Turkse Duitser zet Duitse versie van Turks nationalistisch-islamistische DENK-partij op

Het is net een virus.

Goed nieuws voor nationalistische Turken die het maar wat vervelend vinden dat ze geacht worden te integreren in het vrije Westen: ook in Duitsland hebben ze vanaf nu een DENK-achtige partij.

De oprichter is de zakenman Remzi Aru. Hij was lid van een ‘normale’ partij, maar besloot om zijn eigen partij op te zetten toen hij zag hoeveel ‘succes’ Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu hadden in Nederland met hun waardeloze clownpartijtje DENK. Tegen ZamanVandaag legt Aru uit waar hij zoal voor staat. Het zal niemand verbazen dat dit vooral pro-multiculturalisme, anti-integratie, pro-Islam, en — bovenal — pro-Erdogan is:

“Duitse parlementariërs met een Turkse achtergrond proberen de ideologie van Duitse partijen aan Turkse Duitsers op te leggen. Terwijl in een democratie partijen juist horen te handelen volgens ideeën van hun achterban. Onze ideeën, daarmee bedoel ik van Turken, zijn in de vijftig jaar dat we hier zijn niet doorgedrongen tot de politieke macht.”

Sterker nog, hij dreigt al dat de politiek angst voor hem moet hebben:

“Uit ons onderzoek blijkt dat onze potentiële kiezers een groep vormen van vijftien miljoen mensen. Daar zitten veel Turken bij, maar ook andere minderheidsgroepen en zelfs autochtone Duitsers die de huidige partijen zat zijn. Je hebt ongeveer twee miljoen stemmen nodig om de kiesdrempel te halen en in het parlement te komen. Daar mikken wij nu op. Ik moet zeggen dat de huidige partijen nu al bang zijn voor ons. Hun angst is terecht.”

Ja natuurlijk zijn ze bang, Aru: als jullie hetzelfde als DENK doen gaan jullie mensen namelijk tegen elkaar opzetten en de immigratieproblemen nog erger maken. Dat is inderdaad reden voor de Duitse Bondsdag om zich zorgen te maken.

Oh, en raad eens wat Aru van de Turkse politiek vindt?

“Ik zeg het heel eerlijk: ik steun het beleid van de AKP. Natuurlijk kunnen ook zij fouten maken, dat is heel menselijk. Het is een feit dat Turken het hebben getroffen met een partij als de AKP.”

Ja echt wel! Journalisten worden opgesloten, kritische politici worden bedreigd met een lange gevangenisstraf, en het buitenlandse beleid van president Erdogan heeft ervoor gezorgd dat er nu niet alleen een Koerdische terroristische organisatie aanwezig is in Turkije en daar aanvallen uitvoert, maar ook ISIS. Nou, nou, wat hebben Turken het getroffen met zo’n president én zijn partij zeg!

En eventjes voor de goede orde: eigenlijk hebben die vreselijke moffen, aldus Aru, helemaal niet het recht om kritiek te uiten op de Glorieuze Turkse Leider:

“Ik geloof dat Turkije veel vrijer en democratischer is dan Duitsland. Als je in Duitsland maar één tiende zou publiceren van wat in Turkse media verschijnt, zouden ze je krant gelijk sluiten. Je kan niet als media mensen provoceren om de straat op te gaan. Laat staan zoiets doen. Op het moment dat je van plan bent om dat te doen, zal de Duitse staat ingrijpen en je elimineren. Duitsland heeft het recht niet om zich over Turkije te uiten, een land dat duizenden kilometers verderop ligt.”

Ik zie dat hij meneer al net zoveel opheeft met de vrijheid van meningsuiting als zijn grote Sultan.

Duitsland moet zich dus maar op het ergste voorbereiden: na Nederland hebben ze daar nu ook een DENK-achtige, Turks nationalistisch-islamistische partij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Bromsnor

  Veel moslims die naar het Westen komen hebben vijandige gevoelens ten opzichte van het Westen en de westerse levenswijze.

  Moslims brengen hun opvattingen niet alleen mee naar Europa, ze houden er ook aan vast!

  Ze komen naar het Westen vanwege de financiële en economische voordelen en niet omdat ze onze levenswijze en onze normen en waarden hoog hebben staan.

  Veel moslims hebben zelfs minachting voor onze westerse levenswijze en willen hier leven zoals ze gewend zijn in een islamitische land.

  Nu hun aantallen steeds groter worden zie je dat moslims steeds openlijker en brutaler hun ideeën uiten. Ook zie je b.v dat het antisemitisme steeds openlijk word geuit.

  Voormalig-Femen-activiste Zana Ramadani (32) is opgegroeid als moslima. Ze woont nu in Berlijn en was zo aardig wat vragen te beantwoorden aan een verslaggeefster van Die Welt.

  “Veel moslims in Duitsland nemen de vrije samenleving niet serieus. Ze leven hun moslimsleven, gaan gewoon verder als in een islamitische cultuur, blijven hun eigen taal spreken. Stellen geen vragen en trekken niets in twijfel, of het moeten de Westerse waarden zijn.

  Ze verachten de waarden van hun gastland. Dit is wijdverbreid. Minachting voor een cultuur waarvan ze wel de voordelen ondervinden.

  We moeten ophouden met zeggen dat dit niets te maken heeft met de islam. Het heeft alles te maken met islam.”

  1. ceteris paribus

   In de logica van Bromsnor heeft de vredelievenddheid van het merendeel der moslims niets met de Islam te maken maar het geweld van een minderheid is daar een direct gevolg van.

   Het feit dat christenen veel meer mensen over de kling joegen dan moslims ooit zullen realiseren heeft uiteraard niets met het Christendom te maken.

   Bromsnor studeerde logica aan de universiteit van Monty Python.

 2. hans-e-pans

  Regelmatig plaats ik deze regel op dit soort site’s.

  “Je krijgt wat je toelaat/toestaat”

  Dus niet piepen zou ik zeggen.

 3. ikweetwatikwil

  tja, Die Wilders is zo gek nog niet. Die heeft het goed in de gaten. Hij mag dan soms wat cru uit de hoek komen, maar dat is niets vergeleken bij wat ons te wachten staat als de islam het voor het zeggen krijgt. Dat gaat niet goed . Wilders heeft gelijk.

 4. hans-e-pans

  “ikweetwatikwil”

  Wat bedoel je met “soms wat cru uit de hoek komen”? Wil je tegenwoordig een punt maken dan ben je verplicht om cru uit de hoek komen, liefst ook de boel enigszins aandikken/aanzetten.

 5. Marieke

  Het is goed om de vinger aan de pols te houden bij dit soort populistische polariserende partijen. Zeker als ze de waarden van de democratie en vrijheid niet onderstrepen, maar ik denk dat steeds maar aandacht er aan besteden hun populariteit vergroot. Pak ze op de feiten en beargumenteer wat daar niet aan klopt.

 6. ikweetwatikwil

  Hans-e-pans. Wat ik bedoel met cru uit de hoek komen is, recht voor de raap. Dus niet politiek correct. Daar heb ik zelf geen problemen mee. Je weet wat je aan Wilders hebt en dat kun je van politiekcorrecte figuren niet zeggen. Die draaien om de hete brij heen , zolang tot het misgaat. En dat het misgaat, hoef ik u niet te vertellen. Iemand met gezond verstand, kan dat zien.

 7. Ruud562

  En wederom, voor de zoveelste maal, moeten we vaststellen dat Wilders gelijk heeft!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.