toch op met je geklets, Simon.

   In hoeveel landen, die niets te maken hebben met de bombardementen in Syrie, worden ook aanslagen door moslims gepleegd????

   En die hebben allemaal van doen met de veroveringsdrang van de islam.

 8. poldi

  Er gaat bijna geen dag voorbij.
  Naar verluidt zouden de gijzelnemers bij binnenkomst ‘Daesh’ (Islamitische Staat, red.) hebben geschreeuwd, melden Franse media.

  1. poldi

   Keel doorgesneden? Hmmmmmm………
   Neen, heeft waarschijnlijk niéts met islam te maken.
   Mogelijk werkloze slagers die enigszins ziek in het hoofd waren, bekenden waren van de politie, enige tijd hebben doorgebracht in een gesloten afdeling van een psychiatrische instelling en vervolgens met pillen de wereld weer zijn ingejaagd en vervolgens van deze wereld zijn afgeschoten.

 9. Bromsnor

  ‘Islamic State’ Chanting Attackers ‘Behead’ Priest During Morning Mass In France

  http://www.breitbart.com/london/2016/07/26/knifemen-take-several-hostages-french-normandy-church/

 10. H.Vaes

  Dit heeft natuurlijk weer niets met islam te maken, want in de ogen van onze brave linkse mens doen islamieten zoiets niet,….die neuken alleen maar geitjes….het liefst nog lammetjes.
  En dat gebral over wel of geen oplossingen moet ook maar eens afgelopen zijn.
  De politiekcorrecte westerse wereld WIL GEEN OPLOSSING….zij willen juist dat de westerse wereld overgeleverd wordt aan de islam.
  De oplossing voor het tegengaan van deze overheersing door de islam was jaren geleden al voorgesteld……..maar zulke intelligente personen met visie worden door linke gekken vermoord.

 11. H.Vaes

  Ik bedoel geen linke gekken maar politiek LINKSE..achterlijke personen .

 12. ko vadis

  Laten wij het maar bij “verwarde” geesten laten, die op het collectezakje uit waren, waarbij de priester op het offerblok terecht kwam, net zoals wij allen in Europa!

  1. ceteris paribus

   Niet zo angstig, Ko, de enigen die werkelijk reden tot angst hebben zijn de burgers in de landen waar wij als gekken bombarderen.

   1. ko vadis

    Je moet ergens beginnen, beste @ Ceteris!

   2. van Urk

    ceteris@ Wel opvallend dat veel coalitie landen pas in 2016 in Syrie zijn begonnen om bommen te gaan droppen terwijl de eerste aanslag door een Syrie-ganger in Europa plaatsvond op 24 mei 2014 en zelfs 4 maanden vroeger was gepleegd toen de eerste Amerikaanse bom nog op Syrie moest vallen.

 13. zomaar

  ceteris paribus 14 minuten ago

  Zomaar sluit zich aan bij de moslimrein-beweging van Vigo, Houtlijm en Suijkerbuijk en verbaast zich over het feit dat moslims zich verzetten.

  ik sluit mij niet aan ik denk dat ik een van de eerste was , mijn principe is heb ik valse honden dan sluit ik ze op , of laat ze inslapen .

  toch nu het over een soort van mens gaat , wil ik wat humaner zijn , en alle moslims groot en klein , zwanger en bejaard en of jong subiet terug sturen naar het voor hen beloofde land , cq samenleving .

  er een hek of muur omheen zetten , en er niet een nog hierheen halen of laten komen .

  jij snapt het niet he drolleke ik wil als westerling veilig over straat kunnen , zonder dat een moslim idioot rond gaat knallen of ploffen .

  1. ko vadis

   @ Zomaar, het overgebleven deel, wat wel binnen mag komen, verplicht steriliseren, danwel chemisch castreren!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.