Turkse Duitser zet Duitse versie van Turks nationalistisch-islamistische DENK-partij op

Geen categoriejul 12 2016, 13:00
Het is net een virus.
Goed nieuws voor nationalistische Turken die het maar wat vervelend vinden dat ze geacht worden te integreren in het vrije Westen: ook in Duitsland hebben ze vanaf nu een DENK-achtige partij.
De oprichter is de zakenman Remzi Aru. Hij was lid van een 'normale' partij, maar besloot om zijn eigen partij op te zetten toen hij zag hoeveel 'succes' Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu hadden in Nederland met hun waardeloze clownpartijtje DENK. Tegen ZamanVandaag legt Aru uit waar hij zoal voor staat. Het zal niemand verbazen dat dit vooral pro-multiculturalisme, anti-integratie, pro-Islam, en -- bovenal -- pro-Erdogan is:

"Duitse parlementariërs met een Turkse achtergrond proberen de ideologie van Duitse partijen aan Turkse Duitsers op te leggen. Terwijl in een democratie partijen juist horen te handelen volgens ideeën van hun achterban. Onze ideeën, daarmee bedoel ik van Turken, zijn in de vijftig jaar dat we hier zijn niet doorgedrongen tot de politieke macht."

Sterker nog, hij dreigt al dat de politiek angst voor hem moet hebben:

"Uit ons onderzoek blijkt dat onze potentiële kiezers een groep vormen van vijftien miljoen mensen. Daar zitten veel Turken bij, maar ook andere minderheidsgroepen en zelfs autochtone Duitsers die de huidige partijen zat zijn. Je hebt ongeveer twee miljoen stemmen nodig om de kiesdrempel te halen en in het parlement te komen. Daar mikken wij nu op. Ik moet zeggen dat de huidige partijen nu al bang zijn voor ons. Hun angst is terecht."

Ja natuurlijk zijn ze bang, Aru: als jullie hetzelfde als DENK doen gaan jullie mensen namelijk tegen elkaar opzetten en de immigratieproblemen nog erger maken. Dat is inderdaad reden voor de Duitse Bondsdag om zich zorgen te maken.
Oh, en raad eens wat Aru van de Turkse politiek vindt?

"Ik zeg het heel eerlijk: ik steun het beleid van de AKP. Natuurlijk kunnen ook zij fouten maken, dat is heel menselijk. Het is een feit dat Turken het hebben getroffen met een partij als de AKP."

Ja echt wel! Journalisten worden opgesloten, kritische politici worden bedreigd met een lange gevangenisstraf, en het buitenlandse beleid van president Erdogan heeft ervoor gezorgd dat er nu niet alleen een Koerdische terroristische organisatie aanwezig is in Turkije en daar aanvallen uitvoert, maar ook ISIS. Nou, nou, wat hebben Turken het getroffen met zo'n president én zijn partij zeg!
En eventjes voor de goede orde: eigenlijk hebben die vreselijke moffen, aldus Aru, helemaal niet het recht om kritiek te uiten op de Glorieuze Turkse Leider:

"Ik geloof dat Turkije veel vrijer en democratischer is dan Duitsland. Als je in Duitsland maar één tiende zou publiceren van wat in Turkse media verschijnt, zouden ze je krant gelijk sluiten. Je kan niet als media mensen provoceren om de straat op te gaan. Laat staan zoiets doen. Op het moment dat je van plan bent om dat te doen, zal de Duitse staat ingrijpen en je elimineren. Duitsland heeft het recht niet om zich over Turkije te uiten, een land dat duizenden kilometers verderop ligt."

Ik zie dat hij meneer al net zoveel opheeft met de vrijheid van meningsuiting als zijn grote Sultan.
Duitsland moet zich dus maar op het ergste voorbereiden: na Nederland hebben ze daar nu ook een DENK-achtige, Turks nationalistisch-islamistische partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten