Oorlog in Nederturkse gemeenschap: al tientallen aangiftes

Nederturkse aanhangers van Erdogan draaien helemaal door.

Lange tijd leek de Nederturkse gemeenschap één groot blok te zijn. Experts (of gewoon mensen met veel Turkse vrienden) wisten dat dit deels schone schijn was, maar echte buitenstaanders konden dat er niet aan af zien. Ze leken er allemaal voor elkaar te zijn… en min of meer dezelfde ideeën te hebben.

Nou, die mythe kunnen we definitief in de prullenbak gooien. En dat allemaal met dank aan de mislukte (en buitengewoon amateuristische) staatsgreep in Turkije eerder deze maand én de buitengewoon vergaande maatregelen van president Erdogan die daarop volgden:

Enkele tientallen personen hebben al aangifte gedaan van bijvoorbeeld bedreiging of intimidatie die voortvloeit uit de spanningen in de Turks-Nederlandse gemeenschap.
Het gaat om aangiftes die samenhangen met de onrust die er is tussen de verschillende bevolkingsgroepen binnen de Turkse gemeenschap in Nederland, aldus minister Ard van der Steur (Justitie) donderdag.

Zoals wel vaker is de reactie van het kabinet buitengewoon slap. Minister Van der Steur roept alle betrokken partijen op om ‘het hoofd koel te houden’ en ‘de handen thuis.’ Daar voegt hij iets aan toe over het respecteren van de rechtsstaat.

Ondertussen gaan Erdogan-aanhangers helemaal los, bedreigen ze volgelingen van Fethullah Gülen (zelf overigens een misselijkmakende islamist), en steken ze Gülen-clubs in de hens. Rechtsstaat, welke rechtsstaat?

Het kabinet moet gewoon duidelijk maken dat een ieder die de Turkse problemen meeneemt naar Nederland niet meer welkom is in ons land. De vrijheid van meningsuiting is een groot goed dat ten koste van alles beschermd moet worden, maar het is iets heel anders als je daadwerkelijk agressief wordt (of met geweld dreigt). Dan is het gewoon einde oefening en ben je niet langer welkom in Nederland.

Maar ja, het kabinet zal zoiets natuurlijk nooit zeggen. Want dan kunnen mensen zomaar boos worden, en dat moeten we niet willen; da’s maar eng, confrontaties enzo. Brr.

Je kunt veel van Erdogan zeggen, maar anders dan zijn Nederlandse collega’s heeft hij daar op zijn beurt geen enkele moeite mee. Daar kan ons establishment ironisch genoeg het één en ander van leren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. van Urk

  Het zijn ingeslopen vijanden die onze rechtstaat en medeburgers niet waarderen. Hier geboren Turkse Erdogan aanhangers zijn dan ook in mijn ogen landverraders. De overheid weet misschien niet eens wat zij voor medewerking of geheimen doorgespeeld hebben aan de lange arm van Turkije.

 2. Ni28

  Ik ben vooral benieuwd wat de regering gaat doen met de aanklachten. Het worden anti Erdogan aanklachten waarmee je de baas in Turkije in de gordijnen jaagt. Dus belanden zij onder de dikke tapijt waar alle onderste stenen liggen. Meer straalde van v.d. Steur niet uit.

 3. toetssteen

  De ‘sultan’ heeft zich nu ook benoemd tot legerleider…… Zijn troepen zijn Wenen al ver voorbij, zijn paleis is gereed, laat de haremvrouwen maar aantreden en de dans naar de totale heerschappij beginnen.

  Kan er nu eindelijk eens iemand wakker worden en religie een permaban geven!

 4. Wachteres

  https://pjmedia.com/homeland-security/2016/07/28/comey-defeat-of-isis-might-actually-increase-terror-attacks-in-the-west/

  Comey: Defeat of ISIS Might Actually Increase Terror Attacks in the West

  Er staat ons nog wat te wachten. Niet alleen wordt de onderlinge oorlog tussen de moslims hier uitgevochten, maar als IS verliest, zal die zijn frustraties hier ook nog botvieren.

  Politiek-correct durft het terecht niet meer over ‘verrijking’ hebben.

  Toch hebben we dat jarenlang moeten geloven en blijkbaar is die droom nog niet verdwenen, want de instroom gaat vrolijk door.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.